Gość: labtec91 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 21:53 Dziś wróciłem z Rawdy. Jechałem przez Rumunię. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bazy Re: Bułgaria samochodem IP: 195.116.41.* 05.07.08, 22:05 Witam właśnie 10 lipca wybieram się samochodem przez Rumunę do Bułgari a dokładniej SB jeżeli możesz opisać trase i jakieś ważne wskazówki dot. podróży to napisz, jak wygląda sprawa winiet, gdzie jakie ceny paliw, może jakiś motel po drodze godny polecenia, jakośćnawierzchni dróg /ew. remonty, objazdy itp/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labtec91 Re: Bułgaria samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 22:22 Jechałem na Koszyce, Miszkolc,Debreczyn,Oradea, Cluj Napoca, Sibiu, Sebes, Pitesti, Giurgiu, Ruse, Varna. winiety kupowałem na granicy węgry 7 euro(4 dni), rumunia 8 euro (miesięczna), bułgaria 10 (14 dniowa), most w Ruse 10 euro Trasa nie jest bardzo trudna , w Rumuni jest pełno moteli i hoteli przy trasie (4 osoby) 35 euro, paliwo tankowałem w Rumunii bez problemu wymieniłem euro na leje w banku 1 euro = 3,58 leji. Drogi są różne, ale w Rumunii lepsze niż w Polsce żadnych kolein. Nie ma żadnych objazdów ani większych remontów. Na granicy spoko bez kolejek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchu Re: Bułgaria samochodem IP: *.jmdi.pl 06.07.08, 09:14 a czy winieta na węgrzech jest na wszystkie drogi czy tylko autostrady? Odpowiedz Link Zgłoś
misiagdy Re: Bułgaria samochodem 06.07.08, 10:00 jeśli mogę się w trącić . Też wróciłam kilka dni temu , tam jechaliśmy przez Srebię - 20 godzin z powrotem przez Rumunię - 33godziny . W Rumuni drogi dobre to fakt , ale bardzo duży ruch , ciężarówki , korki. Widoki super to fakt - dzięki korkom można podziwiać. Jeśli ktoś ma paszporty - to polecam drogę przez Ruminię . W razie pytań - misiagdy@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eda Re: Bułgaria samochodem IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.07.08, 12:07 po co ci przez Rumunie paszport? Wystarczy dowód Odpowiedz Link Zgłoś
misiagdy Re: Bułgaria samochodem 06.07.08, 20:31 pomyłka jeśli ktoś ma paszport to polecam drogę przez Serbię. pomyłka , przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Bułgaria samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:06 Ja też polecam drogę przez Serbię wróciliśmy z św.Konstantin w tamtą stronę jechaliśmy przez Rumunie a z powrotem przez Serbie było o wiele szybciej sama autostrada 3 bramki pierwsza 13 euro pozostałe 2 po 5 euro można płacić takze w dinarach i kartą. Na granicy szybka odprawa ale trzeba mieć paszporty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdr35@o2.pl Re: Bułgaria samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 16:16 Witam! Wybieramy się do Bułgarii 02.08.08. Jedziemy 2 autami z dziećmi.Ile czasu nam to zajmie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr-pl(at)wp.pl Re: Bułgaria samochodem IP: *.chello.pl 13.07.08, 21:10 Uwaga, jak ktoś jedzie do BG przez Rumunię to ODRADZAM !!!! korzystać z przejścia (RU-BG) Calarasi-Silistra. Jest to przejście promowe, czynne 24h, ale istna zgroza i komuna! nie ma ustalonych godzin kursów. Byliśmy tam ok. 19,00 przed nami 4 samochody za nami 2, czekaliśmy 2h, nagle wszystkie auta się rozjechały, okazało się, że prom jest na drugim brzegu i przypłynie jak ma komplet samochodów, jak nie no to można czekać kilkanaście godzin (info. od tubylców), zaproponowano nam wykupienie wszystkich miejsc na promie i extra transfer, wówczas by przypłyną extra po nas, ale zdecydowanie tańszy był nocleg w hotelu (rodzina 2+1), następnego dnia ok. 09.00 czekaliśmy 20min. był tłok i kursowały 2 promy. UWAGA!! miejcie przy sobie walutę lokalną (bankomaty są dostępne), czym większa "dziura" tym przelicznik EUR mniej korzystny. Odpowiedz Link Zgłoś