Gość: świstak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:41 byłem, widziałem i wystarczy. jechaliśmy przez rumunię. jak macie jakieś pytania chetnie odpowiem a może pomogę, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mopfar Re: złote piaski IP: 80.50.246.* 28.08.07, 14:08 pytanko brzmi jak wygląda sytuacja z płatnościami kartą czy jest to powszechne czy raczej gotówka chodzi mi o knajpy sklepy itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak Re: złote piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 20:15 płatności kartą w sklepach i restauracjach są niemożliwe /tylko żywa gotówka/,można płacić na stacjach paliwowych, ale trzeba wklepac PIN albo pokazac jakiś dokument ze zdjęciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadikh Re: złote piaski IP: *.is.net.pl 28.08.07, 14:09 Bylo fajnie czy raczej wrecz przeciwnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak Re: złote piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 20:31 Fajnie to za dużo powiedziane. Hotel czysty, fajny basen, ale obsługa z minionej epoki. Złote Piaski jako kurort rozczarował mnie.Nie liczyłem na jakieś super atrakcje, ale ..... Wjazd samochodem do miasta płatny. Parkingi płatne i to wcale nie mało.Natomiast alkohol tańszy niż woda. Miasto poza promenadą, która wieczorem wyglada jak korona stadionu dziesięciolecia w Warszawie jest brudne i zaniedbane. Plaża brudna, a płatne leżaki ustawione są do samego brzegu /dziecko nie ma nawet gdzie pobawić się w piasku. Dojazd samochodem daje dużo do myslenia. W Bułgari czas się zatrzymał, Rumunia to piękne widoki i jeden wielki plac budowy. Jak tak pociągną dalej w pięc lat nas przegonią. Trasa Transfogarska warta zobaczenie i straty kilku godzin. Oba kraje bezpieczne i możne jechać bez żadnych obaw. Przekraczanie granic bez zadnych problemów i kolejek. W Rumuni należy uważać na miejscowych kierowców. Podwójna ciągła linia pod górę to najlepszy moment na wyprzedzanie. Jak nie z lewej strony to z prawej. Prawdziwa szkoła przeżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadikh Re: złote piaski IP: *.zicom.pl 29.08.07, 10:02 A w jakim hotelu byles? Czy w ZP jest jakis supermarket gdzie mozna sie tanio zaopatrzyc w to i owo? Gdzie polecasz wymiane gotowki? Prosze o rady bo to zawsze lepiej wiedziec wczesniej niz pozniej pluc sobie w brode.. :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak Re: złote piaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 17:43 Byłem w Hotelu Holiday Park & Spa. W Złotych Piaskach nie ma żadnego dużego sklepu. Ja znalazłem kilka, wielkości duzych polskich sklepów osiedlowych. Najbliższy Kaufland jest w Warnie i też nie łatwo jest do niego trafić. W ZŁotych Piaskach jest dużo kantorów 1 PLN = 0,43-0,45 Lewa, 1 Euro = 1,85-1,88 Lewa. W Warnie 1Euro=1,95Lewa Jak macie jakies pytania chętnie odpowiem i może coś doradze. Czym jedziecie i dokąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sadikh Re: złote piaski IP: *.zicom.pl 29.08.07, 20:37 Samolotem do Varny,a w ZP do hotelu Ljuljak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Złote piaski - kantory IP: 212.36.14.* 30.08.07, 10:32 W kantorach uwazajcie ludzie. Po pierwszy musi byc z daleka widoczna cena kupna EUR/USD, a po drugie musi byc napis NO COMMISSION. W przeciwnym wypadku mozecie EURO sprzedac w granicach 1.159-1.59 lewa. A jesli macie watpliwosci idzcie cdo banku, tam Was nie ocygania. Pozdrowienia z Czajki (miedzy Zlotymi Piaskami a Warna) Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: Złote piaski - kantory 30.08.07, 11:06 jeśli chodzi o Czajkę to polecam kantor w okolicach hoteli Toro Negro i Dahlia Garden - 1,90lv za euro i nie ma mowy o żadnych oszustwach Odpowiedz Link Zgłoś