Dodaj do ulubionych

TVN Turbo "Automaniak" -szukamy Polaka na Ukrainie

02.12.11, 21:07
Witam serdecznie,
ekipa "Automaniaka" wybiera się na Ukrainę by nagrać odcinek programu. Pilnie poszukujemy osoby, która zna tamtejsze realia i język ukraiński, ewentualnie rosyjski i byłaby zainteresowana towarzyszeniem nam w podróży i pracy oraz mogła pomoc w razie nieprzewidzianych sytuacji.
Jedziemy do Lwowa i Kijowa, być może również Czarnobyla.
Wyjazd w przyszłym tygodniu w środę. Potrzebujemy kogoś na 5 dni, od 7.12 - 11.12.

Szczegóły podam na maila, jeśli ktoś jest zainteresowany i mógłby nam pomóc, proszę o kontakt na maila gazetowego: tvn_turbo11@gazeta.pl

Wielkie dzięki!

Obserwuj wątek
    • no_nick Re: TVN Turbo "Automaniak" -szukamy Polaka na Ukr 05.12.11, 13:21
      Zycze powodzenia w czasie wizyty na Ukrainie :). Bardzo zaluje,ale w podanym terminie ... jestem w Polsce :(. Mysle,ze do Czernobyla to raczej nie uda Wam sie dojechac, bo nawet komercyjne wycieczki jakis rok temu zostaly zlikwidowane - chyba,ze haslo "telewizja z Polski" otwiera i takie drzwi.
    • Gość: gg Re: TVN Turbo "Automaniak" -szukamy Polaka na Ukr IP: 194.181.128.* 05.12.11, 21:01
      Witam , wczoraj wróciłem z Ukrainy i w tamtejszych wiadomościach wychwycilem info o Czarnobylu , kwestia wjazdu w zamkniętą strefę to kilka setek zielonych za przepustkę + wziatki .
      W okolicach Lwowa mięty czyli milicja odpuściła polskim numerom rejestracyjnym , uważać trzeba na ograniczenia prędkości - durne prosta droga 30 oraz ciągłe linie , najważniejsze nie okazywać strachu w czasie kontroli .
      Prosiłbym o podanie daty emisji materiału z Ukrainy .
      • Gość: waldemar nocoń Re:menty IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.11, 09:30
        rosyjskie określenie ment, menty, mentowka dotyczące milicji ukraińskiej wcale nie wiąże się z polskim wyrazem mięta.
        raczej z mendą społeczną:)
        jakiekolwiek głupie byłyby przepisy to jazda zgodnie z nimi nie grozi żadnymi konsekwencjami:)
        • no_nick Re:menty 06.12.11, 10:20
          Witam Waldemar :) . Ja tam wole na nich mowic : musara. Bardziej po kijowsku :).

Pozdrawiam

nn
          • Gość: waldemar nocoń Re:@no-nick IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.11, 13:10
            musara-przyznam ze to słowo mi nieznane, jednak Kijów to nie Odessa-inny język .
            odwzajemniam pozdrowienia i ponawiam zaproszenie na kawę ale u siebie będę od marca.
            zimą jestem w Polsce.
            • no_nick Re:@no-nick 06.12.11, 16:46
              Od "musor" - czyli smieci :). Wielkie dzieki za zaproszenie- niewykluczone ,ze w nowym roku skorzystam jak kibicow zacznie w Kijowie przybywac. Milego pobytu w Polsce :)
        • buanitka Re:menty 06.12.11, 10:49
          jednak "menty" i pochodne bardziej określają milicję. Jeśli chodzi o drogówkę - to ci od mandatów, łapówek itd... to są wyraźnie DAI (w przenośni również wołają ДАЙ!!!!!!!) :)
    • Gość: gg Re: TVN Turbo "Automaniak" -szukamy Polaka na Ukr IP: 194.181.128.* 06.12.11, 11:16
      Sporo różnic w nazewnictwie DAI jak i ocenie , czy miał ktoś z osób podróżujących po Ukrainie przyjemność z patrolem kozackim ,,ekologicznym,, próbowali mnie zatrzymać i nie udało im się .
      • buanitka Re: TVN Turbo "Automaniak" -szukamy Polaka na Ukr 06.12.11, 11:21
        czy miał ktoś z osób podróżujący
        > ch po Ukrainie przyjemność z patrolem kozackim ,,ekologicznym,,

no pewnie!! wątpliwa przyjemność! Jednak bidulki zostali z niczym ;P
      • Gość: waldemar nocoń Re: TVN Turbo "Automaniak" -szukamy Polaka na Ukr IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.11, 13:05
        tzw. kazaczki to przebierańcy
        na całe szczęście już się nie spotyka ich na drogach .
        mam nadzieję ze już nie wrócą ci tzw. ekolodzy.
        dużo się zmieniło na Ukrainie w ciągu ostatnich kilku lat na lepsze-nawet drogi.
        • no_nick Re: TVN Turbo "Automaniak" -szukamy Polaka na Ukr 06.12.11, 13:09
          Kazaczki bywaja zauwazalni w Karpatach na bocznych drogach - w samej rzeczy to przebierancy , nie ma powodu reagowac w zaden sposob, nawet sie zatrzymywac nie trzeba. W centralnej czesci kraju nie zetknalem sie.

W sprawie slownictwa jeszcze slowo "ment" to kazdy millicjant ( w tym DAIsznik i nalogowik - czyli z podatkowej milicji, Berkutowcy to tez menty, opiera i sliedaki to tez jak najbardziej menty).
          • Gość: waldemar nocoń Re: menty IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.11, 13:13
            ha,ha,ha
            mentownia -wszyscy
    • dociekliwy_0 Re: TVN Turbo "Automaniak" -szukamy Polaka na Ukr 06.12.11, 20:04
      hmmm i ekipa "Automaniaka" nie może znaleźć wśród setek zatrudnionych studentów w TVN (w tym narodowości ukraińskiej) nikogo kto mówi po ukraińsku i musi szukać na forum gazety ?
      Wystarczy zarzucić pytanie w lokalnym CRMie...

Do tego adres pocztowy zamiast na własnym zapleczu technicznym grupy ITI, podany jest o dziwo na gazeta.pl

Wiem, może się czepiam, a jednak ja zalecałbym dużo ostrożności w stosunku do autora postu.
    • tvn_turbo11 Re: TVN Turbo "Automaniak" -szukamy Polaka na Ukr 06.12.11, 22:20
      Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Udało się nam znaleźć kogoś na miejscu, we Lwowie. Nie znam jeszcze dokładnej daty emisji odcinka, ale będzie to jeszcze w tej serii więc wkrótce. Dam znać oczywiście, gdy będziemy już znać dokładną datę. Z Czarnobylem zobaczymy, okaże się na miejscu. Podobno od 2 grudnia obowiązują nowe przepisy - trzeba na min. 10 dni roboczych wcześniej złożyć podanie...

Co do ostrożności - zgadzam się, że nigdy nie zaszkodzi być ostrożnym, dlatego właśnie podaję mail gazetowy w poście, żeby nie mieć zapchanej skrzynki mailami od dociekliwych bądź żartobliwych. W końcu taka skrzynka to też narzędzie pracy, szkoda czasu na sortowanie spamu. Wystarczyło napisać na gazetowy i wyrazić zainteresowanie współpracą, żeby otrzymać mojego maila służbowego, to oczywiste. Pozdrawiam.
      • dociekliwy_0 Re: TVN Turbo "Automaniak" -szukamy Polaka na Ukr 08.12.11, 17:19
        > dlatego
        > właśnie podaję mail gazetowy w poście, żeby nie mieć zapchanej skrzynki mailami
        > od dociekliwych bądź żartobliwych. W końcu taka skrzynka to też narzędzie prac

a wystarczyłoby poprosić ludzi z DreamLabu o założenie skrzynki na potrzeby projektu i byłoby wiarygodnie... jednocześnie świadczyłoby o profesjonalizmie ogłoszenia. Jak widać ktoś nie pomyślał.

Operatorów i dźwiękowców też wypożyczasz z TVP lub Polsatu???
    • tvn_turbo11 ukrainski odcinek w te niedziele, 25.12. 23.12.11, 18:49
      zapraszamy!
      • Gość: TOM Re: ukrainski odcinek w te niedziele, 25.12. IP: 87.207.15.* 18.02.12, 10:14
        witam
        rozumiem ze to jeszcze seria 6
        dlaczego nie ma jej dostepnej on-line ?
        chcialem to zobaczyc ale jest 4, 5, 7, a 6 nie ma
        ktory to odcinek ? moze znajde gdzies indziej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka