Gość: lucyferianin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 18:43 lucyferians are not dead! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LMB Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.icpnet.pl 25.11.03, 18:49 Gość portalu: lucyferianin napisał(a): > lucyferians are not dead! 'coz they are immortal? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabia Mol Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.west.tarnow.pl 26.11.03, 12:36 Gość portalu: LMB napisał(a): > Gość portalu: lucyferianin napisał(a): > > > lucyferians are not dead! > > 'coz they are immortal? )))) Naah.. They just still look for this virgin to rape ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatan Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 18:57 666 R|U|L|e|Z !!! szatanowcy gora! Gość portalu: lucyferianin napisał(a): > lucyferians are not dead! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Ciekawe zdanie wypowiada Pan Chelstowski ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 09:34 nalezalem do NZS, a potem automatycznie do SZSP. Hmm ciekawe na jakich zasadach automatycznie przyjmowano czlonkow zdelegalizowanego NZS do popierajacego wladze SZSP ??? Niechcacy chyba potwierdzil teze o wentylu bezpieczenstwa. Jest tez druga mozliwosc chce zalapac sie na Ordynacka w koncu oni tam wszyscy z SZSP ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik skruszony Re: Ciekawe zdanie wypowiada Pan Chelstowski ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 09:38 cofa cofam cofam i kajam sie nie doczytalem .... jeszcze chyba spie nalezal do ZSP czyli zostaje tylko mozliwosc, ze chce zalapac sie na Ordynacka o ile juz tam nie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geralt Re: Ciekawe zdanie wypowiada Pan Chelstowski ... IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.11.03, 14:15 pracowalem kiedys z Walterem i mimo tego ze dosc czesto mielismy odmienne zdanie to wspominam ta wspolprace bardzo milo. Jeden z najwiekszych fachowcow od mediow w tym kraju. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Bylem dwa razy w Jarocinie ... IP: *.express-scripts.com 26.11.03, 14:51 za drugim razem policja kazala mi oderwac guziki z orlem od kurtki. Nie pasowaly im do moich wlosow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derstil Re: Ciekawe zdanie wypowiada Pan Chelstowski ... IP: *.noname.net.icm.edu.pl 27.11.03, 11:51 Dziecko, nie NZS tylko ZSP ! Pare lat do tylu i juz kompletna biala plama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip Lizut - największy palant w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 14:48 od specjalnych poruczen. nudnych pouczen. zenady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Lizut - największy palant w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 14:55 Poprost pisze wszystko co mu kazą. WSZYSTKO... To palant, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lizut - największy palant w GW IP: 195.205.129.* 26.11.03, 15:37 A może po prostu cały ten Jarocin był orgasnizowany z inspiracji bezpieki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luliszek Re: Lizut - największy palant w GW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.03, 15:45 Taa,a Dezerter,Izrael,Moskwa itd.składały się z kryptoesbeków infiltrujących opozycyjną młodzież.Zlustrujmy ich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hatches Chelstowski medialny czlowiek ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.11.03, 10:01 ... tak samo jak jeden facet bez matury ... . Z pewnoscia powinno sie to uczynic (zlustrowac z Chelstwoskim). Przestancie gloryfikowac faceta, ktory jest zwyczajnym cwaniakiem i zlodziejem. Swinstw ile narobil kapelom w tamtych latach jest bez liku, teraz natomiast wystepuje w roli mecenasa tychze zespolow. Wystarczy zapytac Dezerterow jak ich podraktowal po legendarnym koncercie w 1984 roku, lub przesledzic co zrobil z materialem na plyte gliwickiego RAP ... . Panie Chelstwoski- ilekroc ogladam Pana chce mi sie zygac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarocin Re: Lizut - największy palant w GW IP: *.man.polbox.pl 27.11.03, 13:12 a co ty sobą reprezentujesz? czym się zasłużyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hatches Re: Lizut - największy palant w GW IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.11.03, 20:06 Niczym ... takie tam 48 godzinne "przesluchanie" (podlug dzisiejszych norm- torturowanie) na SBecji za noszone ulotki podziemnej "S", kilka razy po mordzie od milicjantow, kilka razy pala, raz wyrwanie kolczyka z kawalkiem ucha... i takie tam- kazdy z nas to przerabial. I wiesz co? Zrobilem co do mnie nalezalo, nic wiecej za te lata nie chce, ale niech nie kreuja taka kanalie jak Chelstwskiego. Cytat:" Nie wiem. Może Marian musiał pisać jakieś pisma do KC? A może naczelnik gminy Czesław Robakowski jeździł do Warszawy albo pisał gdzieś listy? Nie byłem w to wtajemniczany. Nasze rozmowy ograniczały się jedynie do spraw logistycznych, bo nam do głowy nie przyszło, że trzeba chodzić do jakichś komitetów. Nasza naiwność przebijała mury". Tataj tez pragnie naiwnosci- ale TWOJEJ! Cytat: "Zadzwoniłem do zespołów, żeby przywieźli spisane teksty. Niektóre mam do dzisiaj; np. teksty zespołu SS-20, później Dezerter, są rozczulające, odręcznie wykaligrafowane okrągłymi literkami na kartkach ze szkolnych zeszytów". Posiada tego o wile wiecej, lacznie z nagraniami... . Posiada tak, ze wiekszosc dobrych kapel lat 80'tych nie mogla bez niego nic wydac. najnormalniej w swiecie oszukiwal tych ludzi, i im wlasne rzeczy kradl! Kanalia. Koniec. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu Re: Lizut - największy palant w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 11:04 a Lizut, ten palant promuje palanta... ZENADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 27.11.03, 13:05 Dzisiaj na www.terra.pl fajny news o Bezpiece w Jarocinie. Bardzo podoba mi się SBecki opis ruchu "Czarni" - "zewnętrznym elementem wyróżniającym stał się czarny strój bez jakichkolwiek dodatków. Ich 'ideologia' sprowadzała się do popierania tych zespołów, które występowały przeciwko militaryzacji, wojnie. Członkowie tego ruchu zajmowali się m.in. tłumaczeniem i rozpowszechnianiem obcojęzycznych tekstó piosenek". ROTFL )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.04, 20:29 fajni jesteście, ale chyba nie za bardzo kumaci, albo może na świecie was jeszcze nie było (z góry przepraszam). po pierwsze: Chełstowski kręci z cenzurą, bo przecież to właśnie on ocenzurował dezertera w 1984 roku. inaczej rzecz ujmując wyłączył im prąd i zespół rozpoczynał dwa razy swój występ, przy okazji bluzgając Waltera. po drugie: to właśnie Walter nie dopóścił do grania Sedesu i tylko dzięki punkom Sedes wówczas zagrał. po trzecie (i tu się chyba obrazicie): każdy zespół chcący zagrać w Jarocku musiał podpisać deklarację ZSMP, o czym Walter nie wspomniał. po czwarte: SS-20 zmienił nazwę na dezerter tylko dla tego, że im kazano i to był warunek nagrania pierwszego polskiego punkowego singla. poczytajcie książkę "punk twoja mać" Paray Wino. to jest cholernie mądry (w przeciwieństwie do Lizuta) koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 07:03 poczytajcie książkę "punk twoja mać" Paray Wino. to jest > cholernie mądry (w przeciwieństwie do Lizuta) koleś. A można to gdzieś w tej chwili dostać???? Bo ja pierwszy raz o tym słyszę, fakt, że z książkami wogóle jestem na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody "punk twoja mać" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.04, 14:54 z tego co wiem to chyba rozprowadza wszystko co Pary Wino Dywizja Kot Tomka Ryłki. zamejluj do niego to fajny koleś i napewno ci pomoże. "punk twoja mać" wyszło jakieś pięć lat temu, ale słyszałem, że Ryłko wznowił nakład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: "punk twoja mać" Pary Wino? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.04, 16:03 A to ciekawe co tu wyczytałam, bo za tą konkretnie książką "Punk twoja mać" to już długo łażę. Mam jedynie marne kserokopie tego wydawnictwa i to mocno nie pełne - jakieś 100 stron czyli nawet nie połowa. Ale jeśli mówisz, że Dywizja Kot tym handluje, to jestem ci bardzo zobowiązana. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: "punk twoja mać" Pary Wino? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.04, 18:18 Masz tu fragment wywiadu na ten temat: Independent: Opowiedz o przedsięwzięciu pod kryptonimem "Punk Twoja Mać". Para: To moja książka wydana w 1998 roku. Traktuje o Wrocławiu lat 1978-1995; początek i upadek dolnośląskiego punk rocka, jego bohaterowie, marazm społeczny i beznadzieja okiem szesnastolatka, dużo zabawy, wszelkie znamiona subkultur, co ciekawsze koncerty i tak dalej. Za rok wznowię nakład. Independent: Nie brakuje ostatnio sentymentalnych powrotów do polskiego punk rocka, by wspomnieć choćby o książce "Punk Rock Later" Lizuta, towarzyszącym jej koncertom czy premierze albumu "Tribute to Kryzys". Jak zapatrujesz się z perspektywy lat na ten nurt? Para: Nie do mnie takie pytanie, bo ja jestem nieobiektywny. Przecież to moje lata. Wy nie zrozumiecie tych wspomnień, starych fotografii... Czy wiesz, że dwadzieścia pięć lat temu szczytem odwagi był kolczyk w uchu? Że punki byli łysi? Że mleko stało pod sklepem i nikt go nie pilnował? Że stare kobiety handlowały torbami reklamowymi pod domami towarowymi? Czy wiesz, że bielizna była na kartki? Czy wiesz, że należały się tylko dwie pary butów na rok? Co to były za czasy? (śmiech). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luliszek Re: "punk twoja mać" Pary Wino? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.04, 15:47 A ja myślałem,że Młody i Para się pokłócili(patrz"Rozwód w Sedesie") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody wiadomość dla Luliszka :)))))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.04, 23:37 ale ja nie jestem ten młody, bo ten młody co myślisz jest już stary, a może nawet nie żyje, bo ślad po nim zaginął i nikt od wielu lat o nim nie słyszał. Zresztą SEDESU nikt nie żałuje i nikt nie wspomina, to była jedynie marna kopia marnego Pistolsowego szwindla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja PARA ok & syf SEDES. Nareszcie ktoś widzi różnicę! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.04, 12:00 Syfy dalej jedynie "pokutują" i wiadmo za co, natomiast Para nie taki zły jak go malowali. On jest i jednak zawsze był ok. Odpowiedz Link Zgłoś
moore_ash Re: Bezpieka w Jarocinie 13.02.04, 12:19 a mnie wlasnie ten fragment interesuje: Gdzieś czytałem, że jest grupa młodzieży pod nazwą "lucyferianie", których głównym obrzędem jest "zbiorowy gwałt na dziewicy". "Z przyczyn oczywistych rytuał ten jest praktykowany bardzo rzadko" - napisał milicjant. pytam z czysto technicznego punktu widzenia. ilu facetow moze przebzykac dziewice? to znaczy ta sama dziewice pozdr. tb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alko-hohlik Para w swojej książce autentyczniej opisał Jarocin IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.04, 17:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypunk Dobrze liżesz dupe Pary Wino pewnie kochasz go IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.04, 00:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRAF bo Para Wino to nie lada koleś i basta! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.04, 22:08 Odpowiedz Link Zgłoś