Dodaj do ulubionych

Kamieniec Podolski - hotele

22.02.07, 12:58
Jakie są najnowsze warunki i ceny w hotelu smotrycz w kamieńcu? A może są
jakieś inne w miarę dobre możliwości noclegu w tym mieście? Za odpowiedź, z
góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • szelma81 Re: Kamieniec Podolski - hotele 23.02.07, 18:40
      ja spałąm w hotelu Ukraina, ohydny hotel., ale przynajmniej stare "dobre" czasy
      mi się przypomnialy tchnie komuną z daleka ale coś w nim było sympatycznego,
      generalnie jeśli cię stać to nie wybieraj go
    • Gość: piotr66 Re: Kamieniec Podolski - hotele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:28
      We wrześniu ubr. trwał tam niekończący się remont. Cały hotel był zajęty. Też
      spałem w Ukrainie, warunki kiepskie. Lepszy i niezbyt drogi jest hotel Ksenia,
      ale trzeba rezerwować z wyprzedzeniem.
      • Gość: unmay Re: Kamieniec Podolski - hotele IP: *.midco.net 24.02.07, 22:52
        filvarki.km.ua/pl/index.html
        • kresen Re: Kamieniec Podolski -ojcowie Paulini pokoje 25.02.07, 11:24
          Witam ! zapraszam do klasztoru i kościoła ojców Paulinow pokoje czyste i
          smaczne pozywne posiłki i pomagamy w odbudowie zrujnowanego zabytkowego
          podominikańskiego kościoła
          • Gość: piotr66 Re: Kamieniec Podolski -ojcowie Paulini pokoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:13
            Witam,
            czy mógłbym prosić o więcej informacji, tj. kontakt, ceny, czy pokoje mają
            łazienki i czy jest możliwość zakwaterowania grupy ok. 20-30 osób.
            pozdrawiam
            • Gość: eb Kamieniec Podolski - co można robić poza zamkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:00
              Wybieram się w maju do Kamieńca, czy można coś ciekawego robić w Kamieńcu poza
              zwiedzaniem zamku?
              Czy ewentualnie sensownym pomysłem jest z Kamieńca przez Chmielniki wybrać się
              do Odessy?
              • Gość: piotr66 Re: Kamieniec Podolski - co można robić poza zamk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 12:36
                Moim zdaniem miasto jest ciekawsze od twierdzy, ma wyjątkowy klimat i wspaniałe
                zabytki, długo trzeba byłoby je wymieniać, ale np. katedra z minaretem i
                niezwykły cmentarz obok z pomnikiem Wołodyjowskiego, kościół paulinów, dawniej
                dominikański, kwartał ormiański, mury obronne i baszty i wiele innych. Trzeba
                poświęcić przynajmniej jeden dzień, a niedaleko jest jeszcze Chocim, którego
                też nie można ominąć.
                • Gość: Bogdan Re: Kamieniec Podolski - co można robić poza zamk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 21:51
                  na mnie w Kamiencu niesamowite wrażenie zrobił targ. Nie wiem czy jest
                  codziennie czy akurat trafiłem na dzień targowy.
                  Bogdan
          • Gość: mareklakomy@interi Re: Kamieniec Podolski -ojcowie Paulini pokoje IP: *.kalisz.mm.pl 19.10.15, 14:26
            Ojcze Proboszczu,

chciałbym ponownie przyjechać do Kamieńca Podolskiego z Chórem Chłopięco – Męskim Bazyliki Kaliskiej. Wcześniej będziemy śpiewać w Katedrze we Lwowie (ustaliłem to już z J. E. ks. arcybiskupem Mieczysławem Mokrzyckim) i w Sanktuarium Batki Bożej Podola i Wołynia w Latyczowie.. W Kamieńcu będziemy (wstępne ustalenia) od 30 czerwca (czwartek ok. godz. 20.00) do soboty, czyli dwa noclegi. Będzie to wyjazd nie tylko chóralny, ale i rodzinny. (zabieramy rodziców młodych i dorosłych chórzystów). Chcielibyśmy oczywiście zaśpiewać na mszy św. i dać krótki koncert dla mieszkańców. Czy jest taka możliwość, żebyśmy mogli zanocować u ks. Proboszcza i jakie będą koszty na jedną osobę.

Pozdrawiam serdecznie, z Bogiem

Marek Łakomy

kierownik artystyczny i dyrygent

Chóru Chłopięco – Męskiego Bazyliki Kaliskiej

Tel. +48 606 746 960

+48 598 22 58

www: chorbazyliki.kalisz.pl

chor@chorbazyliki.kalisz.pl

mareklakomy@interia.pl
    • Gość: eb Rozrywka w Kamieńcu+ foto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:24
      Gdzie ten targ był i jaki to był dzień tygodnia. Nadal droże pytanie co można
      robić poza zwiedzaniem zabytków. To duże miasto: gdzie można coś dobrego zjeść,
      gdzie można się zabawić ( oczywiście nie chodzi mi gdzie można dostać po pysku-
      ale ostrzeżenia też się przydadzą)
      P.S. Znalazłem dość ciekawą strone ze zjęciami z Ukrainy w tym bardzo dużo
      zdjęc z Kamieńca: io.com.ua/c14
      • Gość: unmay Re: Rozrywka w Kamieńcu+ foto IP: *.midco.net 27.02.07, 09:59
        dyskusja hotelowa (Kam-Pod):

community.livejournal.com/ua_travels/180063.html
        community.livejournal.com/ua_travels/112950.html
        jak wynika z tej dyskusji Filwarki (podawalem tu link) nie jest zbyt dobrym
        hotelem. Wiec przepraszam.

Rozrywka: banjo-jumping
        (03849) 3-67-77, 3-08-05

Jezeli chodzi o "cos zjezsc" polecam restauracyjke na moscie co prowadzi do
        zamku. Po lewej stronie jak idziesz do zamku.

Byc moze cos tu ciekawego da sie znalezc:

community.livejournal.com/kam_pod/
        • cotokurwajest Re: Rozrywka w Kamieńcu+ foto 13.03.07, 15:32
          Co do Kamienca, jestem tam co roku na Terra Heroica, mistao jak ktoś wczesniej
          wspomniał piekniejsze niz twierdza, co do knajpy to polecam nie knajpe kolo
          mozntu gdzie cena zminia sie z wejsciem polaków, lecz nalezy po zwiedzeniu
          cmentarza przy "minerecie" spytac tubylca któredy do "BANI", która jest otwarta
          tylko w weekendy, ale tuz przy bani jest knajpa - ma nazwe tak jakoś żeglarska,
          w tej chwili nie pamietam, tam jest dobre i tanie zarcie + szeroki wybor
          trunków i jadła. A jezeli byscie nie wiedziali jak tam trafic to nalezy stanac
          twarza od ratusza/schody ratusza a pod schodami knajpa, jest to ta sama główna
          droga która prowadzi z twierdzy do nowego miasta jednak nalezy stac twarza do
          Ratusza po prawej reca macie Bar Mleczny, przy kosciele, przy barze stoja
          marszrutki, tam tez jest tanio ale kto ma obrzydzenia na takie warunki nie
          nalezy tam isc, chyba ze sie wszytko bedzie zapijaloo wodka :) a po lewej
          stronie gdy stoimy twarza do ratusza, idziemy prosto caly czas prosto zegnamy
          droge która leci do nowego miasta i idziemy prosto w strone tej knajpy o
          ktorej mowilem wczesniej tzn w kierunku bani troche sie idzie jakies 3-5m i
          jest knajpka mala ale zato polecam wszytkim.. blisko i tanio...

nastepnie co do hoteli, paulini polecam, fajne zuchy :) zreszta ten zakon jest
          i w moim miescie, i jeden z nich zawsze przychodzi do nas na Terre Heroice -
          obecnie imienia nie pamietam owego Brata, fajny gosc :) i tak do ksiadze ktory
          pilmuje koscioła w rynku nie ma poco isc klecha sie zamyka i chowa i udaje
          greka.

z tego co ja wiem, hotelik z prysznicem, cos takiego agro turystycznego
          znajdziecie po przejsciu mostu prowadzacego w strone twierdzy, mijacie twierdze
          i dalej prosto i po lewj stronie ulicy jest ten motelik, ceny znoscie i moze
          byc, co do wiekszych grup to trudno mi powiedziec, ale gdy zatrzymacie
          taksówkarza zawiezie was do tak jak to oni mowia "letni wazduch" to jest juz za
          mostem na nowym miescie co najwazniejsze to prysznice z ciepla woda, przespac
          sie da, jest w skali od 1-5 jakies naciagane 3 ale ze ciepla woda jest to nawet
          dam 3+ i jak my mylismy pierwszy raz to placilismy 5$ za glowe, nie wiem jak
          teraz to bylo 3 lata temu teraz mam w Kamiencu znajomych ukraincow cale masy
          wiec spaniem sie nie martwie..

co do letniego wazducha to dodatkow trzeba powiedziec taksowkarzowi jakby nie
          kumał że "to tam gdzie malczyki i deiwoczki chodit trachatsia" tak taksowkarz
          powiedzial wiec nie miejcie mi zazle, mowie jak trzeba powiedziec wrazie gdyby
          byly problemy my pierwszy raz zajechalismy jak juz bylo ciemnno wiec z
          noclegiem byl problem ale udalo sie, jakby jezszcze na taxi jedzil koles na
          ktorego mowia 7 to polecam ranoo przyjedzie i za drobne pieniadze jeszcze
          zawiezie do Chocimi pod twierdze...

• anka1203 Re: kamieniec 03.07.07, 21:54
            cześć wszystkim, poszukuje możliwości dojazdu do kamieńca (oprócz własnego
            samochodu) słyszalam, że jest z wrocławia jakiś autobus do lwowa, a później
            trzeba sobie jakoś radzić. Jakbyś ktoś miał informacje jak jest z transportem z
            lwowa do kamieńca, albo bezpośrednio z Polski do kamieńca to proszę o kontakt.
            dzięki i pozdrawiam
            • Gość: unmay Re: kamieniec IP: *.bhsu.edu 03.07.07, 22:03
              >transportem zlwowa do kamieńca

bankowo jest autobus z dworca Stryjskiego. Rozklad patrz na bus.com.ua

Albo pociagiem do Chmielnickiego, dalej marszrutka, autobusem, pociagiem.
              • Gość: vik Re: kamieniec IP: *.pool.ukrtel.net 06.07.07, 08:46
                Z Lwowa, z dworca Stryjskiego busikiem o 8.00 do Kamienca. (Lwow – Mohylow
                Podolski przez Kamieniec), lub o 10.00 autobusem albo busikiem besposredni do
                Kamienca (Lwow – Kamieniec). Jakieś 4 godz i już na miejscu.
                Albo tez pociągiem do Cmielnickiego, a tam z dworca głównego PKS busem albo
                autobusem, prawie co pol godziny, do Kamienca.

Polecam fajna kwatere w Kamiencu. Mila i zyczliwa polska rodzina. Sluza wszelka
                pomoca. Podam namiary: kamieniec-ukraina@o2.pl
                • Gość: kk Re: kamieniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:46
                  No niestety autobus ze Lwowa do Kamieńca jedzie "nieco" dłużej, bo ponad 7
                  godzin (ciekawa trasa: Tarnopol, Trembowla, Czortków, Skała nad Zbruczem). Ale
                  to i tak chyba najlepszy sposób na dotarcie do miasta Wołodyjowskiego.
                  Pozdrawiam
                  Krzysztof
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka