Dodaj do ulubionych

Bulgarian Air Charter

IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.06.07, 18:17
Witam, czy ktos leciał tą linią, bo wiek samolotów mnie przeraża. A czy ktoś
był w Hotelu Continental 3-4?
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Ydzio Re: Bulgarian Air Charter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.15, 15:10
      Odświeżam ten wątek gdyż sam zrezygnowałem z wyjazdu do Bułgarii z Rzeszowa gdyż z tego lotniska właśnie ta linia lata do Burgas wożąc klientów biur Itaka, Tui, Wezyr i Neckermann. Gdy sprawdziłem jaka dysponują obecnie flotą przeżyłem bardzo niemiłe rozczarowanie - są to bardzo leciwe samoloty McDonnell-Douglas - wg informacji portalu planespotters.net średni wiek samolotu to aż 24 lata.- www.planespotters.net/Airline/Bulgarian-Air-Charter

Niestety samoltów tej linii nie można namierzyć na www.flightradar24.com/ gdy startują lub lądują w Rzeszowie (są nie widoczne w tym portalu ?) wiec trudno powiedzieć która dokładnie maszyna lata z Rzeszowa jednak raz udało mi się na flightradar24.com namierzyć samolot tej linii zmierzają cy do lotniska w Bułgarii - okazało się że to McDonnell-Douglas wyprodukowany w 1987 r. !!!!!
      Dziwi trochę podejście tych biur podróży do klientów bo uważam że tak mocno wyeksploatowane maszyny (mimo nawet super odnowionego wnętrza) mogą budzić poważne obawy co do bezpieczeństwa a to właśnie powinno stanowić priorytet dla touroperatorów przy wyborze przewoźnika......
      • radekk10 Re: Bulgarian Air Charter 15.07.15, 20:07
        nie stresuj sie, wiek to nie wszystko a jesli jest/byl serwisowany prawidłowo - a powinien! to będzie git

www.pasazer.com/opinia/airline/66/bulgarianair,charter.html
        • Gość: Ydzio Re: Bulgarian Air Charter IP: 213.146.54.* 17.07.15, 12:35
          Opinie na temat tej linii w portalu pasazer.com są delikatnie mówiąc śmieszne. Otóż pasażerowie jako główne zalety podają :dużo miejsca na nogi czy odnowione wnętrze samolotu :))

Zdecydowanie wolę lecieć w miarę nowym Airbusem czy Boeingiem i mieć przez te 2 godziny lotu mało miejsca na nogi niż lecieć niby wygodnie ale prawie 30-letnim MD-82.
          Przecież w zasadzie wszystkie linie lotnicze eksploatują swoje samoloty maksymalnie bo to zapewnia odpowiedni zysk - więc tak stare samoloty mimo nawet regularnego serwisowania są po prostu bardzo zużyte.

Krótkie pytanie: gdyby ktoś zaproponował wam jazdę na wakacje do Bułgarii średniej klasy samochodem wyprodukowanym w 1987 r. mającym kilkaset tys km przebiegu - zgodzilibyście się ??

Biura podróży stawiają nas przed podobnym wyborem oferując przelot linią Bulgarian Air Charter.

• radekk10 Re: Bulgarian Air Charter 17.07.15, 21:55
            no ale nie wiem czy wiesz jesli byliby albo niebezpieczni czytaj nie spelniali norm serwisowych, eksploatacyjnych etc nie mogliby latac po europejskim niebie to raz a sa linie lotnicze majace rownie "stare" samoloty i ez lataja.
            nie siejmy paniki :)
          • Gość: speed Re: Bulgarian Air Charter IP: *.play-internet.pl 27.07.15, 07:24
            Panikujecie z tymi liniami. Leciałem Bulgaria Air do na urlop w terminie 10-17/07/2015
            Jedyny zgrzyt to opóźnienie wyloty z Katowic z powodu... usterki technicznej. No ale co, przecież każdemu zdarzyć się może. A jak by kto chciał narzekać to polecam historię powrotu rodaków z Teneryfy liniami Enter Air.
            Dla naszej grupy Bulgaria Air ściągała maszynę z Moskwy, bo ta którą mieliśmy pierwotnie lecieć musiała zostać naprawiona i sprawdzona. A nie jak turyści na Teneryfie 4 dni wracali bo się samolot popsuł.
            A co do wieku samolotów, to lecieliśmy do Bułgarii widać że wiekowym Boeingiem. Na powrocie by Airbus, widać że ten już był dość nową maszyną. Z każdym urządzeniem mechanicznym jest tak, że nawet wiekowe, ale fachowo i terminowo serwisowane będzie chodziło jak szwajcarski zegarek.
            Podsumowując, jestem zadowolony z lotów tymi liniami.

A co do wyjazdy średniej klasy autem z lat 80-tych na wakacje do Bułgarii... No wiesz, wiek nie przesądza o wszystkim. Moje prywatne auto z początku lat 90-tych wygląda i jeździ lepiej niż wiele innych dużo młodszych aut.
            • Gość: Ydzio Re: Bulgarian Air Charter IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.15, 23:53
              Mylisz narodowego przewoźnika bułgarskiego Bulgaria Air z prywatną linią czarterową Bulgarian Air Charter - to dwie różne firmy. Podtrzymuję swoją opinię że biura podróży powinny jednak współpracować z liniami operującymi nowszymi samolotami bo to przekłada się na bezpieczeństwo. Jak pisałem wcześniej właściwie wszystkie linie wykorzystują swoją flotę maksymalnie jak sie da - tak więc ponad 25 letnie samoloty (obecnie nie istniejącej już samodzielnie firmy McDonnell Douglas) uzyskane w spadku po poważniejszych liniach lotniczych które wycofały je z eksploatacji, są wyeksploatowane bez porównania bardziej niż większość maszyn Boeing czy Airbus używanych przez inne firmy czarterowe. Dla porównania obsługująca większość czarterów Itaki czeska frma Travel Service operuje maszynami których średni wiek to 9,4 roku. To robi różnicę
              www.planespotters.net/Airline/Travel-Service
    • Gość: serducho Re: Bulgarian Air Charter IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.15, 17:16
      niestety nie leciałam ta linia lotniczą. TUI z którego leciałam do Bulgarii do Park Hotel Continental
      wyczarterował linie Enter air - bardzo ok.
      Jeśli chodzi o sam hotel to przeczytaj sobie opinie na tripadvisor na temat tego hotelu. Ja osobiście zapłaciłam za 2 tyg w all 5580 i były to świadome ekonomiczne wakacje. Ale gdybym miała zapłacić np 7tyś byłabym bardzo zła.
      Jeśli masz wykupiony pobyt w części 3,5* to i tak korzystasz z tej samej restauracji i świadczeń all co klient części 2 i 3*.
      Mam nadzieję, że pogoda i super atmosfera w Bułgarii będą ogromną rekompensatą za ewentualne minusy hotelu.
      • dstasiu Re: Bulgarian Air Charter 16.07.15, 11:03
        też lecę tą linią z Poznania 07.08 , własnie czytałem że jest bardzo wygodny samolot i generalnie same plusy ale ta średnia wieku troche przeraża.
    • niemogewtouwierzyc Re: Bulgarian Air Charter 23.07.15, 22:00
      leciałam tam i z powrotem, wiek samolotu faktycznie widać, na zewnątrz i wewnątrz, wcześniej nie sprawdzaliśmy chyba dokładnie foty, dlatego już na płycie lotniska miny nam zrzedły, dolecieliśmy jednak bez żadnych problemów

miejsca na nogi bardzo mało, ciasno wręcz, no chyba że ktoś siedział w przejściu ewakuacyjnym, miejsca numerowane, w rzędach po 3 lub 2 miejsca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka