Dodaj do ulubionych

radny Robert Prystrom

IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.07.03, 18:21
Wczoraj (14 lipca 2003 roku) Rada Miejska w późnych godzinach wieczornych
odwołała Roberta Prystroma z funkcji wieceprzewodniczącego Rady Miejskiej.
Głównym powodem tego wniosku było zarzucenie przez niego radnym łapówkarstwa.
Jak się okazało w dyskusji to jedynie pan radny Prystrom(według jego
oświadczenia) otrzymał takową propozycję i jedynie rozciągnął to na
pozostałych radnych. Czyżby ten kto oferował łapówkę uważał go za najbardziej
miękkie podbrzusze tej Rady?
Innym powodem odwołania było uprawianie przez radnego Prystroma "polityki" na
ulicy, a nie na forum Rady.
Co o tym wszystkim sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: sztylet Re: radny Robert Prystrom IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 15.07.03, 19:05
      Nie jestem z J Gory,ale bardzo lubie to miasto i Wasz
      region,znam dzialalnosc pana Roberta przeciwko
      supermarketom. To skurwysynstwo, facet po prostu
      przeszkadzal w braniu super lapowek,to go usuneli.
      Szekspir pisal: "O biada,smialkowi,ktory dostal sie
      pomiedzy dwoch wielkich szermierzy".
      Popieram Roberta Prystroma.
      • Gość: mrówka Re: radny Robert Prystrom IP: *.dami.pl 15.07.03, 22:27
        Prystrom to pozer i zakłamany facet,mówi ludziom to co oni chcą słyszeć i na
        tym opiera się jego popularność.
      • Gość: kazimierzp Re: radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.07.03, 23:07
        Widać po tekście i sygnowaniu sieci że jest to głos poznański i że oglądany był
        nieobiektywny program pana Zwiefki na regionalnej trójce (redakcja pana Zwiefki
        mieści się w tymże mieście).
        Łapówkę jedynie proponowano panu Prystromowi - tak on to przedstawiał na
        Radzie Miejskiej. Rozciągnął to w prasie na pozostałych radnych - można to
        tłumaczenie sobie obejrzeć na lokalnej telewizji gdy będzie retransmisja obrad
        Rady. Proponuję poczytać też na temat: kto najgłosniej krzyczy łapać złodzieja?
        (jest to w literaturze na temat przestępczości)
        • Gość: sztylet Re: radny Robert Prystrom IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.07.03, 18:54
          Tak,to prawda,ogladalem ten program (jestem z Posen).Ale
          juz wczesnie widzialem u was na miescie te plakaty i
          myslalem ze to po prostu echa tej walki.Nie jestem tak
          mocno w temacie jak wy,trudno.
          Generalnie bylem za supermarketami,tera jestem przeciw,po
          tym jak "Rzeczpospolita" w dodatku ekonomicznym wyliczyla
          w raporcie ile miejsc pracy kasuje jeden supersklep,i jak
          malo daje lokalnemu budzetowi.
          pozdr
        • Gość: Martin Re: radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.07.03, 11:41
          Wylewanie zalow jaki to Robert Prystrom jest be w przypadku podpisanego
          Kazimiezap jest co najmniej niesmaczne. Pan Panie Kazimierzu Piotrowski (niby
          UW)ale za SLD wiceprezydent Jeleniej Góry nie powinien krytykowac tak mocno i
          zajadle. ja wiem ze boli ze nie ma juz posadek, ale tata na pewno cos wykroi.
          Troche obiektywizmu i godnosci. Robert Prystrom jest niekwestionowanym liderem
          politycznym. To dobrze to czas zmian - i tego sie Pan boi!
    • Gość: AML Re: radny Robert Prystrom IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 15:19
      Podobno radnym JG jest również ojciec Roberta Prystroma.
      Czy ktoś może to potwierdzić ?
      • Gość: kazimierzp Re: radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.03, 13:22
        Radnym jest Wiktor Prystrom ojciec Roberta. Są to jedyni radni z tzw Wspólne
        Miasto (stowarzyszenia politycznego utworzonego przed wyborami do samorządu).
        Aktywnym jest też brat Wiktora Prystroma który pracuje jako radca prawny
        jeleniogórskiego Społem. Dlatego chyba jest taka szczególna aktywność Roberta
        Prystroma w walce z hipermarketami - konkurentami dla Społem (miejsca pracy
        stryja.
        • Gość: mariusz Re: radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.07.03, 11:48
          Kolejne wytryski bezsensu w wykonaniu Kazia P. Wspólne Miasto nie jest
          stowarzyszeniem politycznym. Powinienes kaziu to wiedziec skoro tak sie znasz
          na wszystkim.
          Walka z hipermarketami nie ma nic wspolnego z rodzina Roberta Prystroma,
          poniewaz nie jest on w zadnym z organów Stowarzyszenia. Nie jest w zarzadzie,
          jest zwykłym członkiem.
          Przeciwko hipermarketom opowiedzialo sie ponad 12.000 mieszkanców - jezeli
          usilujesz Kaziu powiedziec ze to sa członkowie Stowarzyszenia Wspólne Miasto
          to gratuluje. Mozesz miec powody do obawy.
          Innych zainteresowanych odsylam do strony internetowej STowarzyszenia -
          www.roba.com.pl
          Pozdrawiam
          PS. moj e-mail: jeleniogorzanin@interia.pl
          • Gość: kazimierzp@hoga.pl Re: radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.07.03, 19:10
            Nie boję się. Występuję pod swoim imieniem inicjałem nazwiska, a nie używam
            imion zastępczych. Nie jestem obecnie aktywny politycznie bo przeraża mnie cała
            scena polityczna: od lewa do prawa. Gdybyś dokładnie przeczytał wszystkie w tej
            materii moje głosy tobyś zobaczył, że wywołuję dyskusję pytaniami i
            wątpliwościami, a nie ferowaniem wyroków i ostatecznych sądów. Nigdzie też na
            łamach prasy nie stosuję inwektyw w czym się specjalizuje nasz "bohater".
            Poczekajmy na moment gdy przyjdzie czas dotrzymywania obietnic i wypełniania
            proponowanego "programu wyborczego". Wtedy podyskutujemy o czystości intencji.
            Wszystkim mieszkańcom życzę, w wypadku wygrania wyborczego tego pana, żebym się
            mylił w swych sądach.
            Pozdrawiam. Piotrowski
            • Gość: mariusz Re: radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.07.03, 11:14

" Nie jestem obecnie aktywny politycznie bo przeraża mnie cała scena
              polityczna: od lewa do prawa. Gdybyś dokładnie przeczytał wszystkie w tej
              materii moje głosy tobyś zobaczył, że wywołuję dyskusję pytaniami i
              wątpliwościami, a nie ferowaniem wyroków i ostatecznych sądów. Nigdzie też na
              łamach prasy nie stosuję inwektyw w czym się specjalizuje nasz "bohater"."

Otoz nie do konca jest to prawda. W czasie wyborów otrzymalem na ulicy list
              podpisany przez Pana Panie Kazimierzu - to bylo zwykla negatywna ocena Roberta
              Prystroma. Takze aktywnosc polityczna wykazywal Pan w czasie wyborów. Mysle ze
              decyzja o nieuczestniczeniu osobiscie w wyborach jako kandydat spowodowane
              bylo dotychczasowa funkcja jaka Pan dzierzyl (wiceprezydent ds.
              mieszkaniowki). Ludzie Pana czasami wrecz nienawidzili. Ale ten list byl takim
              paszkwilem. Ile w nim prawdy - nie wiem. Ale wiem jak sie go czytalo i ile
              bylo w nim ostatecznych sądów!!!
              Bylem jednym z widzów na przedstawieniu Sen Pluskwy czyli.... slyszalem jak
              mowil Pan o prystromizmie i innych rzeczach. Ogldam Dami, czytam gazety z tym
              nieatakowaniem to chyba nie do konca jest prawda.

" Poczekajmy na moment gdy przyjdzie czas dotrzymywania obietnic i wypełniania
              proponowanego "programu wyborczego". Wtedy podyskutujemy o czystości intencji.
              Wszystkim mieszkańcom życzę, w wypadku wygrania wyborczego tego pana, żebym się
              mylił w swych sądach."

Niech Pan nie zapomina ze program wyborczy kandydata na prezydenta jest zgola
              inny - kompleksowy. Wypelnianie tych obietnic przez kogos kto nie zostal
              prezydentem jet nieporozumieniem. Mysle ze z obietnic mozna rozliczac Józefa
              Kusiaka - ma władze wykonawcza.
              A w przypadku Roberta Prystroma:
              - Jestem jednym z tych ktorzy otrzymali od Wodnika zwrot wyludzonej kasy -
              przeszlo 250 złotych (jakby nie bylo jeden z punktów wyborczych Roberta
              Prystroma).
              - Bylem na jedej esji gdzie zapadaly decyzje o wykupie mieszkan za 1 %
              (kolejny punkt Roberta Prystroma). A pamietam niechec waszej koalicji (SLD i
              UW)w poprzedniej radzie.
              - Mieszkam na Studenckiej. Obok chcieli mi wybudowac stacje paliw (tylko
              Ropbert Prystrom zajal sie ta sprawa) w efekcie spie spokojnie.
              - Hipermarkety to zupelnie zgola inna rzecz. Ale sam pan dobrze wie, ze
              inwestorzy juz byli. (Chociazby OBI..., Kaufland.....). Uwazam ze na razie
              miejsca nie ma na WOH-y, bo jaka jest alternatywa dla ludzi ktorzy prace
              utraca?
              Jak na pare miesiecy calkiem sporo. I nie jest prezydentem.
              POzdrawiam
              Mariusz
              • Gość: kazimierzp Re: radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.07.03, 18:19
                Piszę ciut wcześniej o sytuacji jak zostanie Prezydentem, a nie dzisiejszej.
                Proponuję mimo wszystko przeczytać jeszcze raz co pisałem i poczekać na ten
                moment. Wtedy podyskutujemy.
    • Gość: cashalot Re: radny Robert Prystrom IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 04.09.03, 00:28
      chce, ten wa,tek ods'wierzyc' bo mnie interesuje.

Moze ktos' ma cos' do dodania?

zobaczymy...

czes'c'

JG
    • Gość: pixi Prystrom = PC IP: *.dami.pl 26.10.03, 22:40
      Robert Prystrom to już stary działacz partyjny.
      Rodzina Prystromów zaistniała na scenie politycznej jako miejscowe PC.
      Pod przykrywką lokali partyjnych osiągnęli korzyści - nie placąc miastu pełnych
      stawek za wynajem a podnajmując komercyjnie.
      Klika sld-uw jest w J.G. dobrze znana - ale wygrała wybory samorządowe tylko
      dlatego że jej przeciwnikiem był m.in. Robert P. Ci którzy Go znają woleli
      głosować na starych wrogów z sld-uw niż na oszołoma (populista, syn architekta
      ktory przez wiele lat rżnąl biedaczka). Ten jak się dorwie do koryta to będzie
      zarł nie gorzej niż jego dawny góru z PC/Pisu Kaczyński w W-wie.
      • Gość: pana znajomy Re: IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.10.03, 09:40

Pixi to jak dam reke obciąc Józef Pawłowski. Panie Józefie na lamach jednej z
        gazet wspomnial pan o kasie jaką Prystrom jest winny miastu. Zostal pan
        zaproszony do sądu i odszczekał pan w Nowinach Jeleniogórskich te zarzuty.
        To pan jest z kliki Sld-Uw.
        A Prystrom przeszedl do drugiej tury, co nie udalo sie innym kandydatom.

Ma pan racje niech sie pan boi, bo prystromizm tak przez pana czarno kreslony
        to jawnosc finansow miasta, koniec z partyjniactwem i układami, to
        profesjonalizm w zarzadzaniu miastem itp....
        Pixi to od Pixela panskiej drukarni??

• Gość: Wojtek To po to aby pan nie zapomnial co pan pisze i jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 23:06
          Atakując mnie musi pan być przygotowany na to że ja panu przypomne panskie
          obiecywanki nawet sprzed 10 lat. Tak jak pan atakował pana Roberta P. tak pan
          probuje mnie teraz atakowac, co za szczescie ze nie skutecznie:)
      • thory Re: Prystrom = PC 16.08.04, 11:46
        Gość portalu: pixi napisał(a):

> Ten jak się dorwie do koryta to będzie
        > zarł nie gorzej niż jego dawny góru z PC/Pisu Kaczyński w W-wie.

Kocham "góru".... To piękny "neologizm".. zawiera w sobie i górala, i górę, i
        ideologicznego mistrza (no, tu tylko fonetycznie). Pixi, prosimy o więcej :):)
      • kiwimandaro chce być prezydentem 18.08.04, 09:43
        Radny Robert Prystrom chce być prezydentem? Tak? Czy ktoś z Państwa chce z mim
        konkurować? Czy my mamy jakiś wybór?
        • Gość: ChórWujów -Wojtek Re: chce być prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:58
          a co proponujesz? A moze pan Pawlowski?
          • kiwimandaro Gdzie są inni? 20.08.04, 16:45
            Informacje wyborcze i ulotki na tydzień przed? -Nic mi nie powiedzą. Nie chcę
            tak. Chcę wiedzieć dzisiaj kto co robi i jak się nazywa. Znam tylko Prystroma.
            Wiem, że się gotuje wokół jego osoby. Kto to jest Pawłowski? Gdzie są inni? Nie
            uwierzę im w żadne słowo jeśli obudzą się na tydzień przed wyborami.
            • inferno_m Re: Gdzie są inni? 21.08.04, 01:28
              Mnie możesz poznać jeśli jesteś zainteresowany,kilka osób z forum poznało moją
              tożsamość i nie widze powodu aby się ukrywać: www.jeleniagora.blox.pl oraz inne
              strony z jeleniej gory, ale jeszcze raz podkreslam ja nigdzie nie startuję.
    • kiwimandaro zalogujcie się 16.08.04, 09:25
      Tym samym rada potwierdziła zarzuty Prystroma na swój temat.
      • inferno_m Re: zalogujcie się 18.08.04, 20:25
        Zalogowalem sie to ja Wojtek www.jeleniagora.blox.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka