Dodaj do ulubionych

Teraz Kijów ? Czy jest bezpiecznie ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 19:13
Zanim wybuchły protesty na majdanie, zpalanowałem kilkudniową podróż do Kijowa by zwiedzić miasto i się pobawic. Oczywiscie bilety lotnicze już zakupione ale pytanie czy lecieć ?
Pytanie czy na chwilę obecną, jest tam bezpiecznie ? Mówi się coś o stanie wyjątkowym a wtedy nic a nic nie będzie pootwierane na miescie.
Obserwuj wątek
    • no_nick Re: Teraz Kijów ? Czy jest bezpiecznie ? 28.01.14, 07:49
      Poczekaj do dzisiejszego popoludnia, jesli stan wyjatkowy zostanie wprowadzony to wlasnie dzisiaj (nadzwyczajna sesja parlamentu) - wtedy raczej odradzam przyjazd (sam pewnie skorzystam z okazji i wyjade do Polski :). Jesli nie oglosza - to miej na uwadze, ze w srodmiesciu pojawily sie dodatkowe atrakcje (barykady, smrod palonych opon i ropy), niektore knajpy w obrebie Majdanu moga nie pracowac, itp. Poza tym - zycie sie toczy zupelnie normalnie.
      • Gość: w.n Re: no_nick IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.14, 10:09
        trzymaj się tam ciepło i wychylaj się.pozdrawiam serdecznie.waldemar
        • no_nick Re: no_nick 28.01.14, 18:19
          Wzajemnie Waldemar ! Pomyslnosci w Nowym Roku ! Niezbyt sie cieplo trzymalem, trzeci tydzien choruje - wiec sila rzeczy omijam wszystko z daleka :)
      • Gość: Turysta Re: Teraz Kijów ? Czy jest bezpiecznie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 10:40
        Zamierzam owszem zalogowac sie w okolicach centrum jednakze zdecydowanie mamy zamiar (z kolega lecimy we dwojke) trzymac sie z dala od majdanu...
        Kolega ktory pochodzi z Kijowa mowil ze stanu wyjatkowego wbrew pozorom nie wprowadza a w samym Kijowie jest teraz duzo polakow :)
        Wiec moze zle nie bedzie...
        • no_nick Re: Teraz Kijów ? Czy jest bezpiecznie ? 28.01.14, 18:22
          Mieszajac w centrum Majdan sie bedzie trzymal blisko Was :) Jak spojrzysz na plan miasta tzw Majdan oznacza de facto : Chreszczatik od rogu Chmielnickiego do placu Europejskiego wlacznie, Instytucka od stacji metra Chreszczatik do roku Koscielnej.Oraz oczywiscie Hruszewskiego cala. Calkiem spory kawalek srodmiescia jest faktycznie Majdanem :)
          • Gość: Turysta Re: Teraz Kijów ? Czy jest bezpiecznie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 09:38
            Bardzo Tobie dziekuję, pocieszyłeś mnie :D
            Miłego dnia..
            • Gość: K. Re: Teraz Kijów ? Czy jest bezpiecznie ? IP: *.play-internet.pl 02.02.14, 13:24
              Turysto, a kiedy wybieracie się do Kijowa? Jestem w bardzo podobnej sytuacji, w październiku kupiliśmy bilety na połowę lutego i cały czas się zastanawiamy czy lecieć. Może większą grupą byłoby bezpieczniej? Pozdrawiam K.
              • no_nick Re: Teraz Kijów ? Czy jest bezpiecznie ? 02.02.14, 15:29
                Jedyne z czym powinniscie sie liczyc to niskie temperatury - chociaz w przyszlym tygodniu obiecuja ocieplenie do kilku stopni mrozu. Majdan i rewolucje traktujcie jako kolejna atrakcje turystyczna, nie ma najmniejszego zagrozenia i do konca olimpiady nie bedzie. Mieszkam tu od trzech lat - jesli moge w czyms pomoc, wyjasnic, doradzic (hotel, ceny, itp) chetnie pomoge, piszcie !
                • Gość: K. Re: Teraz Kijów ? Czy jest bezpiecznie ? IP: *.play-internet.pl 03.02.14, 10:44
                  Dzięki, trochę mnie uspokoiłeś :) Jeszcze nie mamy zarezerwowanego noclegu, czy mógłbyś coś nam polecić? W rozsądnych cenach oczywiście ;)
                  Pozdrawiam K.
                  • no_nick Re: Teraz Kijów ? Czy jest bezpiecznie ? 03.02.14, 15:34
                    Polecam strone dobovo.com - wynajem mieszkan na doby. Nie polecam hoteli w Kijowie bo sa albo drogie albo koszmarne, albo jedno i drugie. Jest jeden Ibis - dobra lokalizacja, ale mniej niz za EUR 100 za dobe sie nie da tam pomieszkac.
                    • Gość: Turysta Re: Teraz Kijów ? Czy jest bezpiecznie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 02:02
                      Witam Ponownie!
                      Pare godzin temu wróciłem z kiludniowego pobytu w Kijowie. Wbrew swoim obawom o których pisałem tydzień temu, nic mi się nie stało, włos mi z głowy nie spadł. Fakt że nocleg mieliśmy 300m od majdanu i zarówno w dzień jak i w nocy widzieliśmy uzbrojonych opozycjonistów, to jednak gdy były rozrychy z piątku na sobotę, trzymaliśmy się z dala...
                      Majdan robi wrażenie, na całej długości ulicy. W samym Kijowie uważam że jest bezpiecznie,niestety pogoda dała nam się we znaki i nosy mieliśmy mocno czerwone ;)
                      Dobra komunikacja metrem, jednak radzę się np Pani w hotelu zapytac na ktorej stacji mamy wysiasc (zwłszcza jeśli mamy problemy z cyrylicą)
                      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka