winhelm 25.07.10, 11:00 Jedziemy w najbliższy weekend tym pociągiem (jak w tytule) do Lwowa. Czy jest ktoś kto już nim podróżował ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzes Re: Express Lwów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 17:54 Ja nim pojadę we wrześniu. Napiszcie proszę czy ma jakieś opóźnienia we Lwowie i jak przebiegła podróż. Odpowiedz Link Zgłoś
winhelm Re: Express Lwów 27.07.10, 20:36 Wiem że z Krakowa wyjeżdża często z ok 30 min opóźnieniem. Jak wrócimy to opiszę jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
winhelm Re: Express Lwów 08.08.10, 11:03 Wg nas, nieaktualne i co za tym idzie nieprawdziwe są informacje rozpowszechniane w przewodnikach i na forach, że najlepszym dojazdem jest opcja kombinowana (do granicy na własną rekę, pieszo przez granicę, marszrutką do Lwowa) bądź autokar bezpośrednio. Pociągiem jedzie się najszybciej, trasa Kraków - Lwów 6 godzin !!! Komfort nieporównywalny z wcześniej wspomnianymi opcjami (mielismy w kabinie własną umywalkę, bieżącą wodę, klimatyzację, woda do picia w butelkach, kawe i poczęstunek słodki dostarczony przez kier pociągu osobiście, czystą białą pościel) dodam do tego że jest możliwość wykupienia tzw "dubla" czyli bycia tylko we dwie osoby w kabinie - my z tego skorzystalismy. Reasumując "Express Lwów" to obecnie najbardziej komfortowy sposób dotarcia do Lwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwow.strefa.pl Re: Express Lwów IP: 195.211.157.* 09.08.10, 10:06 Zapomniał tylko Pan dodać informację ile kosztuje ta przyjemność... Oczywiście że jest to najbardziej komfortowa opcja jednakże najtańszą i jednocześnie najmniej komfortową nadal pozstaje opcja kombinowana i podróż zatloczoną marszrutką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Jak "jasnie pan winhelm" chce jechac pociagiem... IP: *.betanet.pl 11.08.10, 10:45 ktory duzo kosztuje, niech jedzie nikt mu nie zabrania, ale ON niestety nic nie uszczknie z prawdziwej ukrainy, z ktora mozna sie zetknac w zatloczonej marszrutce... ludzie na ukrainie sa goscinni, nie ma obawy ze cos ukradna, wiec po co jedzie do Lwowa "jasnie pozal sie boze, pacholek winhelm"? Chyba tylko po to, zeby odczuc komofort podrozy w bialej poscieli.... :>> Odpowiedz Link Zgłoś
winhelm Re: Jak "jasnie pan winhelm" chce jechac pociagie 22.08.10, 06:19 odniosłem się w swojej wypowiedzi tyko do tego co opisują w przewodnikach i na forum a są to informacje nieaktualne. uważam że 200 zł to cena do zaakceptowania jak za ten standard i czas przejazdu. a Tobie ze swoim pieniactwem zalecam udać się do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Jak "jasnie pan winhelm" chce jechac pociagie IP: *.chello.pl 12.09.10, 15:50 autokarem z warszawy do lwowa (czyli nieco dalej niz krakowa)jedzie ok 8 godzin-9 - w zależnosci od kolejki na granicy. i koszt takiej przyjemnosci to 75 zl. te kilka godzin przeżylam, ale 125 zl zostało w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
kj6 Re: Express Lwów 09.08.10, 14:58 Najbardziej komfortowa opcja dojazdu do Lwowa - samolot, pierwsza klasa oczywiście... Tak myślę, bo osobiście jeździłem tylko autobusem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tosiek Re: Express Lwów IP: *.chello.pl 02.09.10, 19:40 Najlepiej jechac pociagiem do przemysla busem do medyki pieszo do szegini i marszrutka do lwowa moze nie komfortowe ale kosztuje 40 zl za ulowe w jedna strone na osobe i przynajmniej jest to podroz z przygodami a po za tym mozna przyjzec sie po drodze tym wszysttkim ukrainskim wsiom i miastom. jest bosko a cala podroz z katowic trwa okolo 11 godzin ale jest przyjemna w dobrym towarzystwie oczywiscie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Express Lwów IP: *.id4.net.pl 10.09.10, 10:56 MArszrutka Shegynii Lviv kosztuje 15 hrv czyli ok 7 zł a nie zadne 40 zl, prosze nie pisać bzdur:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Express Lwów IP: *.chello.pl 12.09.10, 15:53 ile? 40 zł za marszrutkę do lwowa? To ja nie wiem czemu ale placiłam nie wiecej niż 10 zł Odpowiedz Link Zgłoś