Dodaj do ulubionych

obzor - koszmarny czy super?

IP: *.stegny.2a.pl 24.06.06, 21:15
Proszę napiszcie czy w Obzorze jest naprawdę tragicznie czy fajnie. Znajomi
mówią że super (byli pierwszy raz w zagranicznej podróży), a jedna z
forumowiczek że koszmar, syfna plaża itp.Peoszę zagłosujcie!
A jeśli nie Obzor to co?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.daminet.pl 25.06.06, 21:08
      W zeszłym roku plaże były w obzorze czyste, mieszkałam w hotelu z basenem za śmieszne pieniądze, miejscowość spokojniejsza od bardziej znanych miejscowości ale uczymanie, wyżywienie znacznie tańsze. Życie nocne toczy się na głównej uliczce, jest tani bazar ze świeżymi owocani i jarzynami. W knajpach smaczne i o dziwo bardzo tanie żarełko. W prawie wszystkich straganach podruby markowych ciuchów, sporo młodzieży i rozrywkowej starszej młodzieży. Nawet jak kolega zgubił w knajpie komórkę to po paru godzinach jak tam wróciliśmy kelnerki mu go oddały, w ogóle nic nam niezginęło - inaczej niż u nas. Przy wiezdzie do Obzoru jest dyskoteka z tańczącymi paniami. Fakt że otworzyli ją dopiero pod koniec wakacji ale jest OK.
      • Gość: jarzyna Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 81.219.148.* 20.07.06, 13:11
        Obzor jak najbardziej tak. nieprawda że plaża jest brudna. Super miejsce do odpoczynku, nie jest tak głośno i szumnie jak choćby w Nesebarze a i rozrywek nie brakuje - wspomniany w poprzednim poscie klub "Space"(byłem pod ogromnym wrażeniem tego miejsca)
        • trypel Re: obzor - koszmarny czy super? 20.07.06, 13:36
          Wczoraj wróciłem z Obzoru. W zeszłym roku byłem w Słonecznym Brzegu. Przedtem w
          Sozopolu, Rawdzie itd
          Co do Obzoru - przypomina najbardziej takie miejscowosci typu Stegna czy
          Krynica... czyli 2 czy 3 ulice na krzyż zapełnione straganami z badziewiem ale
          jest tanio jak barszcz, knajpy przyzwoite (nam najbardziej pasowała Palma),
          plaża OK, bary na plaży mają dobre ceny. Natomiast co do ciuchów na straganach
          to nie ma co na to liczyć - beznadzieja totalna. Zaletą jest że jak się tam
          trafi z dziećmi to za bardzo nie mogą sie zgubić i latają same po całym Obzorze
          :) i na plaży ratownicy nadgorliwi co 50 m co też jest zaletą przy dzieciach.
          No i niedaleko do Słonecznego, Neseberu i obydwu lotnis.
          pzdr
          • pippin Re: obzor - koszmarny czy super? 20.07.06, 23:05
            Jak wróciłeś, to może byś sprzedał jakieś użyteczne informacje.
            Typu:
            - jak się wygodnie przemieszczać (słyszałem, że opłaca się wziąć taksówkę
            na cały dzień);
            - czy tłoczno na plaży i ile trzeba iść, żeby nie było,
            - czy są jakieś okoliczne winnice, które koniecznie trzeba odwiedzić... (może
            teraz trafiam kulą w płot)
            - co tam poza plażą mogą te dzieciaki robić mogą (o ile dobrze rozumiem, to
            możesz coś o tym powiedzieć ;-)
            Przy okazji - zostało coś w Obzorze po tej powodzi?
            Z góry dzięki.
            • trypel Re: obzor - koszmarny czy super? 21.07.06, 08:08
              No to od końca:
              - Śladów powodzi nie ma. Tzn w zakątkach plaży leżą jeszcze połamane parasole i
              trochę jakiś brudów ale w miescie wszystko jak to w Bułgarii czyli swojski
              nieład z odrobiną brudu :)
              - poza plażą to jest wesołe miasteczko (duże przy plaży przy Morskiej Gwiezdzie
              i małe przy szkole w centrum) + rowery wodne, skutery i skakanie na plaży, w
              centrum jest scena gdzie co drugi dzień srednio są jakieś wystepy lokalnych
              zespołów pieśni i tańca (mojej się to podobało :) ) poza tym milion straganów z
              badziewiem, lody, owoce, gofry itd itp ogólnie przez tydzień się nie nudziła
              - okoliczne winnice... w Białej obok jest sporo lokalnych producentów ale np w
              ulubionej knajpie czyli w Palmie lista win liczy na oko ok. 40-50 pozycji wiec
              akurat na tydzień do wytestowania przez grupkę jedzącą razem ;) najtańsze koło 4
              lewa (syf) a przyzwoite od 7 do 18 lewa - ceny oczywiście za butelkę
              - tłok na plaży. Zależy z czym porównujesz. Jeżeli z sytuacją w sezonie na
              Mierzei Wiślanej to w Obzorze jest pusto i spokojnie :) Tzn jak nie szukasz 100
              m kw tylko dla siebie to rozbijasz się w dowolnym miejscu bo zawsze takie
              znajdziesz w promieniu 10 m, możesz pójść z 500 m w prawo (stojąc twarzą do
              morza) i znajdziesz prawie pustą niestrzeżoną plażę ale... tam już nie ma barów
              plażowych a marsz 250 m po rozgrzanym piasku do najbliższego to żadna przyjemność :)
              - a gdzie się chcesz przemieszczać? Obzor w tempie spacerowym obejdziesz w 15
              minut. Taxi na lotnisko bez targowania kosztowała 50 lewa (60 km do Varny)mam
              nawet komórkę do gościa więc mogę podać (nowa thalia)

w razie czego pytaj dalej
              pzdr
              • pippin Re: obzor - koszmarny czy super? 23.07.06, 22:15
                500 metrów to malutko, dlaczego nie w lewo? :-)
                Dzięki, bardzo użyteczne informacje. Folklor będzie jak znalazł a na tych
                wesołych miasteczkach to zapewne sporo "strace"
                No to dopytuję:
                Jest w tym Obzorze jakikolwiek bankomat?
                Sprawdzałem na jakimś ichnim sajcie i wynika z niego, że nie ma, zgadza się?
                Co do przemieszczania - możlwe, że nie obejdzie się bez odwiedzenia okolicznych
                atrakcji, typu Neseber cz SB. To podobno busem należy, prawda to?
                Taksówka chyba się nie przyda, bo jakąś tam obsługę mamy zapewnioną.
                Pozdrawiam
                • trypel Re: obzor - koszmarny czy super? 24.07.06, 00:14
                  W lewo trzeba by było iść ze 2 km bo jest parę hoteli sieciowych chyba RIU itp
                  które zajmują sporo plaży. dlatego w prawo :)
                  Bankomat jest sztuk jeden w samym centrum. 200 lewa z bankomatu = 414 pln wraz z
                  prowizją za wypłatę więc tradycyjnie najkorzystniejszy sposób wejscia w
                  posiadanie lew (lewów?)
                  Do Nesseberu czy SB można busem ale taxi weźmie max 30 lewa więc przy 3-4
                  osobach wolałbym chyba tak.
                  pzdr
                  • pippin Re: obzor - koszmarny czy super? 25.07.06, 09:20
                    To jeszcze zależy skąd się idzie, ale ok.
                    Ten taxi to w samym Obzorze się znajdzie?
                    Morze jest głębokie od razu, czy dzieciaki mogą włazić (słyszałem, że w tym
                    rejonie mocno wieje)?
                    Warto brać maskę i rurkę (no tego możesz nie wiedzieć :-)? O płetwy nie pytam.
                    Tyle mi napisałeś, że już nie wiem o co pytać, to chyba będzie jeden z bardziej
                    użytecznych tutaj wątków ;-) Poproszę długopis z logiem gazeta.pl dla tego
                    pana.
                    Te lewa to z visy czy mastercarda (o ile wiem jedno denominuje usd-euro-pln
                    drugie tylko euro). To tak na wszelki wypadek pytam, bo na pewno skorzystam.
                    Pozdrawiam
                    • trypel Re: obzor - koszmarny czy super? 25.07.06, 09:53
                      Morze jest płytkie jakieś 15-20 m (zależy od miejsca) płytkie to znaczy
                      dorosłemu do pasa, ale jak przyjdą fale to i tak trudno ustać :) Na 8 dni były 4
                      fal (i ta takich czarnoflagowych raz) ale niestety potem sie uspokoiło i dzieci
                      posmutniały :)
                      Na plaży ABC bez sensu bo tylko piasek a jak dojdą fale to już widocznośc spada
                      do 20 cm. Ale jak masz ABC to wycieczka do Neseberu wskazana, tam jak wjezdzasz
                      na groble to w prawo masz klub nurkowy (scuba chyba) i wypożyczenie sprzetu koło
                      35 euro za dzień. A jak pojedziesz w lewo z grobli na ostatni parking a potem z
                      500 m piechotą to trafisz do super zatoczki gdzie z ABC mozna spedzić cały dzień
                      - min. 5-6 gatunków ryb, kraby, krewetki itd no i żadnych fal + skały i od 2 do
                      5 m głębokości.
                      Lewa z mastercarda bo lewa są sztywno związane z euro od bodajże 5-6 lat i jak
                      bierzesz z bankomatu to 1 euro= 1,95583 lewa + prowizja.
                      Taxi znajdziesz w samym centrum przy fontannie.

Za długopis z logiem z góry dziękuję i życzę udanego wyjazdu.
                  • Gość: Maria Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.14, 18:34
                    Bankomaty są dwa. Jeden w centrum (pilnowany przez strażnika) i drugi 50 m przy banku. Ten przy banku przy głównym deptaku jest niepewny, chociaż też pilnowany przez obsługę banku cały dzień. Dwa lata temu miałam przygodę z tym bankomatem. Zadzwonili do mnie z Banku Śląskiego z Katowic, że ktoś mi katę zeskanował. Okazał się, że bank bułgarski dzwonił do wszystkich banków, ponieważ ktoś w nocy wymienił klawiaturę i skanowało karty!!! Najlepiej zabrać euro i wymienić na lewy w banku w Obzorze!!! To się najlepiej opłaca. W Obzorze jest super! Są dwie sceny - amfiteatry, prawie codziennie latem występują tam taneczne zespoły ludowe ze świata (z Rosji, Azerbejdżanu, Kazachstanu, z Bułgarii, Z Ukrainy, z Polski, z Mongoli). W drugim amfiteatrze są koncerty zespołów ludowych i nie tylko.
          • Gość: Ania Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 83.238.82.* 21.08.07, 19:21
            mam do Ciebie pytanie odnośnie Obzoru. Jak tam działa komunikacja we
            wrzesniu? Czy mozna bez problemu pojechac do Burgas, Słonecznego
            Brzegu, Sozopolu? Jak daleko jest do Neseberu? Pozdr.
            • beatrisps Re: obzor - koszmarny czy super? 03.02.09, 17:40
              witam,mam pytanie czy ktoś spędzał wakacje w Obzor Beach Resort,mam
              ochotę się tam wybrać z rodziną i muszę powiedzieć,że czytałam różne
              opinie,także niepochlebne
          • Gość: gaudi Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.kracen.hor.net.pl 11.07.08, 15:59
            szukam kontaktu z trypelem, chcę pojechać do Obzor
            gaudi_a@wp.pl
          • ikako87 Re: obzor - koszmarny czy super? 04.08.16, 17:58
            Witam! Wybieram się na wczasy do Obzor we wrześniu i nie ukrywam że oprócz opalania się chciała bym też coś zobaczyć. Moje pytanie: - jakie są koszty komunikacji miejskiej do Nessebaru i jak często są kursy? Oraz czy może ktoś się orientuje jak wyglądają ceny wynajmu auta od miejscowych i czy wogle są tam wypożyczalnie?
      • Gość: jk Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.37.11.vie.surfer.at 18.03.07, 19:28
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> W zeszłym roku plaże były w obzorze czyste, mieszkałam w hotelu z basenem za
        śm
        > ieszne pieniądze, miejscowość spokojniejsza od bardziej znanych miejscowości
        al
        > e uczymanie, wyżywienie znacznie tańsze. Życie nocne toczy się na głównej
        ulicz
        > ce, jest tani bazar ze świeżymi owocani i jarzynami. W knajpach smaczne i o
        dzi
        > wo bardzo tanie żarełko. W prawie wszystkich straganach podruby markowych
        ciuch
        > ów, sporo młodzieży i rozrywkowej starszej młodzieży. Nawet jak kolega zgubił
        w
        > knajpie komórkę to po paru godzinach jak tam wróciliśmy kelnerki mu go oddały,
        > w ogóle nic nam niezginęło - inaczej niż u nas. Przy wiezdzie do Obzoru jest d
        > yskoteka z tańczącymi paniami. Fakt że otworzyli ją dopiero pod koniec
        wakacji
        > ale jest OK.

• margaretka-m Re: obzor - koszmarny czy super? 22.06.07, 15:44
          witam,
          czy moglabym prosic o namiary hotelu w ktorym bylas pozdrawiam
          margaretka_@wp.pl
        • Gość: betka Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 23:02
          Byliśmy tam już kilka razy-dla mnie OK
      • Gość: Kasia Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.net145.okay.pl 04.04.08, 12:53
        CZy masz namiar na ten hotel
      • Gość: krzysiek_17 Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 20:44
        Kto może mi udzielić informacji o jakiejś dobrej, niedrogiej kwaterze w Obzor? Jak tam z połączeniami (oprócz taksówek) do Warny czy Burgas? Piszcie na k.j.zajac@gmail.com
        Z góry dzięki.
      • maneta32 Re: obzor - koszmarny czy super? 05.01.09, 21:27
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> W zeszłym roku plaże były w obzorze czyste, mieszkałam w hotelu z basenem za śm
        > ieszne pieniądze, miejscowość spokojniejsza od bardziej znanych miejscowości al
        > e uczymanie, wyżywienie znacznie tańsze. Życie nocne toczy się na głównej ulicz
        > ce, jest tani bazar ze świeżymi owocani i jarzynami. W knajpach smaczne i o dzi
        > wo bardzo tanie żarełko. W prawie wszystkich straganach podruby markowych ciuch
        > ów, sporo młodzieży i rozrywkowej starszej młodzieży. Nawet jak kolega zgubił w
        > knajpie komórkę to po paru godzinach jak tam wróciliśmy kelnerki mu go oddały,
        > w ogóle nic nam niezginęło - inaczej niż u nas. Przy wiezdzie do Obzoru jest d
        > yskoteka z tańczącymi paniami. Fakt że otworzyli ją dopiero pod koniec wakacji
        > ale jest OK.

Witam, podaj proszę namiary na kwaterę w Obzor maneta32@o2.pl
        pozdrawiam,Aneta
    • pippin Obzor jednak fajny 12.09.06, 08:12
      Byłem, nie żałuję, Trypel jest dobrym przewodnikiem.
      Z małym zastrzeżeniem - przy fontannie ciężko znaleźć taksówkę. Pani z agencji
      turystycznej wyjaśniła, że "eto malienkij gorod". Nie jest znowu tak malenkij,
      a na pewno nie jest to Stegna, raczej Puck, tylko więcej turystów. Puck, w tym sensie, że tu jest dużo dość zwartej zabudowy. O jedzenie nie ma się co martwić
      bo w Obzorze jest masa knajp, w tym dużo małych. Obzorowi specjaliści, których
      poznaliśmy twierdzili, że najlepiej jeść w mniejszych (w tym w mniejszych niż
      Palma).
      My testowaliśmy ze 3 knajpy i było bardzo ciekawie (niestety mieliśmy całe
      wyżywienie ze względu na dzieciaki, niestety bo Bułgaria to raj dla smakoszy).
      Wielka zaleta Obzoru to jego odosobnienie - wokół i w prawo, nie ma żadnych
      miejscowości i plaża jest coraz bardziej pusta. Te czasy jednak chyba się kończą
      dla Bułgarii morze to zbyt duży kapitał. W życiu nie pojechałby do Słonecznego
      Brzegu (oglądałem) bo tam to hotel na hotelu. Raczej szukałbym Obzoru Bis.
      Dla porównania - taksówka w Obzorze kosztuje 80 stotinek za km a w neseberze,
      koło Brzegu widziałem na cenniku 5 lewa. Szok. Dziki kraj.
      Wielkim zaskoczeniem było dla mnie piwo - super mają. O winach nie wspomnę, bo
      jak ktoś lubi, to jest co pić a ciężko przy tym dużo wydać (wypasiony "specialna
      rezerwa" mawrud z Asenowgrad Winzawod za 8 lw to naprawdę żart, bo to duże wino
      warto byłoby u nas jakieś 40 zł - jest nawet w przewodniku Wina Europy
      Bieńczyka i Bońkowskiego).
      Trochę chaotycznie ale uważam, że był to strzał w 10 (pożyczyliśmy samochód i
      widzieliśmy jak ludzie wypoczywają więc mam porównanie). Aha -
      rozbudowuje się północna strona Obzoru - w dolince nad morzem powstają duże
      nowe hotele. Tej części należy unikać, bo:
      - do pustej plaży daleko (tam w prawo zaczyna się klif);
      - w dolince płynie rzeczka, która jest dość syfiasta (wpływa do morza tuż obok
      naprawdę eleganckiego hotelu riu, współczuję gościom, bo morze na pewno tu nie
      jest czyste - zaznaczam, że ja nie jestem przesadnie wybredny).

Przy okazji coś o Obzorze znajdziecie w poniższych wątkach.
      Tu m.in. refleksje o jedzeniu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=789&w=46259569
      A tu nie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=789&w=47392193

Pozdrawiam Trypela i mam nadzieje, że ktoś skorzysta z tych informacji, tak jak
      ja skorzystałem z jego rad.
      • nydelig Obzor fajny, Sinemorec też 06.06.07, 11:43
        Byłam ze znajomymi w Obzorze w tamtym roku. Miasteczko bardzo miłe, malowniczo położone (na wzniesieniach), plaża czysta - rzeczywiscie im bardziej pójdzie sie w prawo tym mniej zaludniona.
        Dla mnie dużą atrakcją były długie kolacje przy winie i lokalnych specjałach (najbardziej lubiliśmy chodzic do malej restauracji "Obzor", gdzie oprocz fajnego klimatu, pomocne bylo to ze wlasciciele calkiem dobrze mowia po polsku)oraz przejazdzka a właściwie przelot paralotnią za motorówką. Niezapomniane widoki na morze i okolicę! Bardzo polecam.
        Dla wielbicieli jeszcze mniej zaludnionych terenów dobrym miejscem jest wieś Sinemorec (przy tureckiej granicy). Ogromną atrakcją jest plaża w kształcie półksięzyca - z jednej strony morze z drugiej rzeka. Fajnie jest wejsc do rzeki i wpłynąć sobie nią do morza. Są tez wycieczki motorówką.
        W Sinemorcu jest taki niezwykły bar, który również polecam. Bar jest niezwykły z 2 powodów: dobrej muzyki (to ona nas tam przywabiła) i kontuaru z widokiem na skały i morze. Ponadto będą w Sinemorcu codziennie jedliśmy śniadania na skałach nad morzem.
        Jedynym zgrzytem wyprawy był powrót a mianowicie 5 godzinna odprawa na granicy. Celnicy obsługiwali 1 autobus na godzinę! Koszmar, tym bardziej ze wokół 0 zieleni, tylko beton, upał, spaliny i papierosy zdenerowanych pasażerów. Gdyby nie książka, chybabym tam zdechła z nudów.
        • Gość: konrad Re: Obzor fajny, Sinemorec też IP: 83.238.103.* 14.06.07, 16:15
          Ja już dawno zdecydowałem się na Obzor, będę tam przebywał na początku lipca.
          Cieszą mnie takie zachęcające do wyjazdu wypowiedzi:)
          Pozdrawiam.
        • Gość: Beata Re: Obzor fajny, Sinemorec też IP: *.star.net.pl 21.01.09, 20:35
          Szukam kwatery w Sinemorec na 2009 rok. Może mógłbyś mi podać jakieś namiary.
          Będę wdzięczna. spyzdek@poczta.onet.pl
    • Gość: Anonim Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 212.160.160.* 12.01.08, 08:32
      Mam jedną wadę do Obzor ZA MAłO HOTELI !!!!!!!!!!! Ogólnie jest super WSZYSTKIM
      POLECAM
      • Gość: Gosc Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.acn.waw.pl 16.01.08, 20:28
        Był ktoś w Riu Miramar? Czy ta rzeczka aby nie wypływa przy tym
        hotelu (to jest nowy hotel, zbudowany w 2006r)? Czy w Obzor jest
        deptak wzdłuż morza?
        • Gość: aaacx Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 21:53
          ja tez chciałąbym uzyskać info n.t. tego hotelu :)
          • Gość: ramaja Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 09:26
            Za mało hoteli na szczęscie.
        • Gość: betty Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 11:07
          Witam
          Byłam w tym hotelu w ubiegłym roku i naprawdę szczerze polecam.
          Hotel nad samym morzem ,kilka basenów,świetna obsługa,rewelacyjne animacje dla dzieci i dorosłych!Przy hotelu nie ma tej rzeczki,a plażą w 10 minut dojdziesz do miasteczka! Jak chcesz więcej informacji to pytaj na mail betty_k@op.pl.
          Myślałam o powrocie w tym roku do Miramar ale trzeba zobaczyć coś innego(porównać)iwybieram się do Sweti Konstantin -hotel Delphin Marina
          Pozdrawiam
          • Gość: bodzio Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 13:31
            Jeżdżę do Bułgarii już od 7 lat .Dotychczas byłem w KRANIEWIE , rok
            temu w Obzor.Naprawdę super Bardzo długa plaża do spacerów , mało
            hoteli dużo knajpek z bardzo małymi cenami.Ogólnie gdzie nie
            pojedziesz do BG to jest super tanio i wspaniali tubylcy zawsze na
            luzie.Omijaj kurorty , bo tam masa ludzi.
    • Gość: Pawel Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 81.219.189.* 13.04.08, 13:11
      Czy w obzorze jest jakiś ogólnodostępny basen? Czy można jakoś wleść na baseny
      przy hotelach (zakładam, że takowe istnieją)?
    • jussie91 obzor - koszmarny czy super? 15.05.08, 15:05
      Według mnie w Obzor jest bardzo fajnie. Spędziłam tak bardzo fajne
      15 dni :) ciągle była śliczna pogoda :) mili ludzie i fajne kluby.
    • Gość: rzuler Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.05.08, 14:49
      Ja bylem w Obzor 2 razy, niestety z roku na rok coraz wiecej hoteli i coraz wiecej ludzi, ale i tak jest calkiem pod tym wzsgledem niezle :) Jednak na plazy trzeba kawalek przejsc kawalek w te slawne 'prawo' ;] Jak rano przyjdziemy to jest na tyle miejsca, ze mozna sobie a plazy zrobic boisko do siatki. W zasadzie jest co robic. W moim wypadku (16 lat) plan dnia na miejscu wygladal mniej wiecej tak:
      -rano sie wyspac i nad morze
      -caly dzien nad woda (a raczej w wodzie- no chyba, ze odespac space'a pod parasolem xD)
      -ok. 17-18 do jakiejs knajpki na obiad i do 'domu'
      -Wieczorem mozna troche pobiegac po Obzor (mi sie znudzilo po 3 dniach, ale z tego co zauwazylem to dziewczyny moga i 2 tygodnie po tych straganach z pie..mui biegac :) )
      -i na koniec 'Space' ;]

2 lata temu bylo jeszcze boisko, niestey w zeszlym roku rozbili tam jakis namiot czy cos :/ W Obzor teorytycznie mozna pojezdzic na gokartach, ale tyle sobie za to licza, ze lepiej nie mowic...

Ja bylem samochodem, wiec z komunikacja nie bylo problemu. Z Obzor blisko zarowno do Warny, jak do Burgas wiec dobry punkt wypadowy. mozna wiec objechac cale wybrzeze.
      • Gość: justka Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.gprs.plus.pl 14.06.08, 12:57
        A ja mam pytanie odnośnie wyżywienia. Mamy śniadania opłacone, ale nie
        obiadokolacje. Opłaca sie wykupić za 12 dni za 100 zł obiadokolacje, czy lepiej
        jeść na mieście? Co wyjdzie taniej?
        • Gość: Monika Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 11:45
          Nie wiem jak jest w tym roku z cenami napewno poszły do góry w
          stosunku do ubiegłych lat. 100 zł nasuwa się pytanie 100 za jedną
          obiadokolację, czy za wszystkie 12 dni konsumpcji.
          Jeśli jedna szt do drogo na mieście zjesz dużo taniej i kiedy chcesz
          i co chcesz. Tam jesteś skazana na to co podadzą.
          Jeśli wariant drugi no to odpowiedz nasuwa się sama.
          My w restauracji za 3 obiady + napoje, mąż piwko Zagorka wydawaliśmy
          średnio około 50 zł. No to odpowiedz nasuwa się sama.
          • Gość: benny Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 23:20
            Kto był w Obzorze z biurem Barbatur z Krakowa???
            • Gość: gk Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.brzesko.net.pl 20.06.08, 23:33
              Ja z rodzinką jadę 25.06.2008. Pożyjemy zobaczymy.
            • Gość: mimi Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.08, 10:20
              Byłem dwa razy i jestem zadowolony
            • Gość: Monika Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 193.201.167.* 12.09.08, 14:14
              ja!
        • Gość: mimi Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.08, 10:23
          Jedzonko tylko na mieście, żadne wykupywanie!
          • Gość: Pimo Do mimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 19:28
            Ja w tym roku jadę do miejscowości Biała.
            Może znasz tę mieścinę??? Z Białej do Obzoru jest około 3km.
            Jeśli coś wiesz na ten temat odezwij się.
            • pati.000 l 22.06.08, 22:10
              Hej ja tez jadę do Białej. I poprosze o informacje. z góry dzięki
              • Gość: ola Re: l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 10:50
                czy w obzorze są knajpki gdzie można kupić kebab? jesli tak to ile
                mniej wiecej kosztuje?
                • Gość: Monika Re: l Biała i Kebab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 12:36
                  Hej Urlopowicz!
                  Co do Białej to tylko przejeżdżałam przez ta miejscowość, napewno
                  malutka wioska bez szczególnych atrakcji. Widac miejscowość na takim
                  małym uroczym cypelku z plaży Obzorkiej.
                  Jeśli chodzi o kebaby to jest ich całe mnustwo w Obzorze, ale ceny
                  nie pamientam wiem tylko, że piwo Zagorka 1 lv jest tańsza od wody
                  mineralne.
                  Miłego wypoczynku
                • Gość: Aśka :) IP: 195.136.244.* 27.06.08, 13:09
                  Ja jadę w sierpniu z moim facetem na 2 tygodnie ze Skarpą do Obzoru. Byłam dwa
                  razy w Sozopolu i było cudownie, lecz czas na zmianę. Padło na Obzor- wczasy
                  tanie, Bułgaria śmiesznie tania i jedyne na co tam się w sumie wydaje kasę to
                  jakieś wycieczki- Skhiatos, Aquapark, delfinarium itd itp etc... :) jesli chodzi
                  o młodzież (pijącą) to polecam tylko Bułgarię- w hurtowni jaka była w sozopolu
                  na bazarku wódka 0.7 kosztowała ok 8zł, wino od 3zł (nie sikacz tylko porządna
                  marka!), koniak ok 10zł, a piwo... w barze nie w centrum 2zł... w sklepie nawet
                  mniej niż złoty. Jedzonko również tanmie jak barszcz. Ludzi mili, umieją po
                  polsku i rusku. Pogoda pewna w 90% (raz lało przez 2dni z 2 tygodni).
                  Bułgaria jest zajebiista (przynajmniej Sozopol)

Zobaczymy jak obzor się sprawi.
                  • kokocha.19 Re: :)do Aśki 27.06.08, 19:05
                    kiedy jedziecie do Obzoru ze Skarpy bo ja 11 sierpnia autokarem
                    • Gość: Beata Re: :)do Aśki IP: *.net.zeork.com.pl 27.06.08, 20:17
                      A może ktoś leci 9 lipca do Obzoru ze Skarpą?
                      • Gość: malina gdzie do obzoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 19:36
                        a gdzie jedziecie ze skarpa travel? do jakiego hotelu lub
                        pensjonatu?????????
                        • kokocha.19 Re: gdzie do obzoru 28.06.08, 21:14
                          ja jadę do pokoi gościnnych czyli na kwaterę pewno
                          • Gość: justka Re: gdzie do obzoru IP: *.zagorz.net 28.06.08, 22:24
                            Jadę ze Skarpa 25 lipca autokarem

• Gość: madzia Re: wakacje :D IP: 217.153.173.* 29.07.08, 10:45
                  a może ktoś wybiera się 6 sierpnia ze skarpy do obzoru? i czy ktos mieszkał moze
                  w pensjonacie KATIA?? jaki on jest...?i czy mozna tam gdzies wynając samochód
                  zeby np na własna ręke jechc gdzies i cos pozwiedzac?
            • waberline Re: Do mimi 16.02.09, 11:51
              czesc,
              do BIALEJ WYBIERAM SIE 20.06.09,czy masz moze troche informacji na
              temat cen kwater i w knajpkach?
              pozdrawiam,
              waberline
    • Gość: ana Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 194.117.241.* 05.07.08, 16:34
      siema 2lipca 08 wrocilam do polski z mezem bylismy na wszystkich
      plazach od varny po burgas.mamy z mezem po 24 lata,ale najlepiej
      jest w obzor,plaza zaje...knajpki,straganiki.niewilkie miasteczko
      ale bardzo tam ladnie.sloneczny brzeg taki okrzyczany..zwymiotowac
      tylko na niego same motelejak u nas domy i zlodzieje naciagacze
      rumuny z owocami.burgas brudna plaza tylko nogi ubrudzilam do wody
      nawet nie doszlam-syf.warna spore miasto,glosne,warto zobaczyc ale
      zeby tam caly czas byc to nie bardzo.pomorie mile miasteczko ale
      czegos tam brakuje.neseber dno w kamieniach i plytko lipa.my bylismy
      w Skorpilovci sporo dzikiej plazy spokoj cisza cisza cisza ale
      rozwija sie wszystko bardzo szybko.
      • Gość: Gość Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.satfilm.net.pl 05.07.08, 23:26
        mam pytanie.. od ilu lat sie tam alkohol sprzedaje?
        • Gość: Gość Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.satfilm.net.pl 05.07.08, 23:30
          oraz od ilu lat wpuszczają do Space? oraz do wszystkich innych
          dyskotek
        • Gość: marek Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.08, 10:08
          > mam pytanie.. od ilu lat sie tam alkohol sprzedaje?

Podejrzewam, że od jakichś 150-200 lat :P
          • Gość: Gość Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.satfilm.net.pl 06.07.08, 15:16
            ha ha ha bardzo smieszne :) a tak naprawdę?
            • Gość: dady Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 23:31
              Jaka narodowosc jest najliczniej reprezentowana w Obzorze wśród
              turystów? Polacy?? Rosjanie? Czesi?
              • Gość: Gość Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.satfilm.net.pl 07.07.08, 00:06
                Oraz w jakim języku najszybciej można się dogadać? angielski czy
                rosyjski?
                • Gość: izabana Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.skarzysko.vectranet.pl 12.07.08, 19:59
                  Najlepiej posługiwać się niemieckim i angielskim
              • Gość: beata Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 193.108.194.* 07.07.08, 08:38
                zdecydowanie Polacy a poza tym Rosjanie, Ukraińcy, no i sami Bułgarzy
      • Gość: waberline Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 81.168.70.* 09.02.09, 13:59
        Czesc,czy mozesz rozwinac temat Skorpilovci?

Z gory dziekuje
      • waberline Re: obzor - koszmarny czy super? 16.02.09, 11:57
        Czesc,
        Napisalas o miejscowosci Skorpilovci,jej odmiennym charakterze.
        Co jest w niej innego,interesujacego?
        Pozdrawiam,
        waberline
    • Gość: izabana Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.skarzysko.vectranet.pl 12.07.08, 19:56
      Właśnie wróciłam z Obzoru.Na obiekcie hotelowym jest super,plaża przy obiektach jest czysta natomiast dalej na dzikich terenach jest syf.
      • Gość: BeNy Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.satfilm.net.pl 13.07.08, 22:51
        Wiem, że tam jest tanie srebro... ale powiedzcie mi czy to się tyczy
        straganów czy u jubilera też tanio? kupie coś fajnego, np. za 100zł?
        • Gość: KANCIA Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 09:58
          A Jak z dyskotekami? Jest sie gdzie pobawić wieczorkiem? :d
          • Gość: BeNy Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.satfilm.net.pl 15.07.08, 11:22
            KANCIA o tym juz było.
    • meme344 Re: obzor - koszmarny czy super? 17.07.08, 06:56
      mam pytanko. czy w obzorze opłaca się płacić kartą kredytową. i czy
      może wiecie jakie są możliwości wymiany euro na lewy,. czy w euro
      mozna zapłacić w lokalach. pozdrwiam
      • Gość: Monika Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 09:24
        Kurs lewa to 1 euro = 1,93 do 1,95 lewa. Trzeba uważać gdzie sie
        zamienia niektóre kantory oszukuja, najlepiej w banku są dwa w
        Obzorze.
        Jeśli chodzi o karty to warto zabrać, bo można wypłacic w razie
        czego gotówkę, ale z płatnosciami kartą to róznie bywa tylko 10%
        sklepach i 5% restauracji posiada terminale.
        • meme344 Re: obzor - koszmarny czy super? 17.07.08, 13:29
          dziękuję serdecznie. a jak tam jest jeśli chodzi o narodowosci. dużo
          polaków? kto tam jeszcze wypoczywa w przeważającej mierze? i czy w
          lokalach można się porozumieć po angielsku, bo z rosyjskim u mnie
          raczej cienko. pozdrawiam
          • Gość: beata Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 193.108.194.* 17.07.08, 15:19
            dużo polaków, chyba nawet dominują. W niektórych knajpach mówią po
            angielsku, w niektórych po polsku, nie powinno być problemu, zawsze
            można na migi ;))
            • Gość: BeNy Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.satfilm.net.pl 17.07.08, 20:50
              Jutro jadę do Bułgarii na 2 tygodnie. Po powrocie postaram się
              wszystko opisać. Życzcie mi miłego pobytu :D Pozdrawiam!
          • Gość: Monika Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 08:21
            Zdecydowanie najwięcej w Obzorze jest Polaków, ale nie brakuje
            Czechów, Ukrainców Niemców, też jest nie mało.
            Ja osobiście nie spotkałam się nigdzie z poprawnie mówiąca obsługą w
            języku angielskim raczej jest to rosyjski.
            Ale w wielu no około 80% resteuracji menu w języku polskim, bardzo
            mili "gospodarze" staraja się nas zrozumieć. Także nie ma powodu do
            obaw. Wszystko jest ok.
            Lecę z Katowic 29.07.2008 r i już nie mogę się doczekać.
            Pozdrawiam
    • Gość: Mirnet@op.pl Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.75.63.168.ostrow63.ptc.pl 23.07.08, 21:09
      Plaża cudowna.Czysta woda i piękne fale, których brak w Słonecznym
      Brzegu.Hotele 4 gwiazdki dużo tańsz niż w Słonecznym Brzegu.150 lew
      za apartament 4-osobowy,czyli 300zł ze śniadaniem.Kwatery prywatne
      30zł bez posiłków.Warunki dobre,czysto.
      • maneta32 Re: obzor - koszmarny czy super? 05.01.09, 21:17
        Gość portalu: Mirnet@op.pl napisał(a):

> Plaża cudowna.Czysta woda i piękne fale, których brak w Słonecznym
        > Brzegu.Hotele 4 gwiazdki dużo tańsz niż w Słonecznym Brzegu.150 lew
        > za apartament 4-osobowy,czyli 300zł ze śniadaniem.Kwatery prywatne
        > 30zł bez posiłków.Warunki dobre,czysto.

Witam,podaj proszę namiary na kwatery w Obzor maneta32@o2.pl Pozdrawiam, Aneta
    • Gość: flankier Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 09:04
      ja jade do Obzor 06.wrzesnia do pensjonatu Lotos,czy ktos cos wie na
      temat tej kwatery?do Bulgarii pierwszy raz,jaka jest tam pogoda we
      wrzesniu,morze cieple?
      • Gość: madzia Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 217.153.173.* 29.07.08, 10:46

a może ktoś wybiera się 6 sierpnia ze skarpy do obzoru? i czy ktos mieszkał moze
        w pensjonacie KATIA?? jaki on jest...?i czy mozna tam gdzies wynając samochód
        zeby np na własna ręke jechc gdzies i cos pozwiedzac?
        • Gość: Piotrek Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 198.208.243.* 29.07.08, 12:10
          czy są moze jakies campingi w Obzorze?
          • Gość: gosc Re: obzor - koszmarny czy super?- podróż IP: *.zax.pl 06.08.08, 22:06
            Witam jadę do Obzoru 12 lub 13 sierpnia autem szukam kogos kto w tym samym
            terminie bedzie jechal autem do bułgarii - w 2 zawsze razniej :)
            Kontakt na gg 5077932 . Pozdrawiam
        • kokocha.19 Re: obzor - koszmarny czy super? 29.07.08, 18:18
          jadę do Obzoru ze Skarpą ,ale 11 sierpnia
        • Gość: Justyna Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.08, 17:10
          Ja jade do Obzor juz 2 sierpnia. Będe mieszkać na jakiejś kwaterze.
          Ile masz lat Madziu?? Jak chcesz to napisz do mnie na gg 13678581 :)
          pozdrawiam
          • Gość: BeNy Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.satfilm.net.pl 02.08.08, 20:50
            No więc tak... wczoraj wróciłem z Obzoru i miałem coś opisać..
            Więc.. przez Polske przejechaliśmy bez problemu tylko mały koreczek
            był do granicy... Słowacja szybciutko tak jak i Węgry, ale za to
            Rumunia... MASAKRA.. wolna amerykanka.. kazdy jezdzi jak chce..
            najgorszy Bukareszt.. 0 znaków.. na granicy z Bułgarią.. musielismy
            zapłacic 10euro.. w całej Rumuni niema winetek a na granicy mówili
            ze niby o tym nie wiedza..:/ natepnie przejazd przez Bułgarie.. w
            Varnie pomagał nam jakis koles i nas wyprowadził na droge w strone
            Burgas a potem to już bez problemu.. :)
            a co do Obzoru?... było bosko :D piekne plazde.. piekne morze... :)

Naprawdę polecam!! :D
    • Gość: monikaa34 Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.is.net.pl 03.08.08, 14:08
      jak dlugo jechaliscie z krakowa do obzoru/
      • meme344 Re: obzor - koszmarny czy super? 03.08.08, 16:35
        W Obzorze byłem w dniach 21-31.08. Wyjeżdzaliśmy na 3 auta. Wyjazd z
        warszawy o 11.00 granica w barwinku ok. 18.00 potem na granicy z
        rumunią 0.00. Strefa czasowa o godzinę do przodu. Przejazd przez
        rumunię słabiutki. Chcieliśmy skrócić drogę i z Oradei (granica
        Rumunii) pojechaliśmy krótszą drogą nr 76. Dramat. Góry, zakręty-
        kaplica. Poroponuję od razu dłuższą o jakieś 50 km drogę trasą numer
        1. Znacznie lepiej. Przejazd przez Bukareszt- tragedia. Ludzie w tym
        mieście są chyba najbardziej chamskimi kierowcami w Europie.
        Proponuję od razu objazd Bukaresztu obwodnicą. Drogi w Bułagrii
        niezłe. Żadnych opłat drogowych w Rumuni jak i Bułgarii. Biorą tylko
        kasę za przejazd mostami przez Dunaj (Rumunia-Bułgaria). Co dziwne
        ten sam most a Rumunii biorą mniej niż Bułgarzy. (Odpowiednio 6 euro
        i 10 euro.) Z drugiej strony Bułgarzy dali potwierdzenie zapłaty na
        kwitku Rumuni - sami sobie dopowiedźcie resztę czemu taniej. W
        Obzorze byliśmy około 18.00. Czyli cała podróż wyszła nas ok. 30
        godzin. Jak ktoś może niech jedzie na dwa razy z nocowaniem gdzieś
        po 1000 km . Wypadnie w górach w RUmuni - dużo moteli. Jaka jakośc -
        nie wiem. Mieszkaliśmy w hotelu 2-gwiazdkowym po 32 euro za pokój
        dwuosobowy . DUżo. Można znaleźć taniej. Prawdopodnie płaciliśmy za
        basen przyhotelowy ( no bardziej basenik ). Są hoteliki lub
        pensjobnaty tańsze. Obok naszego ( hotel Favourite) przez ulicę był
        hotelik już za 24 euro. Nasz hotel był bez klimy. Ale naprawdę mozna
        się obejść bez niej. Noce przy otwartym balkonie są przyjemne. Zmorą
        nietstey są jakieś małe muszki. Nie widać diabelstwa a rano
        wstawaliśmy pogryzieni. Ale da się wytrzymać. W hotelu można było
        zamówić sniadanie za 3 euro. O zgrozo nie bierzcie tego - nie warto.
        Na plażę było około 10 minut wolnego spaceru. Zresztą cały Obzor
        jest do przejścia w maksimum 15-20 minut wzdłuż głównej ulicy. Ja
        zamawiałem pokój przez net, ale spokojnie jedźcie w ciemno. Na
        przystanku autobosuwym czekają właściciele kwater. Na pewno coś
        złapiecie. Jedzenie cenowo zbliżone do polskiego. Za to alkohol -
        taniocha. Wino już za 2 lewa ( 1 lew - 1,80 - 2,00 zł) Wódka
        smirnoff - 13 lewa za litr. Piwo - najlepsze z lokalnych - Zagorka
        po 1,20 lewa w sklepie do około 1,80 lewa w knajpie - jak macie
        trochę miejsca w bagażniku to nasze Tyskie jest i tak mistrzoswem
        świata przy ich browarach. Zresztą pożywienie też znośne - obiad dla
        dwóch osób - około 20 lewa. Obsługa w lokalach różna. NIektórzy
        udają że trochę czają po angielsku. Efekt taki że dwa albo trzy razy
        zjadłem coś czego nie zamawiałem. Nie jestem osobą konfliktową a że
        wyglądało dobrze więc odpuściłem sobie kłótnie. Ale totalne
        przegięcie było z tym jak żona zamówiła sałatkę z pomidorów, ogórków
        i czeoś tam jeszcze a dostała - UWAGA - sardynki takie słone że kota
        bym nie karmił tym. A jeszcze kelner się upierał że było takie
        zamówienie. (a w karcie dań było zdjęcie i tę fotogradfię pokazała
        żona zresztą nauczycielka językqa angieklskiego). Nie było więc mowy
        o naszej pomyłce. Ale cóż.
        Plaża. Brudna. Resztki niedopałków, butelki, plastki po sokach,
        papiery itp. Ale to już nasza tylko i wyłącznie wina. Nie raz
        widziałem jak jakieś trole podnosiły du... z ręczników i zawijały
        się z plaży pozostawiając po sobie chlew. A można chyba to wszystko
        wynieść do koszy stojących przy wyjściach lub plazówych barach. Ale
        ogólnie ok. Woda - czysta ciepła. Kąpiel to dzika przyjemność. Nie
        chce się wychodzić z wody. Są odcinki plaży płatne. To tam gdzie
        stoją parasole. Około 2-3 lewa za parasol. No tam jest trochę
        czyściej, chyba sprzatają to. Jak szukacie dużego luzu na plaży to
        proponuję po wejściu na plażę kierować się na prawo. Jak zrobicie
        około 1 - 1,5 km znajdziecie naprawdę puste odcinki (tyle że na
        browarek wtedy daleko :-).). Co kto lubi.
        Atrakcje wodne. Są skutery wodne po 50 lewa za 15 miunt. Fajna jest
        taka gumowa kanapa ciągnięta liną za motorówką - 10 lewa. Fajna
        sprawa. Mocno się trzymacjie, mozna wpaść do wody. Są też banany na
        linie no i jak ktoś chce można być ciągniętym na spadochronie za
        motorówką. Dla dzieci dość fajne wesołe miasteczko. Wieczory na
        głównym rynku dośc ciekawe. Fajna knajpa Bedrock Cafe urządzona w
        stylu jaskiniowców. Poza tym pełno kafejek, barów, restauracji. Przy
        wjeździe do Ozboru dyskoteka Space, niezły wypas.
        Nie wiem co jeszcze napisać. Pytajcie. Aha Polecam na wycieczkę
        miasteczko Neseber - jego zabytkową część na wyspie. Jest nieźle. No
        i jak komus się chce to my byliśmy na jeden w Złotych Piaskach. 80
        km na północ. Miejsce napewno wypasione ale jak ktoś woli troszkę
        mniejszy wypas to Obzor jest akurat.
        Na razie to tyle. Pytać. Na pewno postaram się pomóc.
        • Gość: Żneta Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.toya.net.pl 04.08.08, 09:58
          OBZOR- TO TAKI MAŁY RAJ na pewno tam wrócę jest CUDOWNIE......wszystko jest OK!!!
          • Gość: rafal Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 13:37
            witam.w 2009 roku na wakacje chce sie wybrac do obzoru z 4 osobowa
            radzina .jakie plusy iminusy i ile kasy trzeba wziz ze soba
            • Gość: 23pop23 Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.interpc.pl 27.01.09, 17:35
              Byłem w Obzorze 2003 roku z rodzinką.Było Extra. W tym roku wybieramy się z
              znajomymi 10 lipca 2009 ponownie z B.P Skarpa.Pensjonat Blue Oster.Po fatalnych
              wakacjach 2008 nad polskim morzem ( pogoda) czas na prawdziwy wypoczynek. Co do
              kasy ? 2 rodzinki 4 osobowe ( planujemy zabrać z sobą od 400 do 500 euro.
              Oczywiście na familię. Na 9 dni- wydaje mi się, że wystarczy. Pzdr
              • refree76 Re: obzor - koszmarny czy super? 11.02.09, 19:45
                Obzor to super miejsce na wakacje.Byłam tam pięć razy.W tym roku też się
                wybieram.Nie mogę się już doczekać.
    • Gość: Monika Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 193.201.167.* 12.09.08, 14:15
      ja dopisuję się do pozytywnych opinii o Obzorze. Ja jestem mega
      zachwycona i już planuję tam wakację w 2009 roku...
    • Gość: Daro Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.08, 10:44
      Byłem 3 razy i z niecierpliwościa czekam na kolejne. Spokojne
      miasteczko, odosobnione. Byłem w różnych bułgarskich miejscowościach
      a nigdzie nie ma takich dużych fal jak w Obzorze bo to w końcu
      otwarta przestrzeń. Jest naprawdę spoko-polecam i pozdrawiam!!!
      • Gość: Beata Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.star.net.pl 21.01.09, 20:33
        Szukam kwatery na 2009 rok. Może mógłbyś mi podać jakieś namiary. Będę
        wdzięczna. spyzdek@poczta.onet.pl
        • beatrisps Re: obzor - koszmarny czy super? 03.02.09, 17:42
          witam,mam pytanie czy ktoś spędzał wakacje w Obzor Beach Resort,mam
          ochotę się tam wybrać z rodziną i muszę powiedzieć,że czytałam różne
          opinie,także niepochlebne
          • jeanus Re: obzor - koszmarny czy super? 10.02.09, 23:57
            My również się wybieramy do Obzor Beach Resort na przełomie czerwca i lipca.
            Niestety nie ma wiele opinii o tym miejscu. Wygląda ciekawie. A wy kiedy
            planujecie wyjazd?
            • podroznik125 Re: obzor - koszmarny czy super? 15.02.09, 14:39
              Witam
              Ja w tym roku również planuję wakacje w Obzorze i stąd moje pytanie.
              Czy istnieje tam jakaś baza windsurfingowa? Wypożyczalnia sprzętu, jakiś resort
              lub klub? Jakie są tam warunki na deskę ?
              Pozdrawiam
              • Gość: darek Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.09, 14:15
                byłem w 2007 nic takiego nie było-sam pływam,pływali jeszcze Słowacy
                też na swoim sprzecie
                • podroznik125 Re: obzor - koszmarny czy super? 16.02.09, 16:02
                  Rozumiem, dzięki za odpowiedź ;)
            • Gość: tonio Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 91.207.202.* 20.02.09, 19:39
              Obzor Beach Resort to naprawdę fajny ośrodek szczególnie dla rodzin
              z dziećmi, na terenie ośrodka pełny serwis,standard dość wysoki,
              baseny przy każdym budynku,kilka placów zabaw,bezpłatne animacjec
              eny jak na Bułgarię nie są niskie ale naprawdę warto. Byliśmy tam w
              poprzednie wakacje i w tym roku jedziemy ponownie pod koniec czerwca.
              • Gość: vigo Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.09, 15:10
                Tu macie link do obiektu : www.gap-tours.com/obzor.html
          • Gość: mag Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 62.29.168.* 20.02.09, 16:16
            W zeszłym roku spędziłam z rodziną 2+2 wakacje (2 tyg) w Obzor Beach
            resort. Wrażenie bardzo pozytywne, cena niezła, standard bardzo
            dobry. Jeśli macie pytania - zapraszam: mzc@op.pl
    • dotkakk Re: obzor - koszmarny czy super? 02.03.09, 20:39
      witam,czy ktoś korzystał z usług biura Barbatur z Krakowa ,
      konkretnie z organizowanych przez nich wczasów w Obzorze, proszę o
      odpowiedź :)
    • gosze Re: obzor - koszmarny czy super? 13.03.09, 22:32
      Dla mnie-super.Jezdzie do Obzoru od 1975 r.Był jest i pozostanie
      super.
    • Gość: ewel Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 188.33.75.* 29.05.09, 11:09
      Jak dla mnie Obzor to ciche i spokojne miejsce gdzie naprawdę warto pojechać
      jeśli ktoś szuka odpoczynku a nie zbyt wielu atrakcji. Miejscowość jest mała ale
      doskonale przygotowana dla turystów. Miejscowi ludzie są naprawdę sympatyczni.
      Ku mojemu zdziwieniu są też tacy którzy znają polski. Jak najbardziej polecam!:)
      • Gość: kama Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.09, 23:46
        Witajcie;)
        czy jest ktos kto jedzie do Obzoru 30 lipca 2009.
        Jade z rodzina samochodem z Warszawy i milo by bylo gdyby byl
        jeszcze ktos kto jedzie tam w tym czasie
        pozdrawiam
    • Gość: eni Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 94.124.16.* 21.06.09, 19:19
      Byłam w Obzor w poprzednim roku. Miejscowośc mała i bardzo
      sympatyczna.Nie ma tam zbyt wielu atrakcji ale dla osób które pragną
      wypocząc to super miejsce.Jeśli ktoś ma ochotę na zwiedzanie
      okolicznych miejscowości typu Warna, Burgas to polecam wynajęcie
      samochodu z kierowcą a dokładnie Iwana, którego można znaleźc przy
      dworcu autobusowym na postoju taksówek.Byliśmy 7 osobową grupą,
      posłużył nam jako przewodnik i przewoźnik :)Dobrze byłoby znac
      rosyjski bo Iwan po polsku nie mówi.Mogę polecic 2 fajne miejsca:Bar
      u Jaskiniowców ( nazwa przyjęta przez naszą grupę)bardzo ciekawy
      wystrój-umiejscowiony jest w centrum przy kościele a z drugiej
      strony kościoła restauracja, której nazwy nie pamiętam.Polecam bo
      jedzenie jest smaczne :)
      • nioma Re: obzor - koszmarny czy super? 21.06.09, 19:49
        a jakie sa ceny w takich knajpkach? My mamy zarezerwowany hotel, tam obiad za
        osobe to wydatek 15 euro, ciekawa jestem czy na miescie ceny sa podobne czy nizsze
        • Gość: Lucas Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 193.24.24.* 24.06.09, 09:03
          Ja też mogę polecić Obzor. Byłem tam już dwa razy i w tym roku też
          się wybieram:) Najfajniejsze w tym miejscu jes to,że każdy znajdzie
          coś dla siebie bo Obzor jest równie dobry dla rodzin z dziećmi jak i
          studenckiej braci. Miasto nie za duże ale spory wybór restauracji,
          knajp, pubów. Są też kluby (Space, July Morning).O cenach ciężko
          mówić bo kurs lewej jjest na sztywno powiązany z euro więc w tym
          roku pewnie będzie drożej niż w zeszłym...ale dla mnie najważniejsza
          jest pogoda a ta na pewno będzie zagwarantowana:)
          • Gość: mops w obzorze nie ponurkujesz IP: 194.183.57.* 24.06.09, 14:43
            tylko tam nie ma opcji na zabawę z abc. woda zmącona i widoczność bardzo
            ograniczona a właściwie żadna - brzeg jak nad naszym rodzimym bałtykiem i
            żadnych skałek. jeśli ktoś lubi nurkowanie to będzie musiał wybrać się na długą
            wycieczkę poza obzor albo zdecydować się na inny rejon bułgarskiego wybrzeża.
        • Gość: e Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 94.124.16.* 17.07.09, 20:23
          zupy są od 2 lewa a za 15 lew można najeśc się już do syta i
          smacznie:)
    • Gość: Julia Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.09, 03:14
      Bardzo fajnie. Ja jezdze prawie co roku do bułgari i z obzoru byłam
      bardzo zadowolona.Dużo knajp i karczm (moja ulubiona tam to była
      Mehana).Polecam też Złote piaski.
      • nioma Re: obzor - koszmarny czy super? 16.07.09, 08:29
        czy jest w Obzorze jakis market?
        jedziemy wieksza grupa z dzieciakami i pewnie trzeba bedzie zrobic
        jakies hurtowe zakupy
        • kokocha.19 Re: obzor - koszmarny czy super? 17.07.09, 19:32
          jest market tylko nie wiem czy można płacić kartą ,w tamtym roku
          płaciłam tylko gotówką
        • Gość: eni Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 94.124.16.* 17.07.09, 20:27
          Market jest i nawet dobrze zaopatrzony.Jest usytuowany przy ulicy
          schodzącej na plaże. Jest też tam kantor ale najlepiej pieniądze
          wymieniac w bankach ( są 2 )lub w Polsce.
        • Gość: kojko Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 91.207.202.* 17.07.09, 20:28
          Supermarket Sparm, jest przy drodze do plaży, na pierwszych
          światłach w lewo, jadąc od strony VARNY, natomiast skręcając w prawo
          trafiamy na bazar gdzie można kupić świerze owoce i warzywa,
          W SPARM można płacić kartami
    • Gość: ada Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 212.191.129.* 29.07.09, 15:27
      Hej. Czy jest ktoś, kto jedzie do Obzor ze Skarpą od 15.08?
    • aggamarr Re: obzor - koszmarny czy super? 30.07.09, 17:32
      Zależy jak lubisz wypoczywać. Wróciłam z Bułgarii 28VII. Mieszkałam najpierw z jednej, później drugiej strony Obzoru. Byłam jednak często w tej miejscowości i z pewnością plaża nie jest brudna. Dla mnie jednak jest to miejsce dobre na wypad wieczorem, ale zakwaterowanie wolę mieć w mniejszej (jeszcze!) miejscowości. Ale to moje zdanie, bo przecież takie miejsca jak Złote Piaski czy St.Vlas też są pełne turystów mieszkających w kilkunastopiętrowych hotelach i spędzających czas głownie w pięknych, ale jednak basenach hotelowych zamiast nad morzem. Każdego bawi coś innego. Jak chcesz jeszcze czegoś się dowiedzieć, to bardzo proszę :-)
    • Gość: Tomek Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.09, 13:14
      polecam jest ok można wypocząć i oderwać się od szarej rzeczywistości miasto nie
      jest nowoczesną aglomerację bardziej przypomina małe miasteczka nad Bałtykiem np
      Dziwnów Dziwnówek ale ludzie milsi taniej i to co najważniejsze gwarancja
      pogodny i naprawdę ciepłe i ciekawe morze po wysokich falach dnia następnego
      można wyłowić przy brzegu ciekawe muszle i nie tylko. Polecam
      Hotel 4* 70 euro z pokój (3-4 osobowy) z pełnym wyżywieniem
    • Gość: kim Re: obzor - koszmarny czy super? IP: 85.28.164.* 26.03.10, 12:06
      Jak jechac autem do obzoru? Czy winiety na slov, węgry, rum i bułg
      trzeba kupić?
      • Gość: mierzey Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 08:41
        Zależy jak i skąd pojedziesz, ale ogólnie wygląda to tak: Słowacja
        winieta tygodniowa - 4,90 €, winieta miesięczna - 9,90 €, nie są obowiązkowe i
        można objechać drogami na których nie obowiązują.
        Węgry winieta 4 dniowa - 1.170 Ft. / 1.530 Ft., winieta tygodniowa - 2.550
        Ft.,winieta miesięczna - 4.200 Ft.- obowiązkowe.
        Rumunia; winieta 7 dniowa - 3 Euro, winieta miesięczna - 7 Euro - obowiązkowe.
        Most Giurgiu - Ruse - 6 Euro.
        Bułgaria winieta tygodniowa - 10 lv. (ok. 5 Euro), winieta miesięczna - 25 lv.
        (ok. 13 Euro)- obowiązkowe, most Ruse - Giurgiu - 6 Euro. To informacje z forum
        bulgaricusa od Wawo, poszukaj tam , a znajdziesz nawet jak dojechać skuterem :)
        W Obzorze byłem i mam zamiar być w tym roku:). Jak coś mierzey@o2.pl
    • Gość: mikrus Re: obzor - koszmarny czy super? IP: *.tpnet.pl 27.04.11, 21:52
      Jest super. Byłam tam z rodziną 11 razy z rzędu przez miesiąc. U tych samych ludzi. Przy ul. Hristo Botev. Wypoczęliśmy. Pozwiedzaliśmy i Burgas i Słoneczny Brzeg, Złote Piaski a przede wszystkim piękny Nesebyr.Plaże - różnie. Wieczorami za dużo krabów wychodzi na piasek. Obecnie jest wybudowanych sporo hoteli i w związku z tym jest więcej turystów. Żebym mogła, już bym tam pojechała. Niestety w tym roku ze względu na terminalną chorobę w rodzinie nie będzie to mozliwe. Wg mnie jest bardzo fajnie. Zależy jednak co kto lubi i czego oczekuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka