Dodaj do ulubionych

Jaki operator i ceny połączeń ?

IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.11, 16:38
Witam,

Zamierzam wyjechac na Ukraine na okres ok 1 roku.
Potrzebuję informacji gdzie i jaki kupic pakiet startowy?
Ważne aby połączenia do polski były naprawde dobrej cenie? oraz ważne abym mógł korzystać z internetu przez komórkę ( jakieś pakiety itp.)
Słyszałem iz na ukrainie jest to dużo bardziej korzystne niż w polsce.
Czy może ktoś mnie uświadomić?
pozdrawiam
szymon
Obserwuj wątek
    • Gość: waldemar nocoń Re: Jaki operator i ceny połączeń ? IP: *.pool.ukrtel.net 07.07.11, 07:17
      taryfa tourist -operator life-2uah/min do polski
      internet 3g-operator utel-ukrtelekom,
      to tyle podpowiedzi-reszta na ich stronach
      • Gość: Simon Re: Jaki operator i ceny połączeń ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.11, 15:16
        Gdzieś ostatnio czytałem, że połączenie do Polski z Ukrainy jest w granicy 0,65 UAH, Czy to możliwe jeśli tak to w jakiej sieci>???
        • Gość: waldemar nocoń Re: Jaki operator i ceny połączeń ? IP: *.pool.ukrtel.net 07.07.11, 16:38
          eh,,
          dostałeś odpowiedź według mojej najlepszej wiedzy,
          jeśli masz coś bardziej konkretnego to napisz gdzie co i jak a od plotek jest pewnie inna jakaś strona
    • Gość: jw Re: Jaki operator i ceny połączeń ? IP: *.multi-play.net.pl 07.07.11, 19:16
      sprawdz iRingU i daj znać czy działa.
      Minuta z ukr. komórki na polską komórkę powinna wyjść poniżej 1 zł.
      Połączenie składa się z 2 dzwonków: dzwonka zwrotnego z Iringu na twój numer oraz dzwonka na numer odbiorcy, a wdzwaniasz się na lokalny numer i płacisz za połaczenie na ten właśnie numer. Tyle zrozumiałem, ale nie korzystałem z tego, jestem zwolennikiem VoiP, np. Skype, któy możesz zainstalować u siebie na komórce.
      • Gość: waldemar nocoń Re: Jaki operator i ceny połączeń ? IP: *.pool.ukrtel.net 07.07.11, 20:45
        @JW
        przecież 2 uah =0,7zł
        podpowiedz o tym skypie na komórke na prv jesli można
        • Gość: jw Re: Jaki operator i ceny połączeń ? IP: *.multi-play.net.pl 08.07.11, 21:11
          Skype na komórkę - stąd możesz ściągnąć program.
          Generalnie trzeba mieć albo dostęp do WiFi w komórce albo pakiet internetowy, żeby korzystać ze Skype w podróży. Kolega z pracy ma skype w komorce i korzysta z tego, ja mam w kompie i mi to wystarcza.
          Prowadzę połączenia wideo z kompa z innymi użytkownikami skype za free, na przykład na Ukrainie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka