IP: *.chello.pl 14.07.05, 00:09
Wykupilam wczasy w Bulgarii bo podobno jest tam bardzo tanie jedzenie, podobno
smiesznie niskie ceny....ale teraz zaczelam sie tak zastanawiac i nie mam
zielonego pojecia ile pieniedzy ze soba zabrac na 2 tyg.nie mam wykupionych
posilkow.
prosze o pomoc wszystkich tych ktorzy juz tam byli....bylabym wdzieczna za
przykladowe ceny np. chleb itd, ile powinnam wziac ze soba?jaka jest tam
waluta?jaki jest przelicznik?w stosunku do zlotowki?help
jade juz niedlugo.......
bardzo dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Kayo Re: BUŁGARIA IP: *.srubex.com.pl / 195.117.241.* 14.07.05, 06:04
      myślę że powinno Ci wystarczyć z 500 euro, jeżeli jedziesz sama bo jeśli z
      dziećmi to odpowiednio więcej...
      • tyska51 Re: BUŁGARIA 14.07.05, 08:54
        Jakie 500 Euro to przecież ponad 2000 zł. Jeżeli masz juz noclegi i przejazd
        wykupiony i chodzi ci tylko o posiłki i ewentualne przyjemnosci to jest to
        stanowczo z adużo. W Bułgarii obowiązują lewy jadna leva to 1,96 Euro,
        przelicznik jest raczej stały, a jesli chcesz poznać przykładowe ceny to
        polecam www.bulgaricus.com/index.php
        • Gość: zadowolona Re: BUŁGARIA IP: *.chello.pl 25.07.05, 21:38
          jak 1 leva może kosztować 1,96 EURO ??? coś Ci się chyba pomyliło ???
    • Gość: dd Re: BUŁGARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:45
      Byłem w Bułgarii w czerwcu tego roku. 1 lewa= 2,2 zł. Nie kupuj lewa w Polsce
      bo jest słaby kurs lepiej weź tam USD lub EURO. 1USD=1,5Lewa. Ceny są niższe
      niż w Polsce. Przykładowo obiad (nie wykwintny) dla 2 osób to około 20 zł
      (napoje, zupa, słatka, drugie danie). 2 litrowa coca cola = 2 lewa. Wino
      butelka od 1,5 lewa w zwyż. Chleb około 0,80 lewa. My na dwie osoby dziennie,
      wliczając wszystkie wydatki, wydawaliśmy około 70 zł. zaznaczam, że mieliśmy
      śniadanie w pensjonacie. W mniejszych miejscowościach jest sporo taniej niż w
      kurortach (Złote Piaski, Słoneczny Brzeg itp.).
      Pozdrawiam
      • Gość: magda Re: BUŁGARIA IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.05, 14:47
        ceny podwojne w złotych piaskach poza złotymi naprawde tanio
      • Gość: R Re: BUŁGARIA IP: *.jerozolimskie.pl 25.07.05, 21:24
        Czy byłeś w pensjonacie z biura czy na własną rękę?Czy możesz podać namiar na ten pensjonat?
        Wybieramy się samochodem w sierpniu w "ciemno" -czy to dobry pomysł?
        • Gość: TAMA Re: BUŁGARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:07
        • Gość: TAMA Re: BUŁGARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:14
          PEWNIE ZE LEPIEJ JECHAĆ NA WŁASNĄ RĘKĘ DUŻO W TEN SPOSÓB ZAOSZCZĘDZISZ
          NIEWIEM CZY W PENSJONACIE ELWIRA W RAWDZIE MAJĄ WOLNE MIEJSCA PO 15 LEWA ZA
          OS.(MAJĄ SWOJĄ STRONĘ , BARDZO KONTAKTOWY WŁAŚCICIEL , POLECAM, PRZYZWOITE
          POKOJE Z SOLIDNYM WYPOSAŻENIEMwww.elvira.domino.bg
    • metnia Re: BUŁGARIA 26.07.05, 00:35
      jak czytam opinie ludzi na www.wkacje.pl to w miejszej miejscowosci np. Rawda 300 Euro na 2 osoby na 2 tyg wystarczy. tyle wlasnie z moim chlopakiem planujemy wziasc:)
    • Gość: TAMA Re: BUŁGARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:03
      BYŁAM W BUŁGARII NA PRZEŁOMIE CZERW. I LIPCA NA 2 TYG. Z 4-OS RODZINĄ
      NIE JEST AŻ TAK KOLOROWO , BO DLA OBCOKRAJOWCÓW MAJĄ WYŻSZE CENY , ALE NIE NA
      SPOŻYWKĘ ( CHLEB 0,70 LEWA, MLEKO KARTON 1.8 LEWA, SŁODYCZE BATON 0.6 LEW,
      OWOCE 2-3 LEWA, POSIŁEK W KNAJPIE
      9SCHABOWY Z FRYTKAMI 4,50), LODY OD 0.6L,
      BARDZO OPŁACA SIĘ ZATRZYMAĆ TROCHĘ KASY NA FIRMOWĄ ODZIEŻ I BUTY,
      BO JEST ŚMIESZNIE TANIA
      (NIKE SKÓRA BUTY 30 LEWA), KOSZULKI ADIDAS , PUMA 15 LEWA ITD....
      UWAGA NA GRUPY RUMUNEK Z BACHORAMI BO ROBIĄ SZTUCZNY TŁOK I OKRADAJĄ LUDZI,
      WE KNAJPACH NA RACH. TEZ OSZUKUJĄ, TRZEBA MIEĆ WSZĘDZIE OCZY
      PIENIADZE BRAĆ NAJLEPIEJ EURO, JAK WYJEŻDZAŁAM TO ZA 1 EURO DAWALI 1.92 LEWA
      OCZYWIŚCIE W BUŁGARSKIM KANTORZE
      • rumun20 Re: BUŁGARIA 26.07.05, 13:14
        nie są to Rumunki z bachorami, a Cyganki z dziećmi. Radzę uważać na
        szowinistyczne tezy.
        • Gość: TAMA Re: BUŁGARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:22
          DLA MNIE KAZDY ZŁODZIEJ I NIE RÓB JEST WART NAJGORSZYCH OBELG BEZ WZGLĘDU NA
          WIEK A JA SŁUŻE RADĄ PYTAJĄCYM , SZCZERĄ RADĄ NA RÓŻNE TEMATY , BO BYŁAM I
          SPRAWDZIŁAM , A Z CYGANAMI MAM DOBRE UKŁADY .TO CHYBA NIE TO FORUM????????
          • Gość: sophia Re: BUŁGARIA IP: *.swidnik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:23
            ta firmowa odzież za 30 lewa to to samo co u nas na targu (podróby) tyle, że
            jeszcze taniej
          • Gość: trypel Re: BUŁGARIA IP: *.grohe.de / 213.31.191.* 26.07.05, 14:26
            Jeżeli chodzi o dokładność to jednak Cyganie narodowości rumuńskiej. Szczera
            rada nie zawsze jest zgodna z prawdą.
            • kocoor.com Re: BUŁGARIA 26.07.05, 15:18
              Chyba Cyganie (Romowie) z rumuńskim paszportem. Pojedź na Słowację (Preszov)
              zobaczysz getta Romów, któzy z całą pewnością się nie czują narodem Słowackim,
              ani za Słopwaków uważani nie są.
            • Gość: dd Re: BUŁGARIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 11:26
              Narodowość cygańska; obywatelstwo rumuńskie
      • Gość: Ewa Re: IP: 195.190.150.* 19.07.06, 16:40
        "OPŁACA SIĘ ZATRZYMAĆ TROCHĘ KASY NA FIRMOWĄ ODZIEŻ I BUTY,
        > BO JEST ŚMIESZNIE TANIA
        > (NIKE SKÓRA BUTY 30 LEWA), KOSZULKI ADIDAS , PUMA 15 LEWA ITD...."

to nie jest prawda, ceny firmowej odziezy mają porównywalne z cenami w Polsce.
        Za do maja duzo podrobek po śmiesznie niskich cenach
    • Gość: arni Re: BUŁGARIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 16:41
      500 euro na samo jedzenie? czyli 1000leva?
      Ty chyba zartujesz...... a po co jej tyle kasy?!
      Nawet gdyby chciala jadac codziennie w extra restauracjach to i tak by tego nie
      przejadla...na stronie www.bulgaricus.com masz przykladowe ceny podstawowych
      produktów spożywczych , a poza tym poczytaj posty innych forumowiczów , którzy
      dokladnie relacjonują swój pobyt w Bułgarii.Nie znam Twoich upodobań,ale moi
      znajomi bedąc ostatnio w BG mieli ze sobą 800 euro na 4 osobowa rodzinkę! Z
      tego zapłacili za noclegi /2 pokoje 2-osobowe / opłaty na granicy jako że
      jechali samochodem no i oczywiscie wyżywienie we własnym zakresie ! Codziennie
      jadali w miejscowych knajpkach nie glodując wcale przy tym !
      Pozdrawiam
    • Gość: maciej Re: BUŁGARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 21:00
      wróciłem w niedziele z Bułgarii i jeżeli chodzi o jedzenie to jest tanio,jak przejesz 30 lewa dziennie to masz apetyt niepohamowany,tym bardziej że słońce świeci jak oszalałe i biesiaduje sie wieczorem a od rana owoce,polecam pyszne melony a do nich bułgarskie wina,piwko srednio 3 zł,obiad koło 10-15 lewa i to wcale nie kiepski,zależy tez do jakiej miejscowości trafisz im więcej niemców i amerykanów tym drożej,ja byłem w Pomorie.Pełen luz i pamietaj że jak kiwaja smiesznie głowa to znaczy że tak a jak potakują to nie;-)Odwrotnie jak u nas. Jak ewentualne pytania to proszę.
      • Gość: zibi Re: BUŁGARIA IP: *.chello.pl 02.08.05, 20:13
        czy byłes prywatnie czy z Biurem jaka tam plaza ew.hotele bądz kwatery
        • Gość: maciej Re: BUŁGARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:51
          byłem prywatnie autem z rodziną,mieliśmy wybrane miejsce w sensie miejscowosci ale nic zaklepanego,mieliśmy troche adresów z internetu ale wybraliśmy sobie na miejscu najdogodniejszą lokalizacje i bardzo szybko znaleźliśmy super apartament za 60 lewa za dobe,dwa pokoje,balkony z widokiem na morze,tv(niepotrzebne)lodówka,łazienka ,wszystko prawie nowe jak i cały budynek,bardzo przyjemna i przyjazna obsługa.Akurat w naszym przypadku gdybysmy prędzej zarezerwowali sobie nocleg to mielibysmy i drożej i w dużo duzo gorszym miejscu,jeżeli chodzi o bliskość plaż,restauracji itp.Mapki i zdjęcia nie pokazuja wszystkiego bo i owszem morze 20 metrów ale najblizsza plaża po drugiej stronie i 1,5 km piechotką.Trzeba pamietać że dużo brzegów jest kamienistych bądź muszelkowych co tez nie jest przyjemne.A z tego co się orientowałem to biura mają drożej i duzo niższe standarty niż samemu mozna sobie znaleźć,jedynie przelot samolotem to plus ogromny.Na jedzenie nie patrz bo jest do oporu knajp i sklepów gdzie wszystko kosztuje niewiele i bezsensowne jest uwiązywanie sie wykupionym posiłkiem jak możesz zjeść akurat tam gdzie jestes i na co masz ochote.
          • Gość: Ola Re: BUŁGARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:57
            A w jakiej byliscie miejscowosci i ile na wszystko wydaliscie?
            • Gość: maciej Re: BUŁGARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:51
              bylismy w Pomorie,a ile wydaliśmy to nie mam pojęcia,nie dostałem jeszcze wszystkich wyciągów bankowych,ale to wszsytko zalezy od trybu zycia,musisz liczyć na dzien mniej wiecej tak:jeżeli układ rodzinny jest podobny tzn dwoje dorosłych i dwójka dzieci 13 i 6 lat. Nocleg koło 60 lewa na dobe,obiad główny 30 lewa,na plazy wszystko prawie po lewie,kukurydza,lody,pizza czy napoje,piwo 1,5 kawa 0,5 lewa. zawsze te 10-15 sie wyda.Owoce tanie,alkohol bardzo tani, ogrom sklepów z podróbkami znanych marek i tu niestety zawsze człowieka coś skusi.W sklepach jeszcze taniej chleb 0,5, piwo 0,6 to akurat kupowałem to pamiętam;-)
          • Gość: jacek Re: BUŁGARIA IP: *.chello.pl 04.08.05, 20:39
            w jakim miescie byles? duzo rozrywek dla mlodziezy? jaka trasa jechales?
            pozdrawiam
      • Gość: jacek Re: BUŁGARIA IP: *.chello.pl 04.08.05, 20:36
        witam gdzie znajduje sie te miasteczko pomorno jestesmy w wieku 25-30 lat mozna
        tam sie pobawic?
        jakie sa ceny kwater i alkocholi
    • Gość: gość basia Re: BUŁGARIA IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.05, 09:16
      witam
      przecietny mieszkaniec bułgarii zarabia ok 100-200 euro musi mu to starczyc na
      miesiac (zrobic opłaty i życ) czyli sam juz powinnes wiedziec ile wziasc kasy
      • joko5 Re: BUŁGARIA 04.08.05, 11:51
        I co z tego, że śrenia wynosi 100-200euro. Byłam w Sw. Vlas kolo Słonecznego
        Brzegu, oto ceny :
        - Coca cola 2l - 2,20lv
        - Piwo puszka - 1,00-2,0lv
        - bułka - 0,20-0,40lv
        - sok 1l karton - 1,66-4,50lv
        - sok Sonda marchewka-pom 200ml - 1,40lv
        - sałatka szopska - 1,50-2,50lv
        - pomidory 1kg - 0,60-0,90lv
        - arbuz 1 kg - 0,80-1,00lv
        - czekolada Milka bez dodatków 100g - 1,35-1,50lv
        - baton Bounty - 1,35-1,50lv
        - naleśnik z czekoladą lub dżemem 1 szt. - 0,80-1,20lv
        - pizza margerita - 7,00lv
        - czekolada mleczna Kraft - 1,10lv
        - ser topiony trójkąt (cały krążek) - 2,00-3,00lv
        - masło 125g - 0,75-0,90lv
        - rogal 7 days duże -1,45-1,65lv
        - banany 1kg -1,5lv
        - ser topiony 100g - 1,15-1,60lv
        - brzoskwinie 1kg - 1,60-1,80lv
        - nektaryny 1kg - 2,80-3,50lv
        - jogurt pitny 330g - 0,80-1,00lv
        - nalewka różana (specjalność do kupienia chyba tylko w Neseberze) - 10,00lv
        - wino różane 0,75l - 2,50-3,50lv
        - rakija 0,75l - 1,50-6,00lv
        - rogal 7 days małe - 0,50lv
        - fanta 2l - 2,10lv
        - snikers - 0,75-0,90lv
        - za obiad składający się z 2 zup, 1 sałatki szopskiej, 1 porcji frytek, 2
        musaki (zapiekanka), 2 szklanki soku, 1 piwo trzeba zapłacić od 20,00 do 30,00lv
        - Happy Meal w McDonald - 8,00lv
        - omlet z szynką lub żółtym serem 1 szt - 1,50-3,00lv
        - parasol na plaży - 4,00lv
        - leżak na plaży - 4,00lv
        - w McDonald za BigMaca z frytkami i Fantą, Happy Meal, FischMac i Chiken Mac z
        Coca Colą zapłaciłam 29,50lv!!! (strasznie drogo).
        - noclegi zaczynają się od 10lv do 60lv
        Przelicznik x2,4
        • Gość: maciej Re: BUŁGARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 21:13
          przelicznik 2,20 zł za lewe, tak przeliczył mi city bank jak wybierałem na miejscu z bankomatu,najwygodniejsza sprawa,a dyskoteki sa,pełno koncertów,z tym że teraz jest tam bum na rodzimą twórczość i chwilami można posłuchać ale co za dużo to nie zdrowo,ale jeżeli ktoś koniecznie chce poszaleć to lepiej wybrać bardziej znane miejscowości bo pomorie to miejsce dla krajowych
      • Gość: Jan Polak Hotel "Shipka" Złote Piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 19:15
        Hotel "Shipka" w Złotych PIaskach jest podobno cztero gwiazdkwy i po remocie
        ale Polacy umieszczani są przeważnie w 4-piętrowym bocznym skrzydle gdzie źle
        albo wcale nie działa klimatyzacja a remontu nie przeprowadzono.
        Klimatyzacja działa natomiast dobrze w wieżowcu, czyli głównym budynku hotelu.
        Nie ma jej jednak w korytarzach.
        W budynku tym działają za to źle wszystkie 3 windy co dla mieszkańców wyższych
        pięter jest b. uciążliwe.
        Hotel położony jest w bardzo hałaśliwym miejscu, ze względu na intensywny ruch
        uliczny oraz usytułowany w tymże hotelu nocny klub otwarty aż do godzin
        rannych. Nie polecamy więc hotelu rodzinom z małymi dziećmi.
        Hałas cichnie przy zamkinętych oknach co wchodzi w grę tylko w pokojach ze
        sprawną klimatyzacją.
        Złote Piaski to po najnowszej przebudowie dziesiątki nowych gigantycznych
        hoteli, kasyn gry, totalny bazar itd. Po godzinie 10-tej brakuje tam miejsca
        nawet na słono płatnej plaży.
        Klimatyzacji nie ma też w hotelu "Shipka" w restauracji, kawiarniach i części
        sportowej. Gdy jest upalnie panuje tam nieznośna duchota i pot zalewa oczy.
        Personel restauracji hotelowej bardzo się stara ale brak przygotowania i
        jakiejkolwiek organizacji powodują że starania te przypominają bezładne
        miotanie się po salach. Atmosfera z zakładowej stołówki albo wczasów na Krymie
        w czasach ZSRR.
        Jedzenie serwowane jest w formie bufetu. Smaczne i urozmaicone. Sterylna
        czystość i świeżość. To akurat można każdem polecić.
        Ale kelnerzy podając napoje głośno oznajmiają ich cenę i domagają się
        natychmiastowej zapłaty :-)
        Pokoje są duże ale zagracone zbyt dużym meblami.
        Nie ma mowy o dostawkach.
        Duża łazienka z wanną, umywalką oprawioną w marmury itd.
        Pokoje sprzątane staranie codziennie, codzienna wymiana ręczników, co dwa dni
        pościeli ale jednocześnie brudne kapy na łóżkach itp.
        Duże balkony, lodówka, TV z 10 programami z Astry. Brak programów polskich.
        Dwa baseny hotelowe. Jeden kryty a drugi otwarty.
        Leżaki, materacyki, parasole na basenie bezpłatne. Bardzo sympatyczny ratownik -
        opiekun basenu zawsze usmiechnięty i pomocny. Prysznice, tolalety itp.
        Nieustanna wymiana wody w basenach, sterylna czystość oraz jakuzi, sauna za
        dopłatą.
        Na baszenie kawiarnia z przemiłym personelem. Ceny niskie. Kawa, piwo czy napój
        w granicach 5 złotych.
        Mankamentem basenu jest jego położenie w niecce - niby amfiteatrze w
        bezpośrednim sąsiedztwie dwóch ruchliwych ulic. Ale sporo zieleni i
        sympatycznie. Nie ma tłoku.
        Czasem uciążliwi są mocno pijani młodzi Niemcy lub Rosjanie.
        Plaza i morze około 300-400 metrów od hotelu ulicą - bazarem w dół. Na plaży
        wszystko płatne. Cena za dwa leżaki obowiązkowe materacyki i parasol 24 lewa
        czyli prawie 50 złotych. To drożej niż w Hiszpanii czy Grecji.
        Nie ma mowy o rozłożeniu się na takiej plaży "na dziko". Ochraniarze grzecznie
        wyrzucą. Dla biednych turystów pozostaje zalewany przez fale wąziutki pasek
        piasku miedzy morzem a sznurkiem ogradzającym plażę płatną. Przeważnie nie ma
        tam skrawka miejsca. Niemcy i Rosjanie okupują ten kawałek ladu :-)
        Masa knajp bezpośrednio na plaży, kelnerzy serwujący napoje i jedzenie prosto
        pod parasole a ceny znośne.
        Ale tłok i hałas na plaży straszny. Loty spadochronowe za motorówką, banany,
        skutery wodne itd. Fabryka.
        Kociokwik. Zapomnij o ciszy i spokoju.
        Ale czynne prysznice i wszędzie czysto.
        Wieczorem promeda nadmorska przekształcona w bazar. Jak w Pobierowie tylko
        wszystkiego więcej. Spqacerozakupy.
        Kilka wielkich kasyn oferuje ruletkę, gry automatyczne, występy rewiowe itd.
        Istne bałkańkie Monte Carlo.
        Podobnie jest w Słonecznym Brzegu.
        Jak ktoś szuka w Bułgarii spokoju i dzikiej plaży polecamy Bałczik, Albenę,
        Sozopol i kilka małych miasteczek między Warną a Słonecznym Brzegiem.
        Atutem Bułgarii są nadal niskie ceny żywnosci i napojów.
        Seki tawern zaprasza wieczorem na ucztę.
        Ceny znacznie niższe niż w kraju a kuchnia egzotyczna i urozmaicona.
        Swietnie spisuje się przedstawiciel Nowej Itaki w Złotych Piaskach Pan Adrian P.
        Natychmiast interweniuje skutecznie w każdej sprawie. Nie ma dla niego spraw
        niemożliwych do załatwienia.
        Więcej takich rezydentów.
        Polecamy wicieczki do Nesebyru oraz do Bałczika i na Półwysep Kaliakra. Podczas
        tej drugiej na leśnej polanie bierze się udział w biesiadzie z ludowymi
        występami, tańcami, kolacją i nieograniczonym piciem miejscowych win i
        winogronwej wódki rakij
        :-))
        Z tegorocznego pobytu w Bułgarii mamy mieszane wrażenia ale przeważają
        pozytywne.
    • Gość: pistour@abv.bg Re: BUŁGARIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 09:31
      Proponujemy Państwu pobyt w hotelu, w apartamencie czy w kwaterze prywatnej w
      regionie Pomorie. Jest to bogaty w zabytki historyczne region, na wspaniałą
      przyrodę, urodzajną ziemię i gościnnych mieszkańców. Wypoczną tutaj rodziny z
      dziećmi jak i młodzież, i emeryci, bo każdy znajdzie tu dla siebie optymalne
      cenowe relacje.
      W województwie burgaskim najtaniej jest w Burgas, najdrożej w Nesebarze, my
      proponujemy środek t. j. Stare Pomorie, gdzie mamy BP.
      Pozdrawiam Stefan Marinov
      • Gość: trypel Re: BUŁGARIA IP: 83.228.51.* 08.08.05, 10:27
        Witam,
        jestem wlasnie w Sl. Brzegu, co drugi dzien idzie 200 lewa na 1 osobe, ale
        niczego sobie nie zalujemy :) spokojnie moglibysmy wydac wiecej ale robimy co
        drugi dzien bez alkoholu... no mniej powiedzmy.
        W Sl. B. jest swietnie ale ceny pare razy wyzsze niz obok - za kolacje dla 3
        osob z owocami morza i winem w Sl.B. idzie 80-100 lewa a w Rawdzie 25-40,
        skutery wodne 40 lewa za 20 minut, drinki po 6 lewa, lezaki tak samo.
        Kasa idzie ale jest super i za rok znow tu przyjade
      • Gość: arni Re: BUŁGARIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:48
        zalezy , jak trafisz ! w tym roku szczegolnie teraz jest paskudna pogoda w
        Bulgarii, ale lipiec byl ladny wiec moze i wrzesien bedzie ladny?!
        wczoraj np tem. wody na poludniowym wybrzezu byla 26 stopni a powietrza -23
        ale na tanie owoce mozesz liczyc we wrzesniu : arbuzy , brzoskwinie . winogrona
        pozdrawiam
        • Gość: anit1@op.pl Re: BUŁGARIA IP: *.eurolot.com.pl / 217.11.133.* 17.08.05, 14:09
          Bułgaria jest droga, wszystko nastawione jest na niemców i dla niemców!
          Okropność wszędzie słychać tylko niemiecki!! Pojechałam z biura Neckermann -
          nie polecam, zdzierają pieniądze a standard hoteli jest zawyżony. Proponuję
          wziąć ze sobą papier toaletowy bo w hotelu 4 gwiazdkowym był papier szary
          najgorszej jakości i cieniutki! Plaża w Słonecznym Brzegu "zapetowana
          papierosami", czyli pełno petów w piasku,puszki i butelki plastikowe. No i
          oczywiście wielki plac budowy nowych hoteli dookoła.Takie sa w skrócie moje
          spostrzeżenia z pobytu tam a było to tydzień temu.
      • sanetrama kwatery 19.07.06, 14:35
        Gość portalu: pistour@abv.bg napisał(a):

Szanowny Panie,
        Jakie są w Pomorie ceny kwater? szukamy dwuosobowego pokoju z dostępem do
        kuchni i lodówki, łazienka może być wspólna. Będziemy samochodem, więc może to
        być dalej od centrum.
        Zależy nam na niskiej cenie.
        Z góry dziękuję za odpowiedź.
        Serdecznie pozdrawiam,
        Magda Sanetra

> Proponujemy Państwu pobyt w hotelu, w apartamencie czy w kwaterze prywatnej w
        > regionie Pomorie. Jest to bogaty w zabytki historyczne region, na wspaniałą
        > przyrodę, urodzajną ziemię i gościnnych mieszkańców. Wypoczną tutaj rodziny z
        > dziećmi jak i młodzież, i emeryci, bo każdy znajdzie tu dla siebie optymalne
        > cenowe relacje.
        > W województwie burgaskim najtaniej jest w Burgas, najdrożej w Nesebarze, my
        > proponujemy środek t. j. Stare Pomorie, gdzie mamy BP.
        > Pozdrawiam Stefan Marinov
    • tmi11 Re: BUŁGARIA 11.08.05, 10:21
      A jaka pogoda jest w połowie września?? Jaka temp. wody?? Ktoś był w tym
      okresie?? Czy ładna pogoda jest "gwarantowana"??

Pozdrawiam
      tmi
      • Gość: arni Re: BUŁGARIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 20:48
        zalezy , jak trafisz ! w tym roku szczegolnie teraz jest paskudna pogoda w
        Bulgarii, ale lipiec byl ladny wiec moze i wrzesien bedzie ladny?!
        wczoraj np tem. wody na poludniowym wybrzezu byla 26 stopni a powietrza -23
        ale na tanie owoce mozesz liczyc we wrzesniu : arbuzy , brzoskwinie . winogrona
        pozdrawiam
      • Gość: turysta Re: BUŁGARIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 00:19
        We wrześniu temperatura powietrza w dzień 25 stopni ,w nocy 19 ,a temperatura
        wody - 23 stopnie !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka