Dodaj do ulubionych

jadę samochodem służbowym do Bułgarii

22.07.06, 10:08
Wybieram się samochodem służbowym do Bułgarii. Czy potrzebuję upoważnienia z
firmy aby bez problemu dotrzeć na miejsce (pojadę przez Serbię albo Rumunię)?
Drugie pytanie dotyczy informacji na temat kradzieży samochodów. Czy jest tam
bezpiecznie pod tym względem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zora Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii IP: *.elk.mm.pl 22.07.06, 10:29
      Potrzebujesz upoważnienia z firmy i do tego jeszcze poświadczenia notarialnego(
      ja też tak chciałam jechać ale zrezygnowałam...)
      • Gość: trypel Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii IP: *.chello.pl 22.07.06, 11:09
        Notarialnego nie trzeba. Wystarczy uniwersalne ze strony bulgaricus.com Mi
        nawet tego nie sprawdzali. Nie kradną aut (nie bardziej niz u nas) ale stawiaj
        na strzeżonych z uwagi na bagaż.
        pzdr
        • Gość: Zora Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii IP: *.elk.mm.pl 22.07.06, 13:28
          Mi powiedziano , że poświadczenie notarialne jest potrzebne(powiedziano mi w
          biurze podróży)...także warto sprawdzić samemu.
    • Gość: Michal Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii IP: 195.136.118.* 22.07.06, 16:21
      Akiedy pan sie wybiera tym samochodem do bułgarii ?? bo ja tez jade do bułgarii
      5 sierpnia :0 i szukam samochodu do towarzystwa
    • Gość: Michal Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii IP: 195.136.118.* 22.07.06, 16:21
      Akiedy pan sie wybiera tym samochodem do bułgarii ?? bo ja tez jade do bułgarii
      5 sierpnia :0 i szukam samochodu do towarzystwa. Mój numer 513161997
      • Gość: Greguarwawa Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 09:09
        planuję 1 sierpnia wyjechać do Bułgarii. Dziękuję za podpowiedzi
      • Gość: qba Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii IP: *.comarch.com 26.07.06, 15:21
        czesc
        a ja szukam jakiegos transportu do Bulgari wlasnie na 5-tego [czy mozna by sie
        zabrac z Toba??]

pozdrawiam,
        qba
        dzakop@gmail.com
    • Gość: Tropiciel Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:54
      Wystarczy zgoda firmy przetłumaczona przez tłumacza przysięgłego.
      Droga przez Rumunię jest OK .
      Co do kradzieży . To tak jak w Polsce . Trzymaj na parkingach strzeżonych.
      • trypel Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii 23.07.06, 13:54
        Jeszcze raz.Wejdzcie na www.bulgaricus.com znajdzcie upoważnienie w 3 językach -
        polskim, angielskim i bułgarskim. Wypełnijcie w firmie albu u leasingodawcy.
        Koniec. Na 100% wystarczy. Przestali się już czepiać tak jak 2-3 lata temu.
        Wiedzą że jedziecie zostawić kasę. Jakbym miał iść do notariusza i tłumacza to
        wolałbym zostawić celnikowi 10 euro. Straciłbym mniej czasu i kasy a skutek
        byłby ten sam.
        Aha - wróciłem 4 dni temu. W jedną stronę Ruse w drugą Vama Veche.
        pzdr
        • Gość: hubert Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 16:54
          witam jakie sa opłaty na przejściach rumunia bułgaria i ile ?
          dzieki
          • Gość: Tropiciel Re: jadę samochodem służbowym do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 20:38
            Rumunia 3,5 Eur winieta 30 dni
            Bułgaria 6 Eur winieta 14 dni
            W Bułgari opłaca się kupić winietę na 7 dni za 4 Eur na pozostałe dni dokupić
            na miejscu na poczcie za lewa. Jest taniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka