Dodaj do ulubionych

Nietolerancja histaminy

20.06.21, 21:58
Czesc podejrzewam u siebie nietolerancję histaminy. Mam ciągle bóle głowy które nie reagują praktycznie na leki. Zauważyłam że zbiegac to czasami z problemami z jelitami. Czasami mam swędzenie skóry np. po cytrusach. Problemy z bokami głowy zaostrzyły się po dużej dawce antybiotyków. Nie miałam bólów głowy w ciąży co zbiega mi się z tym że w ciąży jest więcej dao. W ciąży też super schudłam bez żadnych innych dolegliwości. Co myślicie iść w tym kierunku? Nie mam wysypki (poza trądzikiem ) nie zauważyłam kataru i innych reakcji alergicznych. Czy zwykła alergia mogłaby ustąpić w ciąży ? Co z tą pszenica rzeczywiście powoduje wzrost histaminy ?
Obserwuj wątek
    • mila.111 Re: Nietolerancja histaminy 26.08.21, 23:49
      ktoś coś? pomocy uncertain
    • grzeski67 Re: Nietolerancja histaminy 03.05.23, 13:01
      Cześć, mam 52 lata, od najmłodszych lat mam nietolerancję histaminy. Będąc w ciąży, też schudłam 10 kg z niewiadomych przyczyn. Histamina objawia się różnymi dolegliwościami, podszywa się pod różne choroby, którymi tak naprawdę nie jest. Całe życie borykam sie z tym problemem. Ostatnio okazało sie, że i moja córka też jest na to chora. Wiele produktów musiałam ze swojej diety usunąć. Stosuję tabletki DAO-sin które sie spożywa 15 min przed każdym głównym posiłkiem. Oprócz tego zażywam raz dziennie tabletkę przeciwalergiczną. Szukając w internecie znalazłam w gazetach naukowych nazwisko prof. Krzysztofa Buczyłki z Łodzi. Jeżdżę do niego od kilku lat, mimo że mam daleko. On jedyny poprawnie zdiagnozował moją nietolerancję. Profesor prowadzi prywatną klinikę alergologiczną ale można do niego się dostać też na NFZ. Profesor jak nikt inny rozumie swoich pacjentów, bo sam ma tę przypadłość. Polecam Elżbieta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka