Dodaj do ulubionych

Bezpieka w Jarocinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 18:43
lucyferians are not dead!
Obserwuj wątek
    • Gość: LMB Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.icpnet.pl 25.11.03, 18:49
      Gość portalu: lucyferianin napisał(a):

> lucyferians are not dead!

'coz they are immortal? smile))))
      • Gość: Hrabia Mol Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.west.tarnow.pl 26.11.03, 12:36
        Gość portalu: LMB napisał(a):

> Gość portalu: lucyferianin napisał(a):
        >
        > > lucyferians are not dead!
        >
        > 'coz they are immortal? smile))))

Naah..
        They just still look for this virgin to rape ;P
    • Gość: szatan Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 18:57
      666 R|U|L|e|Z !!!
      szatanowcy gora!

Gość portalu: lucyferianin napisał(a):

> lucyferians are not dead!
    • Gość: cynik Ciekawe zdanie wypowiada Pan Chelstowski ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 09:34
      nalezalem do NZS, a potem automatycznie do SZSP. Hmm ciekawe na
      jakich zasadach automatycznie przyjmowano czlonkow
      zdelegalizowanego NZS do popierajacego wladze SZSP ??? Niechcacy
      chyba potwierdzil teze o wentylu bezpieczenstwa. Jest tez druga
      mozliwosc chce zalapac sie na Ordynacka w koncu oni tam wszyscy
      z SZSP ...
      • Gość: cynik skruszony Re: Ciekawe zdanie wypowiada Pan Chelstowski ... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 09:38
        cofa cofam cofam i kajam sie nie doczytalem .... jeszcze chyba
        spie nalezal do ZSP czyli zostaje tylko mozliwosc, ze chce
        zalapac sie na Ordynacka o ile juz tam nie jest ...
        • Gość: Geralt Re: Ciekawe zdanie wypowiada Pan Chelstowski ... IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.11.03, 14:15
          pracowalem kiedys z Walterem i mimo tego ze dosc czesto mielismy
          odmienne zdanie to wspominam ta wspolprace bardzo milo. Jeden z
          najwiekszych fachowcow od mediow w tym kraju. pozdrawiam
          • Gość: wojtek Re: Bylem dwa razy w Jarocinie ... IP: *.express-scripts.com 26.11.03, 14:51
            za drugim razem policja kazala mi oderwac guziki z orlem od
            kurtki. Nie pasowaly im do moich wlosow
      • Gość: derstil Re: Ciekawe zdanie wypowiada Pan Chelstowski ... IP: *.noname.net.icm.edu.pl 27.11.03, 11:51
        Dziecko, nie NZS tylko ZSP ! Pare lat do tylu i juz kompletna
        biala plama.
    • Gość: kip Lizut - największy palant w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 14:48
      od specjalnych poruczen. nudnych pouczen. zenady.
      • Gość: Kaska Re: Lizut - największy palant w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 14:55
        Poprost pisze wszystko co mu kazą. WSZYSTKO...
        To palant, fakt.
        • Gość: Tomek Re: Lizut - największy palant w GW IP: 195.205.129.* 26.11.03, 15:37
          A może po prostu cały ten Jarocin był orgasnizowany z inspiracji
          bezpieki?
          • Gość: Luliszek Re: Lizut - największy palant w GW IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.03, 15:45
            Taa,a Dezerter,Izrael,Moskwa itd.składały się z kryptoesbeków infiltrujących
            opozycyjną młodzież.Zlustrujmy ich!
            • Gość: Hatches Chelstowski medialny czlowiek ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.11.03, 10:01
              ... tak samo jak jeden facet bez matury ... .
              Z pewnoscia powinno sie to uczynic (zlustrowac z Chelstwoskim). Przestancie
              gloryfikowac faceta, ktory jest zwyczajnym cwaniakiem i zlodziejem. Swinstw
              ile narobil kapelom w tamtych latach jest bez liku, teraz natomiast wystepuje
              w roli mecenasa tychze zespolow. Wystarczy zapytac Dezerterow jak ich
              podraktowal po legendarnym koncercie w 1984 roku, lub przesledzic co zrobil z
              materialem na plyte gliwickiego RAP ... .
              Panie Chelstwoski- ilekroc ogladam Pana chce mi sie zygac!
      • Gość: jarocin Re: Lizut - największy palant w GW IP: *.man.polbox.pl 27.11.03, 13:12
        a co ty sobą reprezentujesz? czym się zasłużyłeś?
        • Gość: Hatches Re: Lizut - największy palant w GW IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.11.03, 20:06
          Niczym ... takie tam 48 godzinne "przesluchanie" (podlug dzisiejszych norm-
          torturowanie) na SBecji za noszone ulotki podziemnej "S", kilka razy po
          mordzie od milicjantow, kilka razy pala, raz wyrwanie kolczyka z kawalkiem
          ucha... i takie tam- kazdy z nas to przerabial. I wiesz co? Zrobilem co do
          mnie nalezalo, nic wiecej za te lata nie chce, ale niech nie kreuja taka
          kanalie jak Chelstwskiego.
          Cytat:" Nie wiem. Może Marian musiał pisać jakieś pisma do KC? A może
          naczelnik gminy Czesław Robakowski jeździł do Warszawy albo pisał gdzieś
          listy? Nie byłem w to wtajemniczany. Nasze rozmowy ograniczały się jedynie do
          spraw logistycznych, bo nam do głowy nie przyszło, że trzeba chodzić do
          jakichś komitetów. Nasza naiwność przebijała mury". Tataj tez pragnie
          naiwnosci- ale TWOJEJ!
          Cytat: "Zadzwoniłem do zespołów, żeby przywieźli spisane teksty. Niektóre mam
          do dzisiaj; np. teksty zespołu SS-20, później Dezerter, są rozczulające,
          odręcznie wykaligrafowane okrągłymi literkami na kartkach ze szkolnych
          zeszytów". Posiada tego o wile wiecej, lacznie z nagraniami... . Posiada tak,
          ze wiekszosc dobrych kapel lat 80'tych nie mogla bez niego nic wydac.
          najnormalniej w swiecie oszukiwal tych ludzi, i im wlasne rzeczy kradl!
          Kanalia.
          Koniec.
          Kropka.
          • Gość: ubu Re: Lizut - największy palant w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 11:04
            a Lizut, ten palant promuje palanta... ZENADA.
    • Gość: Krzysztof Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 27.11.03, 13:05
      Dzisiaj na www.terra.pl fajny news o Bezpiece w Jarocinie. Bardzo podoba mi się
      SBecki opis ruchu "Czarni" - "zewnętrznym elementem wyróżniającym stał się
      czarny strój bez jakichkolwiek dodatków. Ich 'ideologia' sprowadzała się do
      popierania tych zespołów, które występowały przeciwko militaryzacji, wojnie.
      Członkowie tego ruchu zajmowali się m.in. tłumaczeniem i rozpowszechnianiem
      obcojęzycznych tekstó piosenek". ROTFL smile))
    • Gość: młody Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.04, 20:29
      fajni jesteście, ale chyba nie za bardzo kumaci, albo może na świecie was
      jeszcze nie było (z góry przepraszam). po pierwsze: Chełstowski kręci z
      cenzurą, bo przecież to właśnie on ocenzurował dezertera w 1984 roku. inaczej
      rzecz ujmując wyłączył im prąd i zespół rozpoczynał dwa razy swój występ, przy
      okazji bluzgając Waltera. po drugie: to właśnie Walter nie dopóścił do grania
      Sedesu i tylko dzięki punkom Sedes wówczas zagrał. po trzecie (i tu się chyba
      obrazicie): każdy zespół chcący zagrać w Jarocku musiał podpisać deklarację
      ZSMP, o czym Walter nie wspomniał. po czwarte: SS-20 zmienił nazwę na dezerter
      tylko dla tego, że im kazano i to był warunek nagrania pierwszego polskiego
      punkowego singla. poczytajcie książkę "punk twoja mać" Paray Wino. to jest
      cholernie mądry (w przeciwieństwie do Lizuta) koleś.
      • Gość: marek Re: Bezpieka w Jarocinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 07:03
        poczytajcie książkę "punk twoja mać" Paray Wino. to jest
        > cholernie mądry (w przeciwieństwie do Lizuta) koleś.

A można to gdzieś w tej chwili dostać???? Bo ja pierwszy raz o tym słyszę,
        fakt, że z książkami wogóle jestem na bakier.
        • Gość: młody "punk twoja mać" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.04, 14:54
          z tego co wiem to chyba rozprowadza wszystko co Pary Wino Dywizja Kot Tomka
          Ryłki. zamejluj do niego to fajny koleś i napewno ci pomoże. "punk twoja mać"
          wyszło jakieś pięć lat temu, ale słyszałem, że Ryłko wznowił nakład.
          • Gość: Patrycja Re: "punk twoja mać" Pary Wino? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.04, 16:03
            A to ciekawe co tu wyczytałam, bo za tą konkretnie książką "Punk twoja mać" to
            już długo łażę. Mam jedynie marne kserokopie tego wydawnictwa i to mocno nie
            pełne - jakieś 100 stron czyli nawet nie połowa. Ale jeśli mówisz, że Dywizja
            Kot tym handluje, to jestem ci bardzo zobowiązana. Z góry dzięki.
            • Gość: młody Re: "punk twoja mać" Pary Wino? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.04, 18:18
              Masz tu fragment wywiadu na ten temat:

Independent: Opowiedz o przedsięwzięciu pod kryptonimem "Punk Twoja Mać".

Para: To moja książka wydana w 1998 roku. Traktuje o Wrocławiu lat 1978-1995;
              początek i upadek dolnośląskiego punk rocka, jego bohaterowie, marazm społeczny
              i beznadzieja okiem szesnastolatka, dużo zabawy, wszelkie znamiona subkultur,
              co ciekawsze koncerty i tak dalej. Za rok wznowię nakład.

Independent: Nie brakuje ostatnio sentymentalnych powrotów do polskiego punk
              rocka, by wspomnieć choćby o książce "Punk Rock Later" Lizuta, towarzyszącym
              jej koncertom czy premierze albumu "Tribute to Kryzys". Jak zapatrujesz się z
              perspektywy lat na ten nurt?

Para: Nie do mnie takie pytanie, bo ja jestem nieobiektywny. Przecież to moje
              lata. Wy nie zrozumiecie tych wspomnień, starych fotografii... Czy wiesz, że
              dwadzieścia pięć lat temu szczytem odwagi był kolczyk w uchu? Że punki byli
              łysi? Że mleko stało pod sklepem i nikt go nie pilnował? Że stare kobiety
              handlowały torbami reklamowymi pod domami towarowymi? Czy wiesz, że bielizna
              była na kartki? Czy wiesz, że należały się tylko dwie pary butów na rok? Co to
              były za czasy? (śmiech).
              • Gość: Luliszek Re: "punk twoja mać" Pary Wino? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.04, 15:47
                A ja myślałem,że Młody i Para się pokłócili(patrz"Rozwód w Sedesie")wink
                • Gość: młody wiadomość dla Luliszka :)))))))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.04, 23:37
                  ale ja nie jestem ten młody, bo ten młody co myślisz jest już stary, a może
                  nawet nie żyje, bo ślad po nim zaginął i nikt od wielu lat o nim nie słyszał.
                  Zresztą SEDESU nikt nie żałuje i nikt nie wspomina, to była jedynie marna kopia
                  marnego Pistolsowego szwindla.
                  • Gość: Patrycja PARA ok & syf SEDES. Nareszcie ktoś widzi różnicę! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.04, 12:00
                    Syfy dalej jedynie "pokutują" i wiadmo za co, natomiast Para nie taki zły jak
                    go malowali. On jest i jednak zawsze był ok.
    • moore_ash Re: Bezpieka w Jarocinie 13.02.04, 12:19
      a mnie wlasnie ten fragment interesuje:

Gdzieś czytałem, że jest grupa młodzieży pod nazwą "lucyferianie", których
      głównym obrzędem jest "zbiorowy gwałt na dziewicy". "Z przyczyn oczywistych
      rytuał ten jest praktykowany bardzo rzadko" - napisał milicjant.

pytam z czysto technicznego punktu widzenia. ilu facetow moze przebzykac
      dziewice? to znaczy ta sama dziewicesmile

pozdr.
      tb
    • Gość: alko-hohlik Para w swojej książce autentyczniej opisał Jarocin IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.04, 17:20
    • Gość: antypunk Dobrze liżesz dupe Pary Wino pewnie kochasz go IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.04, 00:22
      • Gość: TRAF bo Para Wino to nie lada koleś i basta! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.04, 22:08
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka