Dodaj do ulubionych

koncerty,koncerty ...bis

01.11.05, 00:47
ostatni tydzien obfitowal w jazzowe wydarzenia-jvc jazz,trasa brotzmanna po
Polsce...byliscie?widzieliscie?...podzielcie sie wrazeniami z tymi ,ktorzy z
roznych przyczyn byc nie mogli...pozdr.
Obserwuj wątek
    • jazzfoxy Re: koncerty,koncerty ...bis 01.11.05, 12:25
      Ja niestety jestem do tylu z koncertamisad
      Napiszcie chociaz jak bylo na JVC.
    • jazzpunk Re: koncerty,koncerty ...bis 04.11.05, 08:26
      No właśnie był Brotzmann, był Dawkins, widział kto?smile
      • jazzpunk Re: koncerty,koncerty ...bis 04.11.05, 08:38
        www.diapazon.pl/PelnaWiadomosc.php?bn=Artykuly&Id=433
        • jazzpunk Re: koncerty,koncerty ...bis 04.11.05, 08:40
          www.diapazon.pl/PelnaWiadomosc.php?bn=Artykuly&Id=432
          • jazzfoxy Re: w fabryce trzciny 04.11.05, 13:39
            W Fabryce Trzciny:
            15.11 Kurt Elling
            6.12 Richard Bona
            www.fabrykatrzciny.pl/info7.php#15
            • pharoah Re: w fabryce trzciny 01.12.05, 21:25
              zanosi sie na jakis fajny jazzowy koncert w Waszej okolicy? ja juz ostrze sobie
              zeby na hades jazz festival-5.12. o 19:00 zagraja cracow klezmer band z Grazyna
              Auguscik.ponadto w ramach festiwalu zagraja Pan Grzech Piotrowski(chyba sobie
              daruje...)i lokalna grupa Koolor Squad(chyba sie wybiore...z ciekawosci...)a co
              U Was z Jazzowymi koncertami?mam wrazenie,ze ostatnio jest pod tym wzgledem w
              Polsce kiepsko...(pamietajcie:"na bezrybiu i rak ryba...)pozdr.faraon.
              • jazzfoxy Re: w fabryce trzciny 02.12.05, 11:53
                W fabryce trzciny zagra teraz Richard Bona, w sylwestra Woody Allen.
                Ja czekam na marcowy koncert Shortera.
              • pjetrek29 Re: w fabryce trzciny 02.12.05, 20:43
                pharoah napisał:
                > zanosi sie na jakis fajny jazzowy koncert w Waszej okolicy? ...
                > mam wrazenie,ze ostatnio jest pod tym wzgledem w
                > Polsce kiepsko...(pamietajcie:"na bezrybiu i rak ryba...)pozdr.faraon.

w ostatni poniedziałek w w-wie grał jednocześnie graal, tymański yass ensemble
                + korecki i francuzi w cafe culturalna (był mini-wątek na forum). myślałem, że
                się wścięknę, bo brałem antybiotyk i w końcu nigdzie nie poszedłem. ale 8
                grudnia będzie grało etno-jazzowe stilo, które polecam smile.
                • pharoah Re: w fabryce trzciny 02.12.05, 20:56
                  no to minal Cie niezly koncert...szkoda...zespol Graal widzialem kiedys na zywo-
                  chetnie wybralbym sie raz jeszcze...stilo-tez znam!tez bylem kiedys na ich
                  koncercie.zespol godny polecenia!
              • libl Re: w fabryce trzciny 02.12.05, 20:53
                Koncert Auguścik z Klezmerami polecam. Nie jestem wprawdzie wielkim miłośnikiem
                Cracow Klezmer Band, ale Grażyna to mistrzostwo i najwspanialsza współczesna
                wokalistka jazzowa na świecie (dla mnie). Kiedy nie było Jej na scenie,
                słuchałem trochę z dystansem (choć fajnie grali), ale kiedy się pojawiała, to
                ciarki przechodziły. A gdy zaczynała improwizować... Cudowny głos. Doskonałe
                wpasowała się w etniczne klimaty zespołu. Świetnie rozumiała się też z
                gitarzystą Johnem McLeanem. A jak na koniec zaśpiewała utwór Zorna, to szczęka
                mi opadła. Wybierzcie się na koncert (zagra jeszcze w Rzeszowie, Lublinie,
                Warszawie i Lwowie), a później napiszcie. Pozdrawiam, libl.
                • pharoah Re: w fabryce trzciny 02.12.05, 20:59
                  ok,jak bede to pozniej napisze...mam nadzieje,ze mi nic nie przeszkodzi
                  (np.antybiotyk)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka