Dodaj do ulubionych

Pierogi ruskie domowej roboty?? cena??

IP: 213.134.188.* 05.09.09, 18:23
Dzien dobry wsyztskim, jestem na emeryturze i dysopnuje sporą
iloscia wolnego czasu. Wiadomo jakie sa w Polsce emrytury wiec
chcialabym troche dorobic. Mam takie pytanie. Poniewaz uwielbiam
gotowac i wszyscy chwala sobie moje produkty chcialabym "wybadac
rynek" czy oplacalo bym sie sprzedawac moje wyroby. Np. pierogi,
krokiety, kluski ślaskie itp.
Czy znaleźli by sie chetni na takie wyroby na terenie krakowa??
np: pierogi ruskie 10szt za 8zł, krokiety z kapusta i grzybami 4szt
10zł, kluski śląskie 8szt 4zł.
To sa oczywiscie przykladowe ceny prosze o sugestie:) z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • poszukiwaczsmaku Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? 06.09.09, 12:57
      Czyli myśli Pani o prowadzeniu usług garmażeryjnych w domu? Ceny wydają się
      rynkowe - podobne są w barach. Jeśli Pani pierogi byłyby naprawdę dobre, to
      pomysł może chwycić, a Pani mogłaby uzyskiwać całkiem niezły zysk przy podanych
      cenach.

Może testowo zainteresować swoją ofertą jakiś okoliczny urząd albo firmę, które
      nie mają własnego kateringu? Np. rozwiesić ulotki z numerem telefonu. Może ktoś
      zadzwoni i zamówi, jeśli telefony będą się powtarzać, znaczy że produkt smaczny
      i ceny ok, jeśli zaś skończy się po pierwszym razie - coś do poprawy :)

Warto jednak dokładniej przemyśleć ofertę. Kluski śląskie same w sobie mogą
      wydać się mało atrakcyjne (co do nich?), te "krokiety" mają opinię, i słusznie,
      nasiągniętych po brzegi tłuszczem. Pierogi już są ciekawsze, może zatem tutaj
      trochę pomyśleć - z kaszą gryczaną, szpinakiem, ziołowe itp. - mnóstwo
      możliwości. Warto też trochę bliżej rozpracować lokalny rynek, zobaczyć, czy w
      okolicach są jakieś bary pierogowe, co oferują i po odróżnić swoją ofertę - same
      możliwości nadzienia pierogów są niezliczone. Modne teraz są też sałatki
      warzywne. Składników pod ręką nie brakuje, drogie nie są, jeśli ma Pani dobre
      pomysły i złote ręce, to sałatki będą szyły jak woda :)

Powodzenia i proszę dać znać, jak poszło!
      • vernalis1 Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? 06.09.09, 14:02
        pomysł dobry - tak jak przedmówca - zająć się tylko pierogami, ale jest jedno
        ale - a co np. z sanepidem?...
        • anula36 Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? 06.09.09, 22:45
          bez sanepidu i dzialanosci oraz lokalu pozostaje wersja dla znajomych i przyjaciol oraz osob poleconych.Slyszalam w Krakowie o pakietach 30 szt ruskich za 12 zl- niewielkie - takie na 2 kesy, ale pyszne.
          • Gość: Tanio Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? IP: *.homenett.pl 07.09.09, 12:42
            SANEPID to jedno, a działalność gospodarcza to drugie.I opłacalność
            diabli wzięli ...
            • vernalis1 Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? 07.09.09, 12:44
              chyba ,że zawiązałaby Pani współpracę z jakąś firmą kateringową czy
              cos w tym stylu, np. na umowę-zlecenie - wówczas odpada zakładanie
              działaności gospodarczej - zostaje tylko problem z sanepidem.
              -----
              • anula36 Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? 07.09.09, 18:16
                jesli firma kateringowa ma swoja siedzibe, to zostaje tylko kwestia badan wymaganych przy pracy z zywnoscia i mozna dzialac w tejze siedzibie.
          • najanaja2 do anula 36 09.09.09, 20:57
            też jestem z Krakowa i przepadam za ruskimi. Bardzo proszę o namiar na te pakiety 30 szt.
            Z góry dziękuję
            • anula36 Re: do anula 36 09.09.09, 21:33
              niestety nie mam namiaru - zgadalo sie kiedys tym u znajomych ze ktos tam kupuje i akura cena mi utknela w glowie.
    • nobullshit Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? 07.09.09, 18:27
      Wydaje mi się, że proponowane przez Panią ceny są wysokie. Radziłabym popatrzeć
      na ceny "gotowców" w marketach i w barach szybkiej obsługi. Wiadomo, że domowe
      lepsze, ale nie chcemy też przepłacać. Poza tym pieróg pierogowi nierówny. Moim
      zdaniem ceny powinny być ustalane według wagi.

Co do strony "technicznej", zgadzam się z przedmówcami. Chyba najlepsza byłaby
      współpraca z firmą cateringową.
    • anet81 Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? 07.09.09, 19:45
      Ja kupuję pierogi ruskie od znajomej na emeryturze, która dorabia właśnie w ten
      sposób, który Panią interesuje. Nie ma ona na pewno żadnych certyfikatów
      sanepidowskich ani nie odprowadza podatków. kupuje u niej grono znajomych i
      znajomych-znajomych :)
      Ta pani robi tylko i wyłącznie pierogi ruskie, w smaku osiągnęła już
      mistrzostwo, jej pierogi nie mają sobie równych. Ale ja płacę za pieroga 40
      groszy (z tym, że to ruskie - farsz jest stosunkowo tani), a jeszcze pół roku
      temu 30 gr. kupuję zwykle 100-150 pierogów i mrożę je. Wszyscy tak u niej
      kupują, nawet większe ilości. większej ceny nie chciałabym już płacić. I jeszcze
      dodam, że te pierogi są naprawdę spore, takie na 4 kęsy :)
    • Gość: Szmatka Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? IP: *.aster.pl 08.09.09, 13:33
      Powiem wprost - nie kupiłabym, nie mając pewności, czy ktoś na
      przykład ma książeczkę sanepidu... Niby jest to świstek do kupienia
      w internecie, ale mimo wszystko ja bym się czuła pewniej.

Zapytaj w jakiejś restauracji, czy nie potrzebują chętnej na
      zrobienie pierogów. Tak właśnie jest w knajpie moich znajomych - do
      pierogów mają specjalną panią Halinkę, która raz na jakiś czas
      pojawia się w restauracyjnej kuchni, siedzi tam przez kilka dni i
      lepi kilkaset sztuk fantastycznych pierogów. Ostatnio coraz
      częściej, bo pierogi są super i coraz szybciej schodzą. Wszyscy są
      zadowoleni:
      -kucharze - bo nie muszą się użerać z pierogami, które są mało
      wdzęczne do lepienia, zwłaszcza jak się ma całą kuchnię na głowie,
      zresztą lepienie pierogów to nie jest zadanie dla szefa kuchni
      -pani Halinka - bo ma komfort pracy dużo większy niż w domowej
      kuchni, pieniądze zarabia na czysto, z papierami nie musi się
      męczyć, jedyne, czego od niej chciano, to książeczka sanepidu
      -klienci - bo mają pyszne pierogi
      -właściciele - bo wszyscy są zadowoleni
      • Gość: ewa Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? IP: *.chello.pl 09.09.09, 21:21
        A ja nie chciałaby jeść tych pierogów lepionych "raz na kilka dni".
        Ja też lepię pierogi w restauracji , ale robię to codziennie,tyle ile sprzedaje
        się w ciągu jednego dnia-wtedy są pyszne, bo świeże.
      • Gość: q Re: Pierogi ruskie domowej roboty?? cena?? IP: *.walecznych.net 11.09.09, 02:08
        ksiazeczka sanepidu heh zabawna jestes. a niby o czym ona swiadczy tylko o tym ze ma w miare morfologie mocz i 3 probki kalu sa bez pasozytow co oczywiscie nie jest miarodajne. ja ksiazeczke mam wazna 2 lata a przecierz w ciagu tych 2 lat moge sie zarazic. ta ksiazeczka to pic na wode nie da ci gwarancji ze taki osobnik co ja ma myje lapy po wyjsciu z toalety a od razu lepi pierogi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka