Dodaj do ulubionych

Tour de Pologne już niedługo

IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.08.01, 22:15
Za tydzień rozpoczyna się kolarski Wyścig Dookoła Polski. Zakończy się
tradycyjnie w Karkonoszach.
Tradycyjnie również przed jednym z etapów odbędzie się parada rowerzystów. W
tym roku na trasie Jelenia Góra - Karpacz (Orlinek).
Udział w paradzie jest bezpłatny, a każdy uczestnik otrzymuje pamiątkową
koszulkę (w każdym razie tak było do tej pory ;-) )
Kto nie posiada roweru - ma 2 tygodnie na zaopatrzenie się ;-)

czas: 9 września, Plac Ratuszowy; zapisy od 9:00; start gdzieś ok. 12

Pisarze do piór!!!
Kolarze do kół!!!

P.S. To nie był tekst sponsorowany ;-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: Tour de Pologne już niedługo IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 26.08.01, 23:38
      Twoja wiadomość wywołała we mnie wspomnienia. Pamiętam jak w Jeleniej był
      któryś z etapów Wyścigu Pokoju(chyba 79r.).Jaką wywołało to euforię w kotlinie.
      A propos czy stadion przy dworcu PKP to jeszcze istnieje?
      • Gość: bondido Re: Tour de Pologne już niedługo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.01, 00:03
        Stadion istnieje i ma się dobrze. Dzięki temu, że na kilka sezonów znalazł się
        w Jeleniej Górze hojny sponsor piłki kopanej, przeprowadzono jego (częściowy
        przynajmniej) remont. Sponsor niestety upadł, a piłka idzie w jego ślady ;-(

Oh! Wyścig Pokoju! To były czasy! Łza się w oku kręci. Mieszkałem wtedy w
        Przesiece i niemal co roku była u nas premia górska na Drodze Sudeckiej. Trzeba
        było zająć sobie dogodne miejsce na kilka godzin przed przejazdem peletonu.
        Było to chyba największe wydarzenie roku we wsi ;-))
        • Gość: kama Re: Tour de Pologne już niedługo IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 27.08.01, 02:27
          Ja w tym czasie byłam na stażu w Europie, gdzie cała ekipa była zakwaterowana.
          • Gość: SoSoS Re: Tour de Pologne już w Jelonce... IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.09.01, 19:48
            ...ale niestety pogoda wyrzadzila dzisiaj cyklistom psikusa :-(
    • Gość: maurycy Re: Tour de Pologne już niedługo IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 01:19
      Aż łezka sie w oku kręci wspominając, kiedy przez Jelonke jeździł Wyścig Pokoju.
      • Gość: SoSoS Re: Tour de Pologne już niedługo IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.09.01, 11:59
        Gość portalu: maurycy napisał(a):

> Aż łezka sie w oku kręci wspominając, kiedy przez Jelonke jeździł Wyścig Pokoju
        > .

2 lub 3 lata temu Wyscig Pokoju przejechal przez Jelenia a konkretnie przez
        Cieplice.

• Gość: kama Re: Tour de Pologne już niedługo IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.12.01, 23:05
      Wyścig zakończony, czy zostały jakieś trwałe elementy przypominające o nim?
      • Gość: SoSoS Re: Tour de Pologne już niedługo IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.12.01, 00:10
        Gość portalu: kama napisał(a):

> Wyścig zakończony, czy zostały jakieś trwałe elementy przypominające o nim?

Czerwonych napisow jakos nie widze...:)
        • Gość: kama Re: Tour de Pologne już niedługo IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 15.12.01, 00:24
          Strzałki były jeszcze 1.XI. Widziałam na własne oczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka