Dodaj do ulubionych

MZK protestuje

IP: *.233.udn.pl 17.02.07, 14:39
Co myslicie o protescie kierowców? Dyrektor ma ich gdzies, władze też, nikt
nie chce kierować tym zakładem...jak to mozliwe, ze jedyny taki przewoznik w
miescie jest w tak fatalnej kondycji?
Obserwuj wątek
    • Gość: ed Re: MZK protestuje IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.02.07, 16:16
      Mamy wolny rynek, jak im sie nie podoba to niech szukają pracy, która ich
      zadowoli finansowo. Stawianie mieszkańców miasta w obliczu szantażu jest wysoce
      nie w porządku. Kierowcy wykorzystują tu brak konkurecji na rynku przewoźników
      miejskich - jestem pewny że gdyby taka konkurencja była nikt by tam nie myślał
      o strajku. Pewnie z 90% społeczeństwa zarabia podobnie lub mniej od kierowców
      MZK, wykonując wcale nie lepszą pracę i jakoś nie widać masowych strajków. A to
      że MZK jest w zlej kondycji to zupelnia inna sprawa - w takiej sytuacji w
      przedsiębiorstwie rynkowym wlaściciel wymienia zarząd na lepszy i oczekuje
      poprawy sytuacji ekonomicznej - i tak do skutku.
      • Gość: Łukasz Re: MZK protestuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:35
        Wczoraj kierowca 9tki scisnal mnie drzwiami przy wsiadaniu, a potem nie wydal
        mi reszty, niemalze codziennie spotykam sie z brakiem kultury kierowcow. Ktoś
        powinien ich tez nauczyć plynnego hamowania bo pewna kobieta wylądowala na
        czworakach.. przykladow jest wiele. Wstydziliby się z tym protestem, wszyscy
        teraz malo zarabiaja. Niech protestuja, ale w inny sposob. To tak jakby lekarze
        przestali leczyc, strazacy gasic, a elektrycy wylaczyli prad. Czy probowali
        innych sposobow, negocjowali? nie! więc prostest jest nielegalny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka