30.08.06, 15:31
Proszę o informacje,jakie cytrusy rosną na Krymie.Marzy mi się nocleg pod
drzewkiem pomarańczowym (tak mieszkałam na Peloponezie na kempingu)czy na
Krymie to możliwe?Jakie inne są tam owoce "miejscowe".Przewodnik na ten temat
milczy,a dla mnie to tez egzotyka.Napiszcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: unmay Re: cytrusy IP: 80.84.184.* 30.08.06, 17:20
      Nigdy nie slyszalem o czyms takim. To do Gruzji trzeba
      • ancyk.62 Re: cytrusy 31.08.06, 18:38
        no cóż...ja osobiście się rozczaraowałam...liczyłam na duuuzo ciekawych
        owocvów...a w sierpniu niestety tylko arbuzy i melony....winogorna były 3-
        krotnie droższe niż w POlsce...bo w sierpniu to jeszcze nie sezon na nie....a
        inne...jadłam miemogranty- ciekawe...ale też bardzo drogie owoce...innych
        niespecjalnie mozna uświadczyc na bazarkach.....a zatem...mozesz się rozczarowac
        • Gość: rozmaryn Re: cytrusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:04
          Ciekawe jak jest we wrześniu?Może jeszcze ktoś się dopisze?
          • Gość: ва Re: cytrusy IP: *.sc.net.ua 04.09.06, 20:02
            we wrzesniu juz jest sezon na winogrona, arbuzy. cytrusy chyba na krymie nie rosna, ja przynajmniej nie widzialam. Mozna za to spotkac granaty i figi.
            Z ciekawszych owocow na bazarach sprzedaja cos, co na wierzchu ma pomaranczowa skorke, a w srodku miesiste czerwone nasiona. Ladnie to wyglada, ale w smaku jest dosyc paskudne.
            • ancyk.62 Re: cytrusy 05.09.06, 06:55
              to są własnie "miemogranty"...nie wiem czy to tylko potoczna nazwa...czy
              oficjalna...faktycznie nic szczególnego,ale wizualnie bardzo ciekawy owoc...ja
              z kolei fig nie widzialam
              • Gość: re Re: cytrusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 07:58
                tylko uważać na skarzenie środowiska i panujący na Ukrainie zewsząd brud !
                • Gość: ann Re: cytrusy IP: *.sti.net.pl 05.09.06, 09:09
                  za to w polsce mamy czysto jak w wersalu!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka