pharoah 01.11.05, 00:47 ostatni tydzien obfitowal w jazzowe wydarzenia-jvc jazz,trasa brotzmanna po Polsce...byliscie?widzieliscie?...podzielcie sie wrazeniami z tymi ,ktorzy z roznych przyczyn byc nie mogli...pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzfoxy Re: koncerty,koncerty ...bis 01.11.05, 12:25 Ja niestety jestem do tylu z koncertami Napiszcie chociaz jak bylo na JVC. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: koncerty,koncerty ...bis 04.11.05, 08:26 No właśnie był Brotzmann, był Dawkins, widział kto? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: koncerty,koncerty ...bis 04.11.05, 08:38 www.diapazon.pl/PelnaWiadomosc.php?bn=Artykuly&Id=433 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: koncerty,koncerty ...bis 04.11.05, 08:40 www.diapazon.pl/PelnaWiadomosc.php?bn=Artykuly&Id=432 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: w fabryce trzciny 04.11.05, 13:39 W Fabryce Trzciny: 15.11 Kurt Elling 6.12 Richard Bona www.fabrykatrzciny.pl/info7.php#15 Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: w fabryce trzciny 01.12.05, 21:25 zanosi sie na jakis fajny jazzowy koncert w Waszej okolicy? ja juz ostrze sobie zeby na hades jazz festival-5.12. o 19:00 zagraja cracow klezmer band z Grazyna Auguscik.ponadto w ramach festiwalu zagraja Pan Grzech Piotrowski(chyba sobie daruje...)i lokalna grupa Koolor Squad(chyba sie wybiore...z ciekawosci...)a co U Was z Jazzowymi koncertami?mam wrazenie,ze ostatnio jest pod tym wzgledem w Polsce kiepsko...(pamietajcie:"na bezrybiu i rak ryba...)pozdr.faraon. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: w fabryce trzciny 02.12.05, 11:53 W fabryce trzciny zagra teraz Richard Bona, w sylwestra Woody Allen. Ja czekam na marcowy koncert Shortera. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: w fabryce trzciny 02.12.05, 20:43 pharoah napisał: > zanosi sie na jakis fajny jazzowy koncert w Waszej okolicy? ... > mam wrazenie,ze ostatnio jest pod tym wzgledem w > Polsce kiepsko...(pamietajcie:"na bezrybiu i rak ryba...)pozdr.faraon. w ostatni poniedziałek w w-wie grał jednocześnie graal, tymański yass ensemble + korecki i francuzi w cafe culturalna (był mini-wątek na forum). myślałem, że się wścięknę, bo brałem antybiotyk i w końcu nigdzie nie poszedłem. ale 8 grudnia będzie grało etno-jazzowe stilo, które polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: w fabryce trzciny 02.12.05, 20:56 no to minal Cie niezly koncert...szkoda...zespol Graal widzialem kiedys na zywo- chetnie wybralbym sie raz jeszcze...stilo-tez znam!tez bylem kiedys na ich koncercie.zespol godny polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: w fabryce trzciny 02.12.05, 20:53 Koncert Auguścik z Klezmerami polecam. Nie jestem wprawdzie wielkim miłośnikiem Cracow Klezmer Band, ale Grażyna to mistrzostwo i najwspanialsza współczesna wokalistka jazzowa na świecie (dla mnie). Kiedy nie było Jej na scenie, słuchałem trochę z dystansem (choć fajnie grali), ale kiedy się pojawiała, to ciarki przechodziły. A gdy zaczynała improwizować... Cudowny głos. Doskonałe wpasowała się w etniczne klimaty zespołu. Świetnie rozumiała się też z gitarzystą Johnem McLeanem. A jak na koniec zaśpiewała utwór Zorna, to szczęka mi opadła. Wybierzcie się na koncert (zagra jeszcze w Rzeszowie, Lublinie, Warszawie i Lwowie), a później napiszcie. Pozdrawiam, libl. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: w fabryce trzciny 02.12.05, 20:59 ok,jak bede to pozniej napisze...mam nadzieje,ze mi nic nie przeszkodzi (np.antybiotyk) Odpowiedz Link Zgłoś