IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.11, 07:02
Szanowni forumowicze, czy zauważyliście że z roku na rok jest coraz mniej ptaków,prawie nie widzi się wróbli ,a gdzie gile,trznadle śmieciuszki,piękne szczygły,makolągwy .Co widzicie w ogródku ze swojego okna.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosć4 Re: ptaki IP: *.imjared.com 27.01.11, 18:30
      Z wróblami chyba coś jest na rzeczy.
      • Gość: 123 Re: ptaki IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.11, 19:38
        Wystarczy postawić za oknem, może właśnie w ogródku, karmnik i nasypać słonecznika i przyjdą wszystkie.
        Wróbli jest tak dużo, że strach, żyją zgodnie w stadach razem z mazurkami. Ich ulubione miejsca to wszelkie żywopłoty.
        Oprócz wymienionych w pierwszym poście są jeszcze dzwońce, które egoistycznie zajmują karmnik i nie wpuszczają nikogo. Grubodzioby też chętnie korzystają z tego co jest w karmniku i też jak dzwońce, egoistycznie jedzą w pojedynkę nie wpuszczając do karmnika nikogo. Czarne kosy, z nastroszonymi skrzydłami szukają jedzenia poniżej karmnika.
        Wszystkim zrobiłam zdjęcia.
        • Gość: obserwator Re: ptaki IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.11, 07:55
          Chcę dodać że moje spostrzeżenia dotyczą JG.-Cieplic.Ja wróbla/Oprócz sejmu,no komisji sejmowej/nie widziałem od 3lat.Jemiołuszki widziałem na Mazurach bodajże w 99 .W tym roku to nawet kawki gdzieś się wyniosły .Mam przypuszczenie że to przez zadymianie ze składów opałowych,lub z takiego zakładu od stali gdzie się wszystkim pali.Ponoć brytyjczycy zaopserwowali brak wróbli i doszli do wniosku żeto jest koniec cywilizacji na Ziemi.
        • Gość: gosc4 Re: ptaki IP: *.tvk3.pl 04.02.11, 18:54
          Moze wstawisz te zdjecia ptakow na forum? jelonka.org do dzialu foto jelonka.org/forum/viewtopic.php?f=12&t=7
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka