Dodaj do ulubionych

planowanie wakacji 2011

IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.10, 13:25
Witam!
Mam zamiar zabrać rodzinkę i znajomych w przyszłym roku na urlopik
do tego pięknego kraju. Nigdy tam nie byliśmy. Proszę pomóżcie mi i
wskażcie jakieś namiary na fajne i sprawdzone kwatery, jak najlepiej
i najtaniej do nich dojechać, na co uważać???? Ewentualna
alternatywa to jakieś sprawdzone biuro podrózy. Będzie nas 8 osób (
2 rodz[sonda=]
[/sonda]iny 4 osobowe. Z góry dziękuje i pozdrawiam;-)
Obserwuj wątek
    • bulgarskiewakacje Re: planowanie wakacji 2011 20.08.10, 15:42
      z doświadczenia wiem, że pierwsze telefony w sprawie rezerwacji apartamentów
      zaczynają się pod koniec grudnia, w Waszej sytuacji przy dwóch rodzinach
      4osobowych, az się prosi wynajęcie dwóch apartamentów, każdy dla 4 osób. Dojazd
      autem/lub samolotem. Resztę info pewnie znajdziesz przegladając tut. forum
    • Gość: gzu Re: planowanie wakacji 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 17:34
      lepiej się nie bawić w organizacje sobie samemu wczasów, szkoda
      czasu a oszczędnośc chyba nie aż taka ogromna. proponuje biuro ECCO
      HOLIDAY. Korzystałam z ich usług w tym roku, maja fajna ofertę
      RODZINA LECI TANIEJ, to skalkulowane na rodzine 2+2. Byłam w SB w
      hotelu Ivana palace, super dla rodzin, piękny duży czysty basen,
      polecam. Koszt nie był ogromny, zamawiałam w grudniu zapłaciłam
      5130zł wyzywienie HB
      • Gość: S.Z Re: planowanie wakacji 2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.10, 14:06
        A ile dni trwał wypoczynek?
      • malwit1412 Re: planowanie wakacji 2011 27.08.10, 09:23
        Z tego co wiem za 14 dni koszt Ivana Palace . Ja tez byłam w tym roku z Ecco ale
        w fiesta beach , było drożej ale przy samym morzu i widok (szklana ściana).
        Wstajesz rano a nawet nie musisz wstawać i widzisz morze .
        polecam
        • Gość: S.Z Re: planowanie wakacji 2011 IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.10, 15:14
          A duża była różnica w cenie? Ogladałam zdjęcia i ... pięknie tam jest
          • malwit1412 Re: planowanie wakacji 2011 11.09.10, 22:41
            Trochę była różnica , zapłaciliśmy 6 400,- + 300 ubezpieczenia za 2 tyg. 2+1
      • bialyzibi Re: planowanie wakacji 2011 29.06.11, 00:54
        Co Ty wypisujesz...nigdy żadne biuro....z biurem nie zwiedziłbym nawet połowy tego co sam sobie zaplanowałem np. na Krymie . Bura jeźdżą wyłącznie dla "kasy" np. Krym to standard wzdłuż wybrzeża Morza Czarnego i do Bakczysaraju . Nie mają nawet pojęcia o innych atrakcjach .

Gość portalu: gzu napisał(a):

> lepiej się nie bawić w organizacje sobie samemu wczasów, szkoda
        > czasu a oszczędnośc chyba nie aż taka ogromna. proponuje biuro ECCO
        > HOLIDAY. Korzystałam z ich usług w tym roku, maja fajna ofertę
        > RODZINA LECI TANIEJ, to skalkulowane na rodzine 2+2. Byłam w SB w
        > hotelu Ivana palace, super dla rodzin, piękny duży czysty basen,
        > polecam. Koszt nie był ogromny, zamawiałam w grudniu zapłaciłam
        > 5130zł wyzywienie HB
    • niemamweny2 Re: planowanie wakacji 2011 26.08.10, 09:11
      Na początku lipca nie bedziesz miał problemów z miejscem do spania-
      ja jeżdżę w ciemno. Unikam kurortów takich jak SB lub ZP- bo to
      zwykłe, hałaśliwe blokowiska- przypominają mi krakowskie osiedle
      Ruczaj. Nie lubię wydawać kasy na zbytki więc jestem zadowolony jak
      mam czyste miejsce z łazienką, nie interesuje mnie telewizor ani
      klima- w nocy jest wystarczająco rześko, a w dzień nas nima.
      Najbardziej lubię jak mieszkam tam gdzie Bułgarzy a nie 'innostancy'
      z biurami podórzy.Płaciłem za takie miejsca maks. 12 (to na
      południu)-15 leva/os. np. w Kranevo (to najbardziej komercyjna
      miejscowość w jakiej spałem, ale za to przemili gospodarze).
      • Gość: monika Re: planowanie wakacji 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.11, 12:51
        witam,
        wybieramy się w tym roku do Bułgarii i też nas interesują raczej zaciszne miejsca, niedrogo. Czy mogłabym dostać namiary na kwatery jakie wynajmowałeś te w granicach 12-15leva?

Pozdrawiam Monika
    • trypel Re: planowanie wakacji 2011 26.08.10, 09:53
      jak chcecie wszyscy razem to apartament sie nie sprawdzi. Wpisz w gugla "rent a
      house in Bulgaria" i wybieraj przebieraj. Tylko uwaga - te z basenem schodzą
      pierwsze i z reguły koło stycznia lutego już nie ma szansy na miejsce na
      wakacjach :)
    • Gość: rybie-oko Re: planowanie wakacji 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.10, 15:14
      Jeśli ktoś lubi plaże to faktycznie Sozopol, ale jeśli ktoś lubi inny klimat np. góry - to koniecznie Rodopy. Bułgaria jest tam najpiękniejsza.
      W Rodopach polecam miejscowość Saparowa Bania i hotel Germania. Cena za apartament ze śniadaniem 130 zł. W cenie jest sauna, basen z mineralną wodą (gorący) zakryty, basen z mineralna wodą odkryty.
      W tej miejscowości jest czynny gejzer (103 stopnie Celsjusza), nieopodal w górach jest rezerwat 7 jezior. W sierpniu do jezior schodzą lodowce, na wodzie pływają kry ) - BAJKA!
      Nieopodal jest też monastyr rylski.
      Tanio, pięknie, spokojnie, cieplutko (nie upalnie jak nad M. Czarnym).
      POlecam
      • trypel Re: planowanie wakacji 2011 27.08.10, 17:53
        Rodopy są piękne, nie przeczę. Ale 7 jezior i Monastyr Rilski to już nie Rodopy
        tylko góry Riła zdecydowanie wyższe i surowsze od Rodopów.
    • Gość: ewa Re: planowanie wakacji 2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 13:26
      Witam
      My w tym roku w dwie rodziny 4 osobowe byliśmy w Elenite hotel
      Atrium.
      Wynajmowaliśmy tam 2 apartamenty. Hotel przy samej plaży w zamknię
      tym kompleksie teren bardzo zadbany na miejscu wiele atrakcji min.
      aguapark. Apartamenty z widokiem na morze , bardzo dobrze wyposażone
      , czyściutkie. Wrócilśsmy bardzo zadowoleni. Apartamenty może nie
      najtańsze za 10 dni 3000 tyś. ale naprawdę warto było. Serdecznie
      polecam . Ewa
      • Gość: Isa Re: planowanie wakacji 2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.11, 12:33
        a ktoś kiedy pojawiają się rozkłady lotów na wakacje?
        • pawel.slonecznybrzeg Re: planowanie wakacji 2011 05.01.11, 12:22
          www.bourgas-airport.com/
    • tylduska Re: planowanie wakacji 2011 09.09.10, 16:24
      ciekawą ofertę wycieczki do Bułgarii ma biuro podróży ok-tours. Na ich stronie też są podane miejsca noclegowe i miejsca warte zwiedzenia. Myślę, że to może być pomocne przy planowaniu przyszłych wakacji. Ja słyszałam, że miejscowość Złote Piaski są narpawdę piękne, ale warto też pojechać w głąb kraju by poznać kulturę tego narodu.
    • bell9 Re: planowanie wakacji 2011 09.09.10, 16:54
      proponuje jednak jechać indywidualnie i najlepiej po sezonie jeśli istnieje taka możliwość. W zeszłym roku byłam we wrześniu ( ceny zakaterowania bardzo atrakcyjne) i bardzo mi się podobało. W tym roku byłam w sierpniu i niestety jestem rozczarowana.
    • kris_wise Re: planowanie wakacji 2011 13.09.10, 14:10
      ja wiele pozytywów słyszałem o ok-tours. Organizują kolonie i obozy za równo w Polsce jak i za granicą od wielu lat, i owe obozy cieszą się niesłabnącym powodzeniem. Posiadają w swojej ofercie również wycieczki standadowe, do wyszukania tutaj: www.ok-tours.com.pl/wczasyiwycieczki.php - z tego co widziałem w bazie są 2 miejscowości w Bułgarii i mnóstwo hoteli - najlepiej wybrać jakiś konkretny, i poszukać o nim opinii w sieci :)
    • Gość: ania Re: planowanie wakacji 2011 IP: 212.59.251.* 26.10.10, 11:58
      witaj ja byłam w tym roku z rodzinka i znajomymi w pieknym Primorsku,plaza super,woda bajka,kwatera u sympatycznej Pani Magdy super,apartament 120zł/doba:)Jechaliśmy przez Rumunie,piekny kraj z dobrymi drogami,dalo sie wytrzymać.Bułgaria nas urzekła za rok planujemy znowu wczasy w tym cudnym kraju.Na prawde warto
      • jerkan Re: planowanie wakacji 2011 29.10.10, 09:03
        Witam czy możesz podac namiary na te kwatery, może jakieś zdjęcia. Pozdrawiam Jerkan
    • Gość: Roman Re: planowanie wakacji 2011 IP: 109.207.48.* 06.01.11, 10:03
      Jeśli z dzieciakami to najtaniej z Neckermaanem, All inclusive i najlepiej z kinder klubem to na lilka godzin dzieci macie z głowy.Dojazd własny bo najtaniej i można zwiedzić , no może zobaczyć jak wygląda Rumunia. Polecam. Jazdy przez Słowenię nie polecam chyba , że się komuś śpieszy. Gdzie jechać, mogę powiedzieć gdzie ja byłem i gdzie było fajnie. Złote Piaski hotel Madara super tylko trochę daleko do plaży 500m ale za to opieka nad dziećmi super .Słoneczny Brzeg hotel Burgas świetny ,baseny, zjeżdzalnia dla dzieci . do morza tylko przez plażę . pokoje wybierać w okolicy 14 piętra , widoki piękne szczególnie nocą. okolice Warny hotel Rubin wspaniała obsługa , leżaki na plaży oraz ręczniki w cenie , opieka nad dziećmi średnia. Nad samym morzem . Cena 2480pln plus 1000 paliwo z Wrocławia. Noclegi w Rumuni około 500pnl za cztery ze śniadaniem. No i około 1000złotych na mac donaldy zwiedzanie i inne przyjemności . oczywiście tę kwotę można ograniczyć do minimum. Dwa lata temu w Bułgarii na dwa tygodnie w 3 osoby wydaliśmy 250pln.
    • jord29 Re: planowanie wakacji 2011 09.01.11, 20:28

Witamy

jestesmy młodym małżestwem trzydziestolatków smile w czasie nadchodzących wakacji wybieramy sie po raz pierwszy do Bułgarii - Sozopol. W sumie nie mamy jeszcze niz zaplanowanego. Chcielibyśmy by był to wyjazd którego celem będzie odpoczynek zwiedzanie i pełen relaks :)

smile

Wyjeżdżamy ze Śląska. Szukamy osób chętnych na taki wyjazd np w dwa auta. Jesteśmy bardzo otwarci na wszelkie propozycje i plany trasy - wszystko można omówić i uzgodnić. Mamy kilak życzeń, które chcielibyśmy zrealizować w czasie takiego wyjazdu.

Jak jednak napisałem otwarci jesteśmy na wszelkie propozycje.
      Pozdrawiamy
      • przewaw Re: planowanie wakacji 2011 30.05.11, 15:36
        Mam własny apartament - studio w Słonecznym Brzegu
        My jeżdzimy na 2 parki i nie ma problemu z miejscem.
        Pełne wyposażenie, klima, basen, ogrodzony kompleks.
        doba 140 zł
        Dzwońcie.
        601 377 226
        • Gość: mareczek07 Re: planowanie wakacji 2011 IP: *.pasjo.net 01.06.11, 13:36
          www.slonecznybrzeg.yolasite.com w przypadku jakichkolwiek pytań proszę dzwonić 507 827 269

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka