Gość: ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:21 Jak jest na przejściu zosin-ustiług? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jano0244 Re: zosin-ustiług 23.11.06, 22:38 To niewielkie przejście. Myślę, że dlatego jest na nim stosunkowo spokojnie. Niemniej kolejek tam nie brakuje. Ja wjeżdzałem na Ukrainę w poniedziałek ok.5 rano - wszystkie formalności z oczekiwaniem trwały niecałą godzinę. Lepiej chyba się nie da. Wyjeżdżałem w sobotę ok. południa - to również dobry termin. Oczywiście jeżeli będziesz przekraczać granicę po raz pierwszy to wcześniej dowiedz się co i jak. Ja podróżowałem po raz pierwszy, ale na szczęście miły handlarz, stojący razem ze mną w kolejce pouczył mnie o wszystkim. Bez takich informacji mogą być kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:28 A jak sprawa z łapówkami? Odpowiedz Link Zgłoś
jano0244 Re: zosin-ustiług 27.11.06, 15:29 Po co takie mocne słowa. Dobrowolne podatki są na standardowym poziomie- 5 UAH. Czy, komu i kiedy najlepiej spytać się kogoś z kolejki. Tubylcy wiedzą najlepiej i na pewno któryś ci powie. Gdybyś się pomylił przy wypisywaniu karteczek (otrzymanych przy wjeździe na część ukrainską) i chciał otrzymać nową u ukraińskiego pogranicznika, to dodatkowe 5 UAH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:22 syf jest na całej ukrasinskiej granicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 10:55 Co znaczy syf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietiaaa Re: zosin-ustiług IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 18:04 Ukrainscy pogranicznicy i celnicy traktuja to przejscie jak prywatne, tzn. trzeba sie oplacac kazdemu. Bezczelnosc niektorych nie zna granic, podchodzi gowniarz-pogranicznik do mnie i pyta sie "gdzie moja dyszka?" (10 UAH), celnikowi kazda mrowka placila tez po 10, tylko gosc ktory sprawdzal paszporty okazal sie normalny, pozartowalismy. Jest chyba tak jak u nas kilkanascie lat temu, za cos trzeba zyc a skoro okazja do brania sama sie nadarza to czemu nie. Przekroczylismy te granice nikomu sie nie oplacajac ale to raczej wyjatek, nie mielismy zadnego podejrzanego towaru, zero alkoholu i papierosow, benzyny tyle co w baku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 12:40 Ile kosztuje przejazd Passatem? Odpowiedz Link Zgłoś
jano0244 Re: zosin-ustiług 17.12.06, 13:02 Nie ma znaczenia, jakim samochodem jedziesz. Jeśli zapłacisz kilka UAH, to raczej za spokojny przejazd. Z moich obserwacji wynika, że zastosowanie się do lokalnych zwyczajów, w zasadzie gwarantuje przede wszystkim brak przetrzepania samochodu. Na kilkanaście samochodów wjeżdzających przede mną bagażniki kazali otworzyć może w trzech (na polskim pasie, na ukraińskim pasie bagażniki kontrolowali częściej). Sądzę, że zwłaszcza na polskim pasie kontrolowanymi bardziej byli ci, którzy chcieli te 5UAH zaoszczędzić, lub o tym dobrowolnym opodatkowaniu się nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 12:58 Jak z ubezpieczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 12:52 Sprawdzają moim zdaniem jest potrzebne,chociaż nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:40 W jakich godzinach najszybciej da się przekroczyć granicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 17:00 Ile płacicie celnikom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: zosin-ustiług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 09:24 Bardzo przeszukują auto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hu Re: zosin-ustiług IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 21:46 bardzo szukaja Odpowiedz Link Zgłoś