Dodaj do ulubionych

Kolej na Ukrainie

IP: *.interecho.com / *.interecho.com 07.07.06, 06:21
W kasie międzynarodowej PKP powiedziano mi, ze nie ma możliwości zakupu
biletu kolejowego na porusanie się po Ukrainie. Jak już ktoś chce tam jechać,
to tylko do miasta docelowego i z powrotem. Chcemy pojechać do Lwowa, a
stamtąd do Odessy i na Krym. Jak to zrobić? Wiecie może jak by tu przesoczyć
te dziwne zasady?
Obserwuj wątek
    • julsza poszukaj odpowiedzi na forum Ukraina 07.07.06, 10:13
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=791
    • Gość: sentencja Re: Kolej na Ukrainie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.07.06, 11:25
      Masz rację, nie można kupić takiego biletu, ale to nie problem. KUpujesz tam na
      miejscu bez problemów bilety i ja jestem mile zaskoczona sypialnymi (z herbatą
      z samowara i świeżą pościelą).Powodzenia.
    • Gość: WIOLA Re: Kolej na Ukrainie IP: *.sti.net.pl 04.08.06, 23:56
      PRZEGLADNIJ TO: WWW.LWOW.INFO/?MENU=5&POD=43,
      • jan_telecki Re: Kolej na Ukrainie 07.08.06, 17:46
        ponad tydzien temu w piątek przyjechałem do Lwowa i kupiłem na drugi dzien
        bilet do Odessy (kupiejnyj czyli sypialny za 70 hrywien) nie było to łatwe; w
        paru kasach powiedziano mi ze biletow nie ma, az trafilem na kase gdzie bilety
        były - zdaje sie ze tam nie ma sieciowego sytemu rezerwacji, stad te rożnice w
        różnych kasach - ale nie jestem tego pewien.

Gdy dojedziesz do Odessy, pierwsza rzeczą jaka zrobisz powinno byc kupienie
        biletu w dalsza droge, lub powrotnego. Ja tego nie zrobilem i zamiast wrócic
        przez Lwów za 70 hrywien musiałem kupic miedzynarodowy bilet Odessa-Warszawa
        sypialnym za 395 hrywien :(

Kupowanie biletow byłoby o wiele mniej stresujące gdyby sie znało rosyjski...

Odessa to cudne miasto. Warto tam spedzic pare dni.
        Jesli kto lubi schroniska na nocleg polecam hostel Black Sea Backpackers, 12
        dol za noc, przy głownym deptaku koło opery, mozna rezerwowac przez internet:
        www.hostelseurope.com/hosteldetails.php?HostelNumber=16541

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka