Gość: iza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 14:45 chcę się wybrać tam z 2,5 letnim synkiem z oferty Sky Club w opcji All Miejscowość to Św. Konstancin i Elena ktoś był? mało jest opini na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: betty Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 21:28 Pobyt z dziecmi w Sweti Konstantin to dobry pomysł..Spokajniej niz w Słonecznym Brzegu czy Złotych Piaskach ,a atrakcji dla malucha i dla was nie zabraknie.Ja z rodzinką (2 dzieci) także jadę(wracam) do Sweti Konstantin,tym razem do hotelu Dolphin Marina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epauli Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.centertel.pl 17.05.08, 18:41 Witam Wybieram się tam pod koniec czerwca z rodzinką - mam nadzieję że będzie fajnie też z skay clubem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 07:55 z niecierpliwością czekam na opis... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 21:29 odradzam. W sky pięknie naświetlili hotel z dużym parkiem , plażą hotelową.. a rzeczywistości na plaże publiczną przechodzisz pokiem innego hotelu - śmierdzącym bokiem w otoczeniu brudu i pomyj . plaza publiczna brudna jeśli nie wykupisz leżaka to nie mozesz na niej siąść. musialam korzystać z plaży hotelowej azalia. co jest bardzo śmieszne - CISZA NOCNA O 23,00 zamykają nawet drzwi, obsluga niekompetentna ,rezydentka mysli o swoich rozrywkach a nie podopiecznych nawet cgorych dzieciach , nie chcialo jej się przyjechac. animacji hotelowych co mowiono w sky nie ma. są polscy animatorzy uczniowie , którzy probowali cos robic ale im nie wychodzilo..po prostu klapa. niev warto zaplaconych pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: Aqua Azur - fajny hotel? 10.04.08, 15:44 Mało opinii bo hotel stosunkowo nowy. Mu jedziemy tam na poczatku lipca. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.nice.hnet.pl 11.04.08, 10:50 Ponoć fajny, my jedziemy w połowie czerwca, 2 tyg. all z Orbisu. Jak wrócę na pewno napiszę krótką recenzję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 15:05 Witam. Jakie wrażenia po pobycie w hotelu Aqua Azur? Jak podobało się Państwo miasteczko? prosze o informację - stoję bowiem przed dylematem wyboru pomiędzy Primorskiem a Św. Konstantynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 18:44 Daj kobicie odsapnąć po powrocie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 19:58 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colina (grześ) Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.centertel.pl 03.07.08, 17:23 wróciliśmy 1 lipca miasteczko małe (malutkie hotel ok ) jeżeli szukasz wrażeń o niepolecam ale my nieżałujemy mieliśmy super ekipę pozdrawiam 5 koło u wozu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 11:40 możesz pociągnąć wątek; jak kształtują się tam ceny? hotel ok, a jak plaża? napisz proszę coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 08:47 Gdzie w Św. Konstantynie wymieniać pieniądze? Jaki jest przelicznik? Co lepiej wziąć ze sobą: euro czy USD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 18:41 hotel ok. ale jedzenie do bani -właśnie dziś wróciłam i nie polecam. jedzene monotonne ( jajecznica, jajo na twardo i sadzone,parówki przez 14 dni non stop na śniadanie. Obiad ( 14 dni kurczak). Animatorzy są z nazwy. jednym słowem porażka. A już skandalem jest wykwaterowanie ludzi o 12tej, a wylot następnego dnia miałam o 7rano. Owszem można dokupić dobę hotelową za jedyne 300 zł ( ale all. rezydent "załatwia z dobrego serca", bo się lot opóźnił). Owszem informują jeszcze w kraju o dobie kończącej się 20h wcześniej, ale to Orbis powinien neocjować z hotelem warunki wysyłając tam tyle ludzi. pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
clerk4 Re: Aqua Azur - fajny hotel? 16.04.08, 13:42 Ja z rodzinką (dzieciaczki 1,5 i 4 latka) tez wybieram się do tego hotelu. Będziemy tam od 22 sieprnia. Mam nadzieję, ze do tego czasu jakieś opinie się pojawią, a moze uda sie także poznać kogoś kto w tym samym terminie tam będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: 62.61.42.* 01.07.08, 20:50 Ja miałam być w czerwcu ale zmieniałam na koniec sierpnia, także nadal nie jestem w stanie wypowiedzieć się nt. tego hotelu. Czekam niecierpliwie na wieści od tych którym udało sie spędzić tam urlop Odpowiedz Link Zgłoś
kotka263 Re: Aqua Azur - fajny hotel? 04.07.08, 13:27 ja też lece z Krakowa ze sky club 22 sierpnia z mamą i prawie 5 letnim synkiem. Też szukam opini wiarygodnych o nim- jak coś będziesz wiedzieć- albo może ktoś tam juz był- Dajcie znać co i jak - proszę>>> Odpowiedz Link Zgłoś
clerk4 Re: Aqua Azur - fajny hotel? 07.07.08, 07:53 Witam. Fajnie, że znalaz się ktoś, kto leci w tym samym terminie. Mam nadzieję, że się spotkamy. Też z niecierpliwością czekam na opinie o hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 22:15 jak ktoś chce poczytać, to dokładny i szczegłowy opis zamieściłam na tej stronce, pojawi się do 5 dni www.holidaycheck.pl/hotel-oceny+hoteli_Hotel+Aqua+Azur-ch_hb-hid_83720.html?zeigeAlteEintragungen=1&sprache=pl&reiterSelect=Familien Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: Aqua Azur - fajny hotel? 09.07.08, 15:50 Za pięć dni będziemy juz w tym hotelu a mogłabys napisac chociaz parę zdań bo Twojej opinii na stronie do której podałaś linka nie widze bede bardzo wdzieczna. Wylatujemy już w piatek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza do mk110 IP: 62.61.42.* 11.07.08, 08:35 Bądź tak miła i napisz po powrocie jak było. Udanego urlopu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epauli Re: do mk110 IP: *.centertel.pl 13.07.08, 20:21 Cześć pobyt w aqua azur to sama przyjemność - cisz i spokój - piękny hotel - jedzenie fakt monotonne ale pod dostatkiem , pokoje czyste , wspaniałe baseny i bary , świetni ludzie , zabawić się tam nie można bo nie ma gdzie także poleceny dla rodzin z dizećmi choć zejście na plażę po schodach i brak placu zabaw . Ja byłam ze skay clubem i jestem zadowolona - jasne można zawsze coś znaleźć ale bez przesady - bylo ok . wszystkim tym którzy się wybierajż życzę udanego pobytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotka263 Re: do mk110 14.07.08, 13:51 a powiedz prosze czy ty leciałaś ze sky clubu? jak oceniasz organizacje lot samolotem transfer z lotniska do hotelu- oraz jakie sa ceny i gdzie warto pojechać? Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Wróciłam jakby ktoś miał jakieś pytania ;-) 23.07.08, 10:35 Lecieliśmy ze sky clubu. Transfer z lotniska do hotelu ok autokar znośny. Przelot gorzej samolot maly i raczej stary więc troche trzęsło szczególnie w drodze powrotnej. Za plus trzeba im przyznać punktualność w odlotach i brak opóźnień. Sam hotel wizualnie bardzo ładny pokoje też czyste potem ze sprzątaniem troche gorzej obsluga (jak ktoś wcześniej pisal) leniwa i wolna. Pościel Pani zmieniła nam raz po pozostawieniu 5 leva(ok 10 zł). Jedzenie nam generalnie nie samkowalo najlepsze mięsa, zupy kompletnie niedoprawione. Dobre mięsa mielone, indyk zapiekany. Duzy wybór sałatek, jarzyn do tego jeden sos chyba vinegre. Z owocami gorzej arbuz i melon ok do tego pomarańcze i brzoskwinie oczywiście na zmianę. Ciasta ich wyrobu ja nie jadłam podobno bardzo słodkie. Obrzydliwa herbata proponuje zabrac z Polski jak ktos lubi i oczywiście tylko do sniadania. Basen przy hotelu fajny raz była mała wpadka ale generalnie takie rzeczy zdarzają się wszędzie. Świetny brodzik, animacje gorzej aczkolwiek pod koniec animatorzy sie rozkręcili. Rezydentowi daje 5 profesjonalnie i miło. W hotelu jest internet 4 leva za godzine, bilard przy barze drinki też znośne. Hotel oceniam na jakieś 3 gwiazdki na pewno nie 4 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza do mk110 IP: 62.61.42.* 29.07.08, 11:50 zwiedzaliście coś?jak z dojechać do Nesseberu? Byliście tydzień czy dwa? Jest co robić z dzieckiem podczas 2 tygodni??? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 Re: do mk110 29.07.08, 22:40 Bylismy 11 dni. Po tygodniu było troche nudno tym bardziej ze głównie siedzieliśmy nad basenem(plaże brudne). W Nesseberze nie byliśmy. Byliśmy kilka razy w Warnie(polecam delfinarium) i w Złotych piaskach w parku wodnym. Przemieszczaliśmy sie taksówkami (uwaga bo strasznie oszukuja trzeba przed kursem pytać za ile i sie targowac). Mozna dojechac autobusem ale sa dość stare i zatłoczone i podobno kradna (tak twierdziła jedna para w hotelu). Dzieci za małe na dalsze zwiedzanie niestety pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada005 Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.is.net.pl 14.08.08, 02:47 Wróciłem 12.08.08. Niecałe 2 godziny lotu z Krakowa do Burgas i (w moim przypadku 4,5 godziny przejazd do hotelu (120-130 km). Hotel OK ma w nazwie o jedna gwiazdkę za dużo. Jeśli lubicie przyprawione posiłki radzę zabrać "Magi" lub Winiary. Zupy, ziemniaki, kasze, ryz gotuja nie słone nie przyprawione. Jeśli pijasz herbatę weż z Polski. Nie dostaniesz w hotelu. Zanim kupisz coś na "straganach" przy tzw. promenadzie sprawdź w markecie "Lidi" czy nie dostaniesz tego samego taniej. Na plażę lepiej zabrać z Polski swój parasol plażowy lub kupić na straganach (cena 10 lewa), niż płacić za sam parasol na plaży codziennie min 5 lv i dodatkowo jak kto lubi za leżaki. Dla osób z dolegliwościami cielesnymi polecam sadzawke termalną bo trudno to nazwać basenem, między hotelem a plażą czynną całą dobę - wstęp 2 lv od osoby. Temperatura wody w małej sadzawce 32-39 C w zależności jak dopuszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jargos Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: *.mofnet.gov.pl 06.08.08, 10:28 też będę z Aqua Azyr od 22 sierpnia, mamy 4,5-letniego synka, jestem pełna obaw ale wydaje mi się, że przeważają opinie pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
clerk4 Re: Aqua Azur - fajny hotel? 07.08.08, 08:15 Ja również jadę z rodzinką w tym terminie. Mam syna w podobnym wieku więc może bedzie miał w twoim synu towarzysza zabawy. Po powyzszych komentarzach i tych z innych stron jest troche niepokoju. Większość powracających oceniago go jednak pozytywnie więć może bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rad-mag Re: Aqua Azur - fajny hotel? 07.08.08, 12:03 witam Ja również w tym terminie wybieram się do tego własnie hotelu z jakiego miasta będziecie lecieć.My z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
clerk4 Re: Aqua Azur - fajny hotel? 08.08.08, 07:58 Wy leciwy z W-wy. Skład rodzinki, ja, zona i dwa smyki syn 4 lata i córka 18 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: 62.61.42.* 08.08.08, 08:47 My lecimy z Gdańska, ja, mąż i córka lat 5 Wylot 29.08 Odpowiedz Link Zgłoś
clerk4 Re: Aqua Azur - fajny hotel? 08.08.08, 09:15 No to spotkamy się w trakcie pobytu. Zaczyna zbierać się grupa wczasowa Aqua Azur. Nie wiem jak wy ale ja się cieszę, zawsze to raźniej jechać ze świadomością, że spotka się kogoś znajomego nawej jeżeli poznanego tylko przez net. Poza tym większość jedzie z dziećmi a więc nasze pociechy nie będą się nudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: 62.61.42.* 12.08.08, 21:52 I ja sie cieszę, do zobaczenia,pewnie dzieci najszybciej sie zapoznają :))) Odpowiedz Link Zgłoś
clerk4 Re: Aqua Azur - fajny hotel? 14.08.08, 14:49 O dzieci jestem spokojny. One łapią kontakt natychmiastowy. Trochę martwię się o moje dzieciaczki. Nie wiem jak ty ale my wylatujemy prawdopodobnie o 22.40 i nie jestem tym zachwycony. Nie wiem jak dzieciaki zniosą podróż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Ola Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: 217.116.98.* 18.08.08, 14:32 Hotelu zdecydowanie nie polecam, tym bardziej dla rodzin z dziećmi. Fatalne zejście na plażę (schody! - z wózkiem - koszmar), do morza jest w linii prostej owszem 200 m., ale plaże najbliższe są zarezerwowane przez hotele. Żeby znaleźć miejsce dla siebie trzeba iść ok. 700 m. Leżaki i parasole płatne (ok. 5,7,leva). Hotel w dodatku znajduje się przy ruchliwej ulicy, którą słychać takze w nocy. Obsluga w hotelu powolna, standard czystości - fatalny. W trakcie 14 dniowego pobytu ani razu nie umyto podłogi w łazience i lady z umywalką. Pościel zmieniono raz, na 5 dni przed wyjazdem. Jedzenie monotonne, często niedogotowane albo niedopieczone, należy dopraszać się o czysta szklanki, talerze oraz uzupełnienie podgrzewaczy. Zgniłe owoce to standard posiłku. Animacje dla dzieci oferowane sa jedynie przez sky club, a swiadczone grzecznosciowo dla innych biur podróży. Animatorzy owszem, starają się, ale animacje są nudne i w zasadzie nie da się zostawić dzieci samodzielnie w mini klubie. Jesli ktoś jest z małymi dziećmi i ma pokój nisko, od strony basenu - niech zapomni o śnie do 2,3 nad ranem. Imprezy trwają w najlepsze i w pokojach jest po prostu głośno. Jedyne udogodnienie dla dzieci to zjeżdzalnia w brodziku. Żadnego placu zabaw, hustawki czy drabinek. Rezydent biura podróży Orbis - absolutny brak profesjonalizmu, nastawienie na inkasowanie pieniedzy za dodatkowe wycieczki, zero pomocy dla podróżnych i zwykły brak kultury. Odradzam wszelkie wycieczki jachtem, jeepem a także wieczór bułgarski - chore ceny, zero jakości, dużo bylejakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: 62.61.42.* 19.08.08, 08:04 No to sie podłamałam...Możesz napisać jaki jest koszt wycieczek i czy z nich korzystałaś, chodzi mi o oferte biura. Czy można z hotelu dostać sie autobusem do delfinarium? Byliście w Neseberze, jeśli tak jaki rodzaj transportu wybraliście? Oczywiście chodzi mi też o to czy byliście na własną rękę czy z biurem? Dzięki za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Ola Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: 217.116.98.* 19.08.08, 12:08 Byliśmy na wycieczce w Neseberze, ale kupiliśmy w hotelu u rezydenta Sky Clubu, bo było taniej niż w Orbisie, z którego jechaliśmy. Neseber jest przepiękny, choć komercja miejscowych handlarzy odbiera nieco uroku. Jechaliśmy autokarem, zabierając po drodze turystów z innych hoteli i jest to absolutny koszmar. Trasę na 2 godziny przejechaliśmy w 3:40, co z małym dzieckiem w autokarze rodzi delikatnie mówiąc wiele komplikacji. Zdecydowanie lepszym pomysłem jest wynajęcie samochodu nawet w AVISie, wychodzi nieporównywalnie taniej: wycieczka: 30 eur od osoby, wynajęcie samochodu: 90-100 leva. Do delfinarium najlepiej pojechać samemu: blisko przystanek autobusowy, linia 409 dojeżdża praktycznie pod delfinarium, trzeba przejść na drugą stronę ulicy. Bilety kupujesz u pani w autobusie - koszt to ok. 5 leva od osoby, nie pamiętam dokładnie ile. Jeśli masz dzieci, które już dobrze chodzą, można potem wybrać się w stronę Varny na spacer pięknymi ogrodami nadmorskimi i dojść aż do oceanarium i muzeum morza, ale sprawdź godziny pokazów, bo z tego co pamiętam ostatni jest jakoś po 15-tej. Te infomracje akurat dostaniesz spokojnie w hotelu. Odradzam pozostałe wycieczki: wieczór bułgarski (koszt ok 20 eur) polega na zwiezieniu autokarami kilkuset osób z pobliskich kurortów, po 2 godzinach czekania dostajesz połówkę pieczonego kurczaka, frytyki i sałatkę, rakię i inne picie, sluchasz bułgarskiej muzyki a na zakóńczenie masz 20 min pokaz panów chodzacych po rozżażonych węglach. Drogo i bez sensu - to samo można znaleźć lokalnie, ze znacznie smaczniejszym jedzeniem. Odradzam też jeepa i jacht: jach to rozpadający się kuter, śmierdzacy ropą na kilometr, a jeepy - pożal się Boże, lepiej kupić furmankę i nie tracić czasu. Nie ukrywam, że jestem co najmniej zdegusotowana po wakacjach z Orbisem w Aqua Azur, ale naprawdę - jakość oferowana przez biuro i hotel w stosunku do pieniędzy, jakie mnie to kosztowało, jest absolutną bezczelnością. W trakcie pobytu złożyłam zresztą obszerną reklamację bezpośrenio do polskiego Orbisu (na odpowiedź którego czekam), odbyłam szereg spotkań z panią dyrektor hotelu i przynajmniej jedzenie się poprawiło. W tej chwili opis wycieczki na stronach Orbisu jest już nieco poprawiony, co nie zmienia faktu, że ani hotelu nie przeniosą bliżej morza, ani ulicy przy hotelu nie zlikwidują, ani nagle placu zabaw dla dzieci nie wybudują. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: 62.61.42.* 19.08.08, 20:52 Bardzo dziękuję za cenne (niestety bolesne) informacje, zwłaszcza, że mam 10 dni do wyjazdu :-(. Chociaż część tych informacji pozwoli mi na uniknięcie wielu wpadek i kosztów, bo hotelu już nie zmienię... Zastanawiam sie nad jednym faktem, z jakim biurem jechać? Dotychczas mówiono, że Orbis jest pewnym, choć nie tak tanim biurem, gdybym chciała takich wakacji wziełabym Triadę lub coś w ten deseń... Czuję, ze lekko nie będzie. Dziękuję bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolonaaa Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: 83.228.65.* 23.08.08, 11:48 polecam SKY CLUB!! bylam tam i jestem zawchycona z opieki rezydenta! w sky`u sa tansze wycieczki i lepsze pod wzgledem jakosci!! a te info o wycieczkach to jakies bzdury! owszem do nessebaru mozna pojechac w okolo 3h ale tylko i wylacznie dlatego ze sa korki po drodze i jak sie zdarzy wypadek albo cos w ten desen to sie jedzie ok 4 h . ale ludzie! to zdarza sie raz na ruski rok! nie przerazajcie sie tak krazacymi tutaj opiniami bo to wsyzstko pic na wode fotomontaz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia do Ciocia Ola- Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: 62.61.42.* 23.08.08, 21:08 Czy ominęły Was problemy żołądkowe, zatrucie w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
mk110 do Ciocia Ola- Re: Aqua Azur - fajny hotel? 23.08.08, 23:02 Xenia przede wszystkim nie pijcie wody z baniaków i soków(są dwa rodzaje czerwony i żółtawy)tylko colę a wode mineralną kupujcie swoja. Nas problemy żolądkowe niestety nie ominęły(tzn chora byłam ja i mój bratanek cała reszta ok) ale cały wyjazd był ok. Standard nie odpowiada 4* ale znowu nie przesadzajmy. Bawcie się dobrze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia do Ciocia Ola- Re: Aqua Azur - fajny hotel? IP: 62.61.42.* 24.08.08, 11:18 Dzięki za info. To pytanie wynika z czystej ciekawości, nie z paniki czy mojej histerii. Mamy bardzo wrażliwe żołądki i ciekawa byłam jak to przechodzą "zdrowi" ludzie :) Co do napojów, to rzecz jasna, że woda swoja w naszym przypadku i jeszcze inne sprawy dla alergików :) pozdrawiam Xenia Odpowiedz Link Zgłoś