Dodaj do ulubionych

Złote piaski - pytanka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 16:39
Zamierzamy się z żoną wybrać na wczasy do Bułgarii. mam 2 pytanka:
Hotel Izwor dwugwiazdkowy - może był tam ktoś? Wiem że od 2-gwiazdkowego
hotelu wiele się spodziewać nie należy, ale niech ktoś napisze, czy jest
przynajmniej czysto i czy są łazienki do dyspozycji?
I drugie pytanko: czy palża w złotych piaskach jest płatna?
To może jeszcze jedno: Czy jeżdżą często autobusy do Varny? jak długo się
jedzie i za ile?
Z góry dzięki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Złote piaski - pytanka IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 26.08.05, 09:38
      Hotelu Izwor nie znam. Jak mieszkałem w trzy gwaizdkowym i wszystko było ok
      oprócz klimy, która była bardziej nawiewem a nie klimą, a był to pierwszy
      tydzień sierpnia i ostatnie pietro:)
      Plaża nie jest płatna, ale płatne są parasolki i leżaki sztuka 6 lewa za cały
      dzień. Jeśli znajdziesz jakieś wolne miejsce bez parasolek, to możesz rozłożyć
      swój ręcznik i nic nie płacisz, ale mało jest takich miejsc. Albo juz za
      parasolkami albo przy jakiejś knajpie na przykład.
      Do Varny jeżdżą autobusy 9, 109, 209, 409 (309 chyba też jest). Przystanek przy
      wylocie ze Złotych piasków, cena 1,5 lewa. Jedzie sie ok 30-40 minut do samego
      centrum Varny.

Pozdrawiam
      Marcin
    • Gość: jacek z rzeszowa Re: Złote piaski - pytanka IP: 80.50.21.* 27.08.05, 00:27
      właśnie wróciłem z tego hotelu - syf i malarnia to mało - posiłke nie jadalne -
      cztery osoby zatruły się gronkowcem - przewieziono je do szpitala w warnie,
      który wyglądał jak z czasów pierwszej wojny światowej, okazało się, że przyczyną
      było przeterminowane jedzenie oraz zerowy brak higieny, niedość tego zatrudnieni
      pracowni mieli tasiemca ...
      żona obecnie przechodzi skomplikowane badania naszczęście już w polsce bo przy
      nich nasz służba zdrowia wygląda jak raj
      plaże przy hotelu toną w śmieciach a nawet w morzu pływają ludzkie odchody -
      kanalizacja niedość sprawna...
      jednym słowem rzeźnia
      wybór należy do ciebie
      • mile_to_takie Re: Złote piaski - pytanka 24.09.05, 14:28
        Byłam w hotelu Izwor ** i te gwiazdki chyba z nieba spadły.. z biurem Olimp nie
        polecam się wybierać..
        Od Izwora do Golden Sands jest daleko ..
        do Varny warto jechać, ale chcieli mnie tam okraść (na przystanku autobusowym)
        jak się zagadałam z kierowcą .. taka RUMUNA miała tupet do tego stopnia,że jak
        ją przyłapałam na gorącym uczynku, to stała dalej na tym samym przystanku i
        wypatrywała kolejnej ofiary. We Varenie jest taniej niż w Złotych Piaskach ,
        ale nie wszystko -są np. b. tanie staniki 4LV za stanik :))))))kup żonie sie
        ucieszy :d
        A z tymi płatnymi plażami się nie przejmuj, na plaże schodzisz krętymi
        schodami, a z Izwora na plaże jest 15 minut. i ostrzegam przed tym hotelem..
        Musiałam nawet kare płacić za to,że kolega elektryk mi gniazdko bułgarskie
        przystosował do normalnej wtyczki od grzałki np. ehhhhh. łazienka .. "pachnąca
        nie była" prysznic nie miał brodzika a przez te kratke bardzo wolno woda
        schodziła.. i chyba był zaczątek grzyba na ścianie.. pees. w tym hotelu na
        obiad dają zupy z tłustymi okami zabarwione na pomarańczowo i weż to jedz..
        albo np. łyżka ryżu, 6 niedosmażonych frytek i kurczak.. jak wróciłam do Polski
        i usłyszałam o tym,ze Ruski kurczaki do Bułgarii sprzedają i o ptasiej grypie,,
        uuuu.. nic dziwnego, że co 2 dzień kawałek kurczaka.Rano szwedzki stół i roią
        Tobie łaske, jak się kawa skończy i poprosisz.. to nie "kawy już nie ma"
        BEZNADZIEJA wybierz inny hotel..
        więcej szczegółów pisz na maila podam: mile_to_takie@gazeta.pl
        • Gość: leon1406 Re: Złote piaski - pytanka IP: 87.193.7.* 24.09.05, 15:02
          polecam ci Balcik jest to sliczna miejscowosc ,znajdz kwatere prywatna okolo 10
          €uro ,obiady okolo 3,4 €uro,do Warny chodza minibusy za 3lewy czas przejazdu
          40min.Jestes tam naprawde mile widzianym turysta i naprawde wypoczniesz.
    • Gość: kotek Re: Złote piaski - pytanka IP: 62.173.207.* 01.10.05, 14:48
      ad 2 - wszystkie plaze sa prywatne. wstep nie jest platny, ale bardzo slono
      trzeba placic za lezaki, materace na lezaki i parasole - za taki komplet
      jednorazowo 30-40 PLN. "strefa" lezakow i parasoli jest wyodrebniona i nie
      wolno miedzy lezakami walnac sie na wlasnym reczniku, a miejsca do lezenia na
      piasku jest bardzo malo.
      ad 3 - czesto. do centrum warny w jedna strone od osoby 1,5 leva, czyli 3 PLN.
      to sa miejskie autobusy z warny, bo zlote piaski to wlasciwie przedmiescie.

pozdro!
    • Gość: anonim Re: Złote piaski - pytanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:53
      najgorszy hotel, w jakim kiedykolwiek bylem. Goraco jak jasna cholera (choc to bylo lato, ale w tym klimacie moznaby oczekiwac przynajmniej sprawnej wentylacji), wystroj jak w gierkowskim domu starcow, prysznic rozwiazany jako dziura w posadzce, z krat "wentylacyjnych" wypelzają dlugie, czarne robale. Absolutan tragedia, zarcie juz ktos opisal.
      Do centrum daleko (15 minut szybkim krokiem), w okolicy jest tylko jedna kawiarenka internetowa (w takim duuuzym, szarym hotelu "Żurnalist"), obsluga w okolicznych knajpkach wyjatkowo chamska.

jedziesz na wlasne ryzyko ;)
      • des4 Re: Złote piaski - pytanka 24.11.05, 08:33
        Polecam Kranevo kilka km obok. Znacznie taniej "na mieście", nowe hotele 3* jak
        chociażby Fregata i Belle View w przyzwoitych cenach, mnóstwo młodych ludzi.
        Tak czy owak decydując się na jakikolwiek hotel bierz tylko śniadania, wszędzie
        jest mnóstwo knajp gtdzie moższe dobrzez zjeść co i kiedy chcesz za śmieszne
        pienniądze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka