Dodaj do ulubionych

Karpaty, blisko polski

10.04.12, 21:26
Zastanawiam sie w tym roku nad bieszczadami, a skoro bieszczady to moze by i na ukrinie... Jak to jest z wyjazdem polskim samochodem? Dla kogos bez rosyjskiego niewykonalne? A przejechanie tych 50-100 km bez kontroli i z calym zawieszeniem? Slyszalem o takim szczycie jak pikuj i na tym konczy sie moja wiedza, jest ponac jakas ciekawa kolejka?? Jak kwestia kosztów czy zna ktos jakies dobre miejsce w realnych pieniadzach? Ile w lecie trzeba liczyc na granice w kroscienku?
Obserwuj wątek
    • archonix Re: Karpaty, blisko polski 11.04.12, 20:05
      Nikt nic nie wie? Czy totalnie nic tam nie ma?
      • Gość: aaa Re: Karpaty, blisko polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 13:31
        O ile wiem na Pikuj nie prowadzi żadna kolejka a wjazd samochodem może być utrudniony.
      • Gość: monika Re: Karpaty, blisko polski IP: *.nplay.net.pl 14.04.12, 19:06
        forum.gazeta.pl/forum/s,791,134985137.hhttp://moja.ukraina.eu.interia.pl/tml?t=1&a=135011203&rep=1 www.yar-info.if.ua/pl.htm może Ci się przyfa :)
    • Gość: jw Re: Karpaty, blisko polski IP: 162.27.160.* 12.04.12, 15:37
      Pikuj-baza
      Tu powinieneś dojechać samochodem.
      • archonix Re: Karpaty, blisko polski 13.04.12, 22:18
        A inne ciekawe miejsca w tym rejonie?
        • Gość: Wiktoria Re: Karpaty, blisko polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.12, 21:31
          www.karpaty.info/ua/
    • Gość: Kosmal Re: Karpaty, blisko polski IP: *.vlan212.corcoran.lubman.net.pl 27.04.12, 11:36
      1. Samochodem przez przejście graniczne w Krościenku. Szybko i bezproblemowo. Uwaga za przejściem straszne dziury w asfalcie. Jak się jedzie powoli i ostrożnie to się da. Stałe punkty kontrolne milicji są w tej okolicy polikwidowane.

2. Pikuj to najwyższy szczyt Bieszczadów. Fajna góra, choć najlepiej się na nią wybierać z namiotem. Z noclegiem na dole może być ciężko, ale to jest do zrobienia. Zanocować możesz tutaj: noclegi.karpatywschodnie.pl/obiekt/18_schronisko_zastawa.html. Pod schronisko da się podjechać samochodem, choć końcówka bez asfaltu.

3. Kolejka? Kolejka górska czy kolejka jako kolej? Bardzo ciekawy jest przejazd linią kolejową która biegnie z Bieszczadów do Użgorodu (miasto na Zakarpaciu). Trzeba wsiąść na stacji Sianki (po drugiej stronie granicy tego najbardziej wysuniętego końca Polski). Po drodze jest kilkanaście tuneli, tory niesamowicie kręcą, piękne widoki. Przedwojenne przewodniki (Mieczysława Orłowicza) zachwalały ten odcinek jako najpiękniejsza trasa kolejowa w całych Karpatach. Użgorod warto zwiedzić.

4. Polecam poszukać mapy: www.karpatywschodnie.pl/readarticle.php?article_id=80

• Gość: sermysia Re: Karpaty, blisko polski IP: *.nplay.net.pl 13.06.12, 18:41
      www.personal.ceu.hu/students/97/Roman_Zakharii/galicia.htm
      • Gość: sermysia Re: Karpaty, blisko polski IP: *.nplay.net.pl 13.06.12, 18:46
        moja.ukraina.eu.interia.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka