Dodaj do ulubionych

Duni Royal Resort

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.16, 14:03
Witam, wreszcie wybraliśmy miejsce na wypoczynek w lipcu: Duni Royal Resort. ALe waham się nad hotelem: albo Pelican, albo Marina Beach. Proszę o wskazówki, jesli ktoś tam był,który hotel wybrać. Dziękuję z góry.
Obserwuj wątek
    • bambo225 Re: Duni Royal Resort 03.03.16, 15:28
      Hotel Marina Beach ma 5 gwiazdek jest droższy od Pelicana ale wydaje się fajniejszy
      ja bym brał Marina chyba lepsze jedzenie tak mi się wydaje.
    • edmarafsan Re: Duni Royal Resort 03.03.16, 16:47
      Marina zdecydowanie. Atut, blisko plaży.
    • Gość: agnes783 Re: Duni Royal Resort IP: *.cable.tvk.wielun.pl 03.03.16, 18:30
      Zmieniłam rezerwację z Andaluzji na Marina Beach od 23.08. Pierwszy raz na wczasy z BP. Do tej pory Hiszpania na własną rękę... ale w tym roku nie chce mi się gotować;)
    • Gość: Grażyna Re: Duni Royal Resort IP: *.chelmnet.pl 07.03.16, 18:24
      Byliśmy z rodziną 2 razy. Raz w pelikanie, ostatnio w Marinie Beach. osobiście zdecydowanie wolę Pelikana. Bardzo kameralny, cisza na basenie, luz w restauracji i barach. Bardzo dobre jedzenie, napoje. Pokoje, zwłaszcza suity rodzinne duże i wygodne. Do plaży 200 m ( z powrotem lekko pod górę ) i przejście tunelem podziemnym wprost na plażę obok Mariny Beach.

Część rodziny zdecydowanie wolała Marinę Beach, z uwagi na położenie tuż przy plaży, przysłowiowy "Krok" i widoki na morze z pokojów ( te od strony morza oczywiście). Minusy:
      molochowaty budynek, trzeba odnaleźć skrótowe przejścia na plażę ze skrzydeł bocznych budynku, aby nie pokonywać dużych odległości. No i koszmarny tłok w restauracji w porze południowego posiłku ( obiad). Znalezienie stolika jest naprawdę wielkim problemem, bo w restauracji jedzą tez w tym czasie goście z innych hoteli, którym się nie chce iść na obiad do " siebie". Oczywiście mają do tego prawo, ale jest to najmniej przyjemny posiłek w Marinie Beach. Rano i wieczorem przyjemnie i luźno w restauracji.

Poza tym resort jest super, pięknie położony, spacery czysta przyjemność zarówno plażą, jak i w olbrzymim pięknym ogrodzie.
      Rewelacyjne przedstawienia w amfiteatrze!!!
      Dojazd do Sozopola taxi spod hotelu ( cennik w recepcji), z kierowcą można się od razu umówić na godz. powrotu.
      Piękna plaża, świetna płycizna do kąpieli w morzu dla dzieci. Baseny też dobre. W tym sezonie będzie AQua Park przy Belleville, fajny, oglądaliśmy go w sierpniu 2015 r. był prawie gotów choć nieczynny.
      Polecam Kanapki na przekąskę. Punktu kanapkowe przy każdym basenie. Pani Kanapkowa przy Marinie Rewelacja!!! Kto był to potwierdzi.
      Poza tym ratownicy na plaży i na basenach. Dużo leżaków wszędzie. I fajny system pobierania ręczników na karty przy basenach i na plaży. Nie trzeba nosić do pokoju.
      Na balkonach suszarki ( parę klamerek do walizki).
      Drogi internet i sejf.

• Gość: gość Re: Duni Royal Resort IP: *.dynamic.mm.pl 10.05.16, 11:12
      Witam, ja zarezerwowałam hotel Pelican, powołałam się na opinię znajomych, którzy tam byli i najbardziej ze względu na ciszę, spokój i bez kolejek w restauracji oraz walki o leżaki właśnie ten hotel polecili
      • Gość: agnes Re: Duni Royal Resort IP: *.cable.tvk.wielun.pl 10.05.16, 21:32
        A kiedy? :)
        • Gość: Gość Re: Duni Royal Resort IP: *.dynamic.mm.pl 12.05.16, 09:48
          12.08-20.08
          • Gość: agnes Re: Duni Royal Resort IP: *.cable.tvk.wielun.pl 15.08.16, 21:50
            wróciłam, hotel Marina Beach.. Bylismy 2 tygodnie - 100% godne polecenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka