Dodaj do ulubionych

dojazd do bułgarii smaochodem

24.07.06, 17:35
byłem pare lat temu w bułgarii droga przez rumunie to horror na granicy
zapłaciłem 20E za to że nie mieliśmy PL-ki ale była ona juz na rejestracjach
(białych) nie zatrzymywaliśmy się i wszystko poszło dobrze po za tym że krowy
chodzą po ulicach itp.wybieram sie w tym roku 1sierpnia mam nadzieje ze cos
sie zmieniło!!!
Obserwuj wątek
    • trypel Re: dojazd do bułgarii smaochodem 24.07.06, 17:43
      Jak taki był horror to lepiej nie jedź. Po co ryzykowac.
      A jak juz pojedziesz mimo ostrzeżeń to faktycznie sie nie zatrzymuj nigdzie - te
      rumuńskie krowy sa bardzo drapieżne i atakuja bez ostrzeżenia.
      • Gość: mario Re: dojazd do bułgarii smaochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 21:29
        Wróciłem wczoraj z Albeny, droga przez rumunię dobra przejścia graniczne bez
        problemów i kolejek, opłata 2Eu dezynfekcja, 6Eu winieta na rumunii, 20 lei
        winieta na prom (silistra), wracałem 22 godziny całe wczasy super polecam woda
        w morzu 24-25 stopni, trochę mało stacji z gazem i probelmy z płaceniem kartą w
        rumunii reszta ok. a i bukareszt kierować się na obwodnicę na Ruso przez miasto
        ciężko i trzeba mieć oczy na około głowy wszędzie się pchają, kierunkowskaz to
        ręka przez szybę i skladanie lusterek, tak się pchają ale i tak warto jechać
        • Gość: Markux Re: dojazd do bułgarii smaochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:58
          PL dobrze mieć ze sobą (to tylko kilka zł) a nikt się potem nie czepia. Ja
          wróciłem w niedzielę z bułgarii i też jechałem samochodem przez Rumunię. Owszem
          czasem w godzinach popołudniowych można trafić na spądzane z pastwiska stado
          krów, ale to bardziej egzotyczna przygoda. Co do przejść granicznych ja
          zgodnie z radami innych forumowiczów jechałem przez Barwinek, Torynosnemety,
          Satu Mare i Silistra (prom). Żadnych zbędnych opłat, nikt się do niczego nie
          czepiał, a najdłuższe oczekiwanie to raptem 40 min. na prom. Polecam obwodnicę
          Bukaresztu ale z wyjazdem na Constcę gdyż jest tam jakieś 60 km autostrady a
          potem odbijać na Silistrę. Nie polecam Russe z tego względu iż wszyscy
          napotkani w Bułgari Polacy jadący właśnie przez Ruse mieli jakieś problemy
          (zazwyczaj straty na około 20-30 Euro z niewyjaśnionych powodów, które
          wynajdywali pogranicznicy) nie doliczając kilku godzin oczekiwania(ale to nie
          we wszystkich przypadkach). Nocowałem w obie strony w hotelach w Rumunii i
          powiem tyle, że warunki są całkiem niezłe choć ceny wcale nie niskie. Pokój 3-
          osobowy w hotelu w Cluj Napoca to koszt jakieś 35 Euro bez śniadania,
          natomiast w okolicy Sibiu 25-30 Euro. Nie mieliśmy żadnych negatywnych
          zdarzeń. A nawet powiem więcej, że może w przyszłym roku wybiorę się na
          spędzenie większej ilości czasu w Rumunii bo chyba warto, zwłaszcza okolice
          Fagaras.
          Pozdrawiam wszystkich wybierających się do Kraju Starożytnych Traków.
    • Gość: xyz Re: dojazd do bułgarii smaochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:14
      hehe to wiesz co daj namiary na nocleg ja sie wybieram 12 pierwszy raz =)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka