IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.10, 23:29
wykupuję wczasy w Obzorze na 2011r. i czytalam na forach o tej miejscowości różne opinie; czy ktoś tam był w 2010r.?, jak wrażenia, jest wieczorem gdzie pójść z dzieciakami (knajpki, wesołe miasteczko itp)?, jak cenowo za posiłki w knajpkach - ktoś może polecić dobrą knajpkę, gdzie dobrze gotują i nie będzie problemów żołądkowych?. Byłam w tym roku w Słonecznym Brzegu i plaża super, lecz reszta to zabetonowana dżungla - może w Obzorze znajdę miły klimat z odrobiną ciszy i rozrywek zarazem? dzięki za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: OBZOR ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.10, 11:24
      byłem w sierpniu 2010. Miejscowość bardzo fajna. Dzieciaki mają do dyspozycji wesołe miasteczko, samochodziki, kucyki itp. Atrakcji jest wystarczająco i połowę tańsze niż na polskim wybrzeżu. Knajpek jest bez liku. 50 zł. za barzo dobrą kolację z napojami (w tym z alkoholem). Oczywiście to cena orintacyjna dla 2 dorosłych i dziecka
      • Gość: fredek13 Re: OBZOR IP: *.polskieradio.pl 27.12.10, 12:59
        Potwierdzam opinię, byliśmy w Obzorze we wrześniu 2010r, mała,urokliwa miejscowość,są knajpki, sklepiki,supermarket,piaszczysta, dość szeroka plaża.My najbardziej lubiliśmy chodzić na pyszne piwo do takiej kawiarni "dinozaurowej"(nie wiem jaką miała nazwę), wszystko w niej jest wykute z kamienia, na siedzeniach skóry, kamienne duże i małe dinozaury, ceny niskie. Mieszkaliśmy w hotelu MIRAMAR - super, chodziliśmy sobie plażą do miasteczka (ok.1 km), w tym roku na koniec sierpnia też tam jedziemy, a to najlepsza rekomendacja.
        • Gość: Malgosia Re: OBZOR do fredka13 IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.10, 15:52
          Dzięki za pomoc, a cz Ty Fredek13 będac w hotelu Miramar widziałeś może apartamentowiec Obzor Beach Resort - ja się tam wybieram, cz przy nim jest szeroka plaża, bo na takiej właśnie szerokiej i z drobnym piaskiem bardzo mi zależy?
          • Gość: fredek13 Re: OBZOR do fredka13 IP: *.polskieradio.pl 04.01.11, 10:00
            Apartamentowce są zaraz za hotelem Miramar, między nimi jest też kilka niedużych basenów. Plaża bardzo ładna, szeroka, nie wiem jak z wejściem do wody w tym miejscu, czy jest łagodne, ale nawet jeżeli nie to kilkanaście metrów w stronę naszego hotelu jest łagone zejście. Leżaki i parasole przy apartemantowcach są płatne, można oczywiście rozłożyć się z włanym parasolem, miejsca dużo.
          • Gość: Kasia Re: OBZOR do fredka13 IP: 178.73.35.* 16.02.11, 22:55
            Plaża jest duża szeroka i zdecydowanie ładniejsza od tej obok Miramar. Jest to najpiękniejsza plaża w Obzor. Byłam tam dwukrotnie z małym dzieckiem. Kiedy byłam pierwszy raz mój synek miał 2,5 roku. W tym roku jadę 3 raz ze względu na moje dziecko. Synek czuł się tam wspaniale, do morza nie wchodził, bo się bał, ale za to w basenach szalał. W ubiegłym roku mieliśmy apartament na parterze z wyjściem na plac zabaw. Cudowne miejsce!!
    • Gość: przemek Re: OBZOR ? IP: *.retsat1.com.pl 03.01.11, 19:11
      obzor jest super . gorąco polecam , byłem w 2010 w tym roku również jadę , zaznaczam że jest to spokojne miasteczko typowo dla rodziny z dziećmi , super plaża
      • Gość: malgosia Re: OBZOR ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 15:31
        dzięki Wam Wszystkim, już zapłacone za Obzor Beach Resort, mam nadzieję, że nie będę żałować; a pamiętacie może jakie w 2010 r. były w obzorze ceny w knajpkach (obiadek, piwko itp.), może możecie którąś polecić z własnego doświadczenia?, jeszcze raz dzięki. M.
        • maciej.kanski Re: OBZOR ? 05.01.11, 10:22
          Najsensowniejszy jest myślę własny wybór w pierwszych dwóch, trzech dniach. Knajpek mnóstwo. Kto chce tanio ten wyda 20 Lewa na dwudaniowy obiad z piwami dla dwojga i dziecka 6 letniego. Kto lubi wydać więcej zapłaci za obiad 30, 35, 40 lewa. Każdy z lokali do zaakceptowania, kuchnia zbliżona. Ne ma problema i tak właśnie jest. Mack.
          • Gość: malgosia Re: OBZOR ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 15:17
            dzięki Wszystkim
      • Gość: Magda Re: OBZOR ? IP: 193.109.212.* 17.01.11, 16:02
        Obzor super bylam tam w 2009 2010 roku i mozliwe ze tez w tym roku bede wiec goraco polecam tanio bardzo jest
    • Gość: paolo Re: OBZOR ? IP: *.silesiamultimedia.com.pl 09.01.11, 11:39
      Cześć malgosia. Ja byłem w tamtym roku i w tym wybieram się ponownie, więc już to świadczy, że osrodek jest OK. To mój 4-ty wypad do BG, wcześniej byłem w Primorsku i SB i uważam, że Obzor dla mnie jest najfajniejszy. W jakim miesiącu się wybierasz, bo ja w lipcu.
      Jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem.
      • pelka22 Re: OBZOR ? 10.01.11, 09:03
        Byłam w zeszłym roku w hotelu Miramar. Obok jest Obzor Beach Resort. Wygląda fajnie, Sama się przymierzałam do wykupienia apartamentu, ale nie chciało mi się gotować, lub tracić czasu na szukanie knajpek, więc wybrałam Miramar z ALl. Dla mnie super. Do miasteczka jest kawałek więc na szybkli obiad to średnio a w samym kompleksie można wykupić obiady ale trochę drogawo tam było. Miejsce jak dla mnie super. Spokojnie, oddalone od miasteczka. W samym miasteczku fajnie, ale plaża już zatłoczona. SB jak dla mnie porażka.

Julka, 28.04.2005
        Lenka, 11.02.2009
        • Gość: malgosia Re: OBZOR ? do Paolo i Pelki 22 IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 22:47
          dzięki Wam, jak dotąd większość pisze dobrze o Obzor Beach Resort, co mnie pociesza, a może z doświadczenia możecie polecić jakąś sprawdzoną knajpkę w Obzorze, gdzie można zjeść dobry obiadek - jak pamiętalibyście przykładowe ceny to byłoby super - dzięki za odpowiedź. Malgosia.
          • pelka22 Re: OBZOR ? do Paolo i Pelki 22 11.01.11, 08:17
            No nie pomogę, mieliśmy All i w samym Obzorze nie jedliśmy. Jedlismy w Neseberze i SB. W Obzor tylko desery.
            • Gość: Paolo Re: OBZOR ? do Paolo i Pelki 22 IP: *.silesiamultimedia.com.pl 11.01.11, 22:52
              Jeżeli chodzi o ulubioną knajpkę to nie zdążyłem sobie wyrobić opinii. Byłem tam 11 dni. 2 dni knajpki nie działały bo nie było prądu (taka awaria było o niej głośno) 2-3 dni robiliśmy sobie obiadki w apartamencie, a tak to praktycznie co obiad inna knajpka. Raz w jednej w centrum mieli menu promocyjne, skorzystaliśmy i było super. Tanio, dużo i smacznie. Niestety gdy następnym razem tam zaszliśmy okazało się (przy płaceniu) że w weekend podnoszą ceny o jakieś 20-30%, ponadto skasowali nas jakąś opłatę 10 LV za zespół który nam przygrywał i to nas trochę zniesmaczyło. Tak więc trzeba uważać. Najlepiej się żywić wchodząc w jakieś boczne uliczki. Zresztą jedną taką knajpkę wypatrzyliśmy, niestety nie wiem jak się nazywa, może ktoś na forum ją zna - to taka w której jest bardzo dużo muszli wokół rozsianych. W każdym razie było tam fajnie, zresztą jak tam byłem to dużo znajomych twarzy z OBR tam widziałem. Jeżeli chodzi o ceny to za obiad w knajpce z napojami musisz średnio liczyć 25 zł +- 5zł na osobę. Pizza margarita od 8 zł a potem proporcjonalnie wzwyż w zależności od składników. Piwko w knajpie od 3,20 do 5 zł (najtaniej 1,5 LV czyli 3,2 zł) Napoje typu coca-cola 0,2l - 1,5 LV.
              Jeżeli mogę coś doradzić to uważam, że będąc w Obzor Beach Resort najlepiej się nastawiać na kolację w knajpkach zamiast obiadu. To jest jednak lato i tak do 17:00 lepiej zostać w ośrodku zjeść jakąś odgrzewaną pizzę, kurczaka lub cacę którą dzień wcześniej się kupiło na mieście jakąś sałatkę zrobić a wieczorem iść na miasto, które wtedy ożywia się i jest fajnie.
              Do miasta jest około 2km. Jeździ busik spod hotelu - cena 2 LV od osoby. Myśmy do miasta jechali busem a wracaliśmy w nocy plażą. Oczywiście możesz jeść jakiś lunch w hotelu pizza 9 LV jakieś sundwiche od 7 LV.
              Piwo w hotelu 4 LV - trochę zaporowo.
              • dorotafx Re: OBZOR ? proszę o pomoc 12.01.11, 16:35
                Witam
                Wybieram sie pod koniec czerwca do Bułgarii. Nigdy wcześniej nie byłam. Zastanawiam sie nad trochę spokojniejszym miejscem niż SB i ZP no i padło na Obzor. Zastanawiam sie nad hotelem Luca Helios Beach z opcja All inclusive. Czy ktoż zna ten hotel i może wyrazic opinię na jego temat . No i czy warto tam wiąsć opcje ALL czy lepiej się stołować na mieście.
                • Gość: malgosia Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 10:36
                  w odniesieniu do poprzedniego postu o żywieniu w hotelu to raczej nie radzę wykupować. Byłam w zeszłym roku w SB - hotel 4 * Bellevue Beach i jedzenie HB było mocno srednie. Widać było że obiady zamieniały się w kolacje, ogólnie trochę stołówkowo a jedzenie w knajpkach było duuużo lepsze. Może trafiłam na zły hotel choć opinie ma dobre. Porównując hotelowe jedzenie w Bułgarii a w Turcji gdzie byłam dwa razy to niestety Bułgaria wypada blado, choć to kwestnia gustu, bo wg niektórych jedzenie w hotelach w Bułgarii jest dobre.
                  • Gość: Paolo Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.silesiamultimedia.com.pl 13.01.11, 16:15
                    W hotelu Helios w Obzorze jest tylko opcja All, chociaż szkoda ponieważ jest on fajnie położony i w jego okolicy jest pełno knajpek, gdzie można dobrze zjejść. Kiedyś chciałem jechać do tego hotelu, ale opcja All trochę mnie zniechęciła (wolę jeśc wtedy gdy mam ochotę, a nie gdy w hotelu podają o określonej godzinie), chociaż opinie w necie są, że jedzenie w tym hotelu jest OK.
                    • Gość: dawid123 Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.11, 02:35
                      ludzie , was z tymi knajpkami pogieło,tylko All w fajnym hotelu np.Miramar,żarcie super
                      napoje na wyciągnięcie ręki(zwłaszcza dla dzieci),nie musisz sie wysilać z jakimś szukaniem
                      ci którzy piszą o złym żarciu w hotelu chyba tam nigdy nie byli
                      a te knajpki wyglądają jak nasze nad morzem i wcale nie są tanie
                      pobyt w w/w hotelu na przełomie czerwca i lipca 2011 to koszt 3670 za 10dni i wszystko na ten temat(za 2+1)
                      pa pa
                      • Gość: AR Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.jmpolska.com / 192.168.98.* 14.01.11, 13:20
                        Tak człowieku się zgadza, ale przełom czerwca i lipca to jeszcze tzw średni sezon - wysoki sezon jest tak od 2-go tygodnia i ceny są trochę wyższe. Ale i tak zapłaciłeś 180 zł za osobo-dzień bo dziecko miałeś za darmo (na 100% bo sprawdzałem). Ja ze starszym dzieckiem musiałbym zapłacić za ten okres 5400 zł. A tak obok jest Aparthotel, za cały apatament, gdzie może być do 4 osób niezależnie od wieku płacę w tym okresie 140 zł dziennie - 10 dni to 1400 różnica 4000 - nie do przejedzenia i przepicia - i tyle w tym temacie
                        • Gość: malgosia Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 14:32
                          tak jak pisałam - kwestia gustu, Dawid 123 pisze, że jedzenie w hotelu super i ci ci krytykują chyba nigdny nie byli - byłam w Bellevue w Słonecznym Brzegu i jedzeniem, jak pisałam nie jestem zachwycona i w knajpkach dla mnie o niebo smaczniej. Dlatego teraz apartamenty Obzor Beach Resort z kuchnią, gdzie bedzie robione śniadanko a obiadki i przekaski w knajpkach - ale wszystko to kwestia gustu. Gdyby ktoś jeszcze coś wiedział o Obzor Beach Resort to proszę o info.
                          • Gość: fredek13 Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.polskieradio.pl 14.01.11, 15:20
                            W zeszłym roku w hotelu Miramar w Obzor jedzenie i napoje było super, w żaden sposób nie ustępuje bardzo dobrym hotelom w Turcji czy Egipcie w których wcześniej bywałam, na nawet smakowo lepsze. Polecam. Oczywiście korzystalismy też z fajnycc kawiarni w Obzor, gdzie można się napić dobrego piwka!
                            • Gość: dawid123 Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.11, 23:44
                              to też nie jedzie się w drogim sezonie(który trwa 1,5m-ca),dziecko 12lat -jasne , że nic nie płaci,dlatego wybieram po raz drugi ten hotel a nie na np.Marina Beach (tam za rok)
                              dlatego osobodoba wychodzi jedynie 122,00 co przy całej komfortowej otoczce jest naprawdę dobrą ceną
                              a bułgarskie knajpki to takie polskie nadbałtyckie smażalnie z całym ich wonnym urokiem
                              pozdr. i życzę miłego pobytu-oby pogoda dopisała bo z tym bywa różnie
                              • Gość: malgosia Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 11:13
                                a propo pogody - to zdarza się w bułgarii, że nie ma słoneczkana początku sierpnia?
                                • nioma Re: OBZOR ? proszę o pomoc 17.01.11, 08:29
                                  w Obzor Beach Resort bylismy w 2009 i bylismy zachwyceni: piekny hotel, sliczna plaza, wszystko czyste, zadbane.
                                  W tym roku jedziemy ponownie.
                                • Gość: bulgariaurlop Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 17:48
                                  Na pogodę nie można narzekać.Zdaża się ,że niebo się zachmurzy ale na krótko.
                                  Generalnie Obzor jest przyjemnym miasteczkiem zarówno dla rodzin z dziećmi jak też dla młodzieży.Ja byłem kilkakrotnie w Obzorze z różnym towarzystwem i zawsze świetnie się bawiłem. Spaliśmy na wylocie z Obzoru do Słonecznego Brzegu w Kompleksie Galeria-Obzor.
                                  Polecam ten obiekt.Wszystko nowe,czyste,baseny,parking,klima w pokojach.Można wynająć sam apartament u Polaków bez wyżywienia lub jak kto woli z posiłkami w restauracji na miejscu.
                                  • Gość: BG fan Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 16:56
                                    Hej ja także byłem w Galerii-Obzor znalazłem ofertę na stronie klubu 4x4radom.Świetne miejsce,miło wspominamy ten pobyt.Kameralny obiekt z klimatem własnego podwórka.Świetny basen,smaczne jedzenie w restauracji.Dużo ludzi z Polski - właścicieli apartamentów. Po drugiej stronie ulicy sklep ze wszelkim dobrem:-) no i te ceny...miodzio.
                                    W tym roku także się tam wybieramy w sierpniu.
                • Gość: TATA Re: OBZOR ? proszę o pomoc IP: *.zicom.pl 10.02.11, 16:56
                  W obzorze na all? Nie rób tego błędu! Jest tam naprawdę dużo tanich knajpek, że co dziennie inny posiłek zjesz w innej, a ceny bardzo niskie! Naprawdę sztuką jest przekroczyć 25E w 4 osoby (2 dzieci) Luca helios fajny, ale jest tylko w opcji all, a to dla mnie w obzorze odpada! Tam cały urok właśnie w tych knajpkach i barach. Jadę tam 3 raz , oczywiście hotel tylko ze śniadaniami!
    • Gość: malgisia Re: OBZOR ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.11, 17:26
      moze ktoś jeszcze coś o samym Obzorze lub o Obzor Beach Resort?
      • Gość: ma75rio Re: OBZOR ? IP: 212.160.240.* 01.02.11, 08:33
        Byłem w ubiegłym roku w Obzorze w Lipcu 2+2 .Gorąco polecam mieszkaliśmy w hotelu Odessos.
        Służę pomocą.
        • Gość: malgosia Re: OBZOR ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 00:26
          a ten hotel Odessos jest gdzieś w centrum Obzoru?
          • Gość: ma75rio Re: OBZOR ? IP: 212.160.240.* 08.02.11, 08:20
            Odessos jest blisko centrum w okolicy hotelu Casablanca , blisko znanej dyskoteki SPACE.
            • nioma Re: OBZOR ? 08.02.11, 10:08
              Malgosiu: Obzor Beach Resort to fantastyczny hotel usytuowany kawalek za miasteczkiem.
              Duza i szeroka plaza hotelowa, bardzo czysta i niezatłoczona.
              Baseny, brodziki, spa, night klub, restauracja, barki, sklep, bankomat, dostep do internetu.
              Mila obsluga, bardzo czysto, wszystko nowe.
              Porzadne sciany przez ktore nie slychac sasiadow.
              Wszystko klimatyzowane.
              W piwnicach pralnia, zelazka, suszarki.
              Obiekt na biezaco sprzatany, woda w basenach sprawdzana.
              Organizowane sa rozne zajecia: mecze w siatkowke, aqua aerobik, zajecia dla dzieci.
              Jest plac zabaw, mini golf, brodziki.
              Wokol basenow bezplatne lezaki z parasolkami, na plazy platne.
              Jest strasznie fajnie!
              • Gość: malgosia Re: OBZOR ? do Nioma IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 22:43
                no dzięki Nioma, brzmi dobrze, już czekam na ten urlop.
                • nioma Re: OBZOR ? do Nioma 09.02.11, 08:33
                  my tez:)
                  wszystko oplacone, odliczamy tylko dni do lipca
                  • kubulinka1977 Re: OBZOR ? do Nioma 09.02.11, 21:56
                    Czy ktoś z Was sie może orientuje czy w Obzorze kupie jedzenie dla małego dziecka ( chodzi o słoiczki ...). Nie chce mi sie tego tachać ze sobą, ale wolałabym mieć pewność że kupie to na miejscu
                    • nioma Re: OBZOR ? do Nioma 10.02.11, 08:35
                      Zadzwonie do kolezanki z ktora bylismy i zapytam. Ja niestety nie pamietam.
                      W Obzorze jest duzy SPAR wiec tam sloiczki powinny byc. Jak sie dowiem to napisze.
                    • Gość: ma75rio Re: OBZOR ? do Nioma IP: 212.160.240.* 10.02.11, 08:37
                      W Obzorze w centrum jest supermarket SPARM kupisz tam wszystko bez problemu.
                      • kubulinka1977 Re: OBZOR ? do Nioma 10.02.11, 14:20
                        Ale firmy tych jedzonek to chyba takie "ichnie", a jak z wyborem...?... To czekam na kontakt od jakiejs mamuski ktora tam sloiczki kupowala...
                        • Gość: Kasia Re: OBZOR ? do Nioma IP: 178.73.35.* 16.02.11, 23:27
                          Słoiczki są, ale ichnie i trochę firmy Gerber. Ja zabrałam swoje bo tak doradził mój rezydent (jest Bułgarem mieszkającym w Polsce i ma małe dzieci ), prowadzi biuro podróży Hispaniola. Uważam, że to była dobra decyzja. Jeśli używasz pieluszki Hagisy, to tam ich nie kupisz.
                          Pozdrawiam
    • Gość: kasia Re: OBZOR ? IP: 178.73.35.* 16.02.11, 22:30
      W Obzor Beach Resort byłam w 2009 i 2010. W 2009 roku miałam wykupione tylko śniadania (szwedzki stół), w następnym roku wykupiliśmy również obiadokolacje (szwedzki stół). Kuchnia całkiem przyzwoita - duży wybór. Pyszne pieczywo, wspaniałe ciasta i lody. Jak dla mnie za mało sałatek. Jeśli mam być szczera, to mięsa były pyszne (drób, króliki i wołowina). W tym roku moja "młodzież" zdecydowała że jedziemy ponownie
      • Gość: gosc Re: OBZOR ? IP: 193.219.126.* 06.03.11, 08:34
        drodzy Obzorowicze,moim zdaniem wykupowanie wakacji w Obzorze (czy gdziekolwiek w Bułgari)z wyżywieniem powinno być KARANE !!!!!,mają takie dobre jedzenie w ogromnej
        ilosci knajpek że zbrodnią jest skazywać siebie i rodzine na jedzenie tego co nam serwują
        w hotelu,
        • Gość: dawid123 Re: OBZOR ? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 09:19
          a byłeś kiedyś w dobrym hotelu czyli 4 lub 5 "znaczkowym"(oznaczenia wg. biura turystycznego),ja byłem bez i z all-teraz wybieram dla wygody dzieci i mojej all-ilość fajnego jedzenia
          jest powalająca(szkoda że tyle się marnuje)
          • Gość: gosc Re: OBZOR ? IP: 193.219.126.* 06.03.11, 09:55
            byłem, nie napisałem że jedzenie w hotelach jest kiepskie,napisałem że nie powinnnismy sie skazywać na to co nam podają mimo wielkiego asortymentu,aby "poczuć" BG trzeba sie stołować "na miescie" ale fakt,w ZP czy SB jest trudno o "dobry klimat BG" sa to
            "plastikowe miejscowosci",mysle że nie wychylasz nosa poza "super resort",a powinienes zwłaszcza BG,jeszcze raz powtarzam,powinni karac za wczasy w opcji All w BG,
            • Gość: dawid123 Re: OBZOR ? IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 11:15
              masz sieć lokali w BG?,jak napisałem byłem tak i tak -tak więc "stołowałem się na mieście"
              a także w hotelu-tu np.była specjalna sala gdzie podawane były na kolację tylko wyroby"regionalne"(nawet rakija podawana była w kolorowych malowanych kamiennych kubkach)-całość super sprawa,czystość nie budziła najmniejszej wątpliwości w przciwieństwie do jednak urokliwych "knajpek"
              nigdy nie bylem SB czy ZP tylko j.w. w temacie
              pozdr...
      • Gość: Gosia Re: OBZOR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 19:13
        Proszę o informację, czy noclegi można bez problemu załatwiać już na miejscu, czy lepiej jest wykupiś w Polsce? Z góry dziękuję!
        • Gość: gosc Re: OBZOR ? IP: 193.219.126.* 09.03.11, 15:38
          moim zdaniem spoko na miejscu,patrzysz i wybierasz co lepsze lub w lepszej cenie,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka