Dodaj do ulubionych

zosin-ustiług

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:21
Jak jest na przejściu zosin-ustiług?
Obserwuj wątek
    • jano0244 Re: zosin-ustiług 23.11.06, 22:38
      To niewielkie przejście. Myślę, że dlatego jest na nim stosunkowo spokojnie.
      Niemniej kolejek tam nie brakuje. Ja wjeżdzałem na Ukrainę w poniedziałek ok.5
      rano - wszystkie formalności z oczekiwaniem trwały niecałą godzinę. Lepiej chyba
      się nie da. Wyjeżdżałem w sobotę ok. południa - to również dobry termin.
      Oczywiście jeżeli będziesz przekraczać granicę po raz pierwszy to wcześniej
      dowiedz się co i jak. Ja podróżowałem po raz pierwszy, ale na szczęście miły
      handlarz, stojący razem ze mną w kolejce pouczył mnie o wszystkim. Bez takich
      informacji mogą być kłopoty.
      • Gość: robert Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:28
        A jak sprawa z łapówkami?
        • jano0244 Re: zosin-ustiług 27.11.06, 15:29
          Po co takie mocne słowa.
          Dobrowolne podatki są na standardowym poziomie- 5 UAH.
          Czy, komu i kiedy najlepiej spytać się kogoś z kolejki.
          Tubylcy wiedzą najlepiej i na pewno któryś ci powie.
          Gdybyś się pomylił przy wypisywaniu karteczek (otrzymanych przy wjeździe na
          część ukrainską) i chciał otrzymać nową u ukraińskiego pogranicznika, to
          dodatkowe 5 UAH.
          • Gość: f Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:22
            syf jest na całej ukrasinskiej granicy
            • Gość: iza Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 10:55
              Co znaczy syf?
              • Gość: pietiaaa Re: zosin-ustiług IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:04
                Ukrainscy pogranicznicy i celnicy traktuja to przejscie jak prywatne, tzn.
                trzeba sie oplacac kazdemu. Bezczelnosc niektorych nie zna granic, podchodzi
                gowniarz-pogranicznik do mnie i pyta sie "gdzie moja dyszka?" (10 UAH),
                celnikowi kazda mrowka placila tez po 10, tylko gosc ktory sprawdzal paszporty
                okazal sie normalny, pozartowalismy. Jest chyba tak jak u nas kilkanascie lat
                temu, za cos trzeba zyc a skoro okazja do brania sama sie nadarza to czemu nie.
                Przekroczylismy te granice nikomu sie nie oplacajac ale to raczej wyjatek, nie
                mielismy zadnego podejrzanego towaru, zero alkoholu i papierosow, benzyny tyle
                co w baku.
    • Gość: tolo Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 12:40
      Ile kosztuje przejazd Passatem?
      • jano0244 Re: zosin-ustiług 17.12.06, 13:02
        Nie ma znaczenia, jakim samochodem jedziesz.
        Jeśli zapłacisz kilka UAH, to raczej za spokojny przejazd.
        Z moich obserwacji wynika, że zastosowanie się do lokalnych zwyczajów,
        w zasadzie gwarantuje przede wszystkim brak przetrzepania samochodu.
        Na kilkanaście samochodów wjeżdzających przede mną bagażniki kazali otworzyć
        może w trzech (na polskim pasie, na ukraińskim pasie bagażniki kontrolowali
        częściej). Sądzę, że zwłaszcza na polskim pasie kontrolowanymi bardziej byli ci,
        którzy chcieli te 5UAH zaoszczędzić, lub o tym dobrowolnym opodatkowaniu się nie
        wiedzieli.
    • Gość: renia Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 12:58
      Jak z ubezpieczeniem?
      • Gość: renia Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 12:52
        Sprawdzają moim zdaniem jest potrzebne,chociaż nie zawsze.
        • Gość: irek Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:40
          W jakich godzinach najszybciej da się przekroczyć granicę?
          • Gość: tomi Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 17:00
            Ile płacicie celnikom?
            • Gość: benek Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:24
              Bardzo przeszukują auto?
              • Gość: hu Re: zosin-ustiług IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:46
                bardzo szukaja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka