lukklimowicz1 22.02.07, 12:58 Jakie są najnowsze warunki i ceny w hotelu smotrycz w kamieńcu? A może są jakieś inne w miarę dobre możliwości noclegu w tym mieście? Za odpowiedź, z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szelma81 Re: Kamieniec Podolski - hotele 23.02.07, 18:40 ja spałąm w hotelu Ukraina, ohydny hotel., ale przynajmniej stare "dobre" czasy mi się przypomnialy tchnie komuną z daleka ale coś w nim było sympatycznego, generalnie jeśli cię stać to nie wybieraj go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr66 Re: Kamieniec Podolski - hotele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 10:28 We wrześniu ubr. trwał tam niekończący się remont. Cały hotel był zajęty. Też spałem w Ukrainie, warunki kiepskie. Lepszy i niezbyt drogi jest hotel Ksenia, ale trzeba rezerwować z wyprzedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unmay Re: Kamieniec Podolski - hotele IP: *.midco.net 24.02.07, 22:52 filvarki.km.ua/pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
kresen Re: Kamieniec Podolski -ojcowie Paulini pokoje 25.02.07, 11:24 Witam ! zapraszam do klasztoru i kościoła ojców Paulinow pokoje czyste i smaczne pozywne posiłki i pomagamy w odbudowie zrujnowanego zabytkowego podominikańskiego kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr66 Re: Kamieniec Podolski -ojcowie Paulini pokoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:13 Witam, czy mógłbym prosić o więcej informacji, tj. kontakt, ceny, czy pokoje mają łazienki i czy jest możliwość zakwaterowania grupy ok. 20-30 osób. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb Kamieniec Podolski - co można robić poza zamkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:00 Wybieram się w maju do Kamieńca, czy można coś ciekawego robić w Kamieńcu poza zwiedzaniem zamku? Czy ewentualnie sensownym pomysłem jest z Kamieńca przez Chmielniki wybrać się do Odessy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr66 Re: Kamieniec Podolski - co można robić poza zamk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 12:36 Moim zdaniem miasto jest ciekawsze od twierdzy, ma wyjątkowy klimat i wspaniałe zabytki, długo trzeba byłoby je wymieniać, ale np. katedra z minaretem i niezwykły cmentarz obok z pomnikiem Wołodyjowskiego, kościół paulinów, dawniej dominikański, kwartał ormiański, mury obronne i baszty i wiele innych. Trzeba poświęcić przynajmniej jeden dzień, a niedaleko jest jeszcze Chocim, którego też nie można ominąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Kamieniec Podolski - co można robić poza zamk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 21:51 na mnie w Kamiencu niesamowite wrażenie zrobił targ. Nie wiem czy jest codziennie czy akurat trafiłem na dzień targowy. Bogdan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareklakomy@interi Re: Kamieniec Podolski -ojcowie Paulini pokoje IP: *.kalisz.mm.pl 19.10.15, 14:26 Ojcze Proboszczu, chciałbym ponownie przyjechać do Kamieńca Podolskiego z Chórem Chłopięco – Męskim Bazyliki Kaliskiej. Wcześniej będziemy śpiewać w Katedrze we Lwowie (ustaliłem to już z J. E. ks. arcybiskupem Mieczysławem Mokrzyckim) i w Sanktuarium Batki Bożej Podola i Wołynia w Latyczowie.. W Kamieńcu będziemy (wstępne ustalenia) od 30 czerwca (czwartek ok. godz. 20.00) do soboty, czyli dwa noclegi. Będzie to wyjazd nie tylko chóralny, ale i rodzinny. (zabieramy rodziców młodych i dorosłych chórzystów). Chcielibyśmy oczywiście zaśpiewać na mszy św. i dać krótki koncert dla mieszkańców. Czy jest taka możliwość, żebyśmy mogli zanocować u ks. Proboszcza i jakie będą koszty na jedną osobę. Pozdrawiam serdecznie, z Bogiem Marek Łakomy kierownik artystyczny i dyrygent Chóru Chłopięco – Męskiego Bazyliki Kaliskiej Tel. +48 606 746 960 +48 598 22 58 www: chorbazyliki.kalisz.pl chor@chorbazyliki.kalisz.pl mareklakomy@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eb Rozrywka w Kamieńcu+ foto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:24 Gdzie ten targ był i jaki to był dzień tygodnia. Nadal droże pytanie co można robić poza zwiedzaniem zabytków. To duże miasto: gdzie można coś dobrego zjeść, gdzie można się zabawić ( oczywiście nie chodzi mi gdzie można dostać po pysku- ale ostrzeżenia też się przydadzą) P.S. Znalazłem dość ciekawą strone ze zjęciami z Ukrainy w tym bardzo dużo zdjęc z Kamieńca: io.com.ua/c14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unmay Re: Rozrywka w Kamieńcu+ foto IP: *.midco.net 27.02.07, 09:59 dyskusja hotelowa (Kam-Pod): community.livejournal.com/ua_travels/180063.html community.livejournal.com/ua_travels/112950.html jak wynika z tej dyskusji Filwarki (podawalem tu link) nie jest zbyt dobrym hotelem. Wiec przepraszam. Rozrywka: banjo-jumping (03849) 3-67-77, 3-08-05 Jezeli chodzi o "cos zjezsc" polecam restauracyjke na moscie co prowadzi do zamku. Po lewej stronie jak idziesz do zamku. Byc moze cos tu ciekawego da sie znalezc: community.livejournal.com/kam_pod/ Odpowiedz Link Zgłoś
cotokurwajest Re: Rozrywka w Kamieńcu+ foto 13.03.07, 15:32 Co do Kamienca, jestem tam co roku na Terra Heroica, mistao jak ktoś wczesniej wspomniał piekniejsze niz twierdza, co do knajpy to polecam nie knajpe kolo mozntu gdzie cena zminia sie z wejsciem polaków, lecz nalezy po zwiedzeniu cmentarza przy "minerecie" spytac tubylca któredy do "BANI", która jest otwarta tylko w weekendy, ale tuz przy bani jest knajpa - ma nazwe tak jakoś żeglarska, w tej chwili nie pamietam, tam jest dobre i tanie zarcie + szeroki wybor trunków i jadła. A jezeli byscie nie wiedziali jak tam trafic to nalezy stanac twarza od ratusza/schody ratusza a pod schodami knajpa, jest to ta sama główna droga która prowadzi z twierdzy do nowego miasta jednak nalezy stac twarza do Ratusza po prawej reca macie Bar Mleczny, przy kosciele, przy barze stoja marszrutki, tam tez jest tanio ale kto ma obrzydzenia na takie warunki nie nalezy tam isc, chyba ze sie wszytko bedzie zapijaloo wodka :) a po lewej stronie gdy stoimy twarza do ratusza, idziemy prosto caly czas prosto zegnamy droge która leci do nowego miasta i idziemy prosto w strone tej knajpy o ktorej mowilem wczesniej tzn w kierunku bani troche sie idzie jakies 3-5m i jest knajpka mala ale zato polecam wszytkim.. blisko i tanio... nastepnie co do hoteli, paulini polecam, fajne zuchy :) zreszta ten zakon jest i w moim miescie, i jeden z nich zawsze przychodzi do nas na Terre Heroice - obecnie imienia nie pamietam owego Brata, fajny gosc :) i tak do ksiadze ktory pilmuje koscioła w rynku nie ma poco isc klecha sie zamyka i chowa i udaje greka. z tego co ja wiem, hotelik z prysznicem, cos takiego agro turystycznego znajdziecie po przejsciu mostu prowadzacego w strone twierdzy, mijacie twierdze i dalej prosto i po lewj stronie ulicy jest ten motelik, ceny znoscie i moze byc, co do wiekszych grup to trudno mi powiedziec, ale gdy zatrzymacie taksówkarza zawiezie was do tak jak to oni mowia "letni wazduch" to jest juz za mostem na nowym miescie co najwazniejsze to prysznice z ciepla woda, przespac sie da, jest w skali od 1-5 jakies naciagane 3 ale ze ciepla woda jest to nawet dam 3+ i jak my mylismy pierwszy raz to placilismy 5$ za glowe, nie wiem jak teraz to bylo 3 lata temu teraz mam w Kamiencu znajomych ukraincow cale masy wiec spaniem sie nie martwie.. co do letniego wazducha to dodatkow trzeba powiedziec taksowkarzowi jakby nie kumał że "to tam gdzie malczyki i deiwoczki chodit trachatsia" tak taksowkarz powiedzial wiec nie miejcie mi zazle, mowie jak trzeba powiedziec wrazie gdyby byly problemy my pierwszy raz zajechalismy jak juz bylo ciemnno wiec z noclegiem byl problem ale udalo sie, jakby jezszcze na taxi jedzil koles na ktorego mowia 7 to polecam ranoo przyjedzie i za drobne pieniadze jeszcze zawiezie do Chocimi pod twierdze... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1203 Re: kamieniec 03.07.07, 21:54 cześć wszystkim, poszukuje możliwości dojazdu do kamieńca (oprócz własnego samochodu) słyszalam, że jest z wrocławia jakiś autobus do lwowa, a później trzeba sobie jakoś radzić. Jakbyś ktoś miał informacje jak jest z transportem z lwowa do kamieńca, albo bezpośrednio z Polski do kamieńca to proszę o kontakt. dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unmay Re: kamieniec IP: *.bhsu.edu 03.07.07, 22:03 >transportem zlwowa do kamieńca bankowo jest autobus z dworca Stryjskiego. Rozklad patrz na bus.com.ua Albo pociagiem do Chmielnickiego, dalej marszrutka, autobusem, pociagiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vik Re: kamieniec IP: *.pool.ukrtel.net 06.07.07, 08:46 Z Lwowa, z dworca Stryjskiego busikiem o 8.00 do Kamienca. (Lwow – Mohylow Podolski przez Kamieniec), lub o 10.00 autobusem albo busikiem besposredni do Kamienca (Lwow – Kamieniec). Jakieś 4 godz i już na miejscu. Albo tez pociągiem do Cmielnickiego, a tam z dworca głównego PKS busem albo autobusem, prawie co pol godziny, do Kamienca. Polecam fajna kwatere w Kamiencu. Mila i zyczliwa polska rodzina. Sluza wszelka pomoca. Podam namiary: kamieniec-ukraina@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: kamieniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:46 No niestety autobus ze Lwowa do Kamieńca jedzie "nieco" dłużej, bo ponad 7 godzin (ciekawa trasa: Tarnopol, Trembowla, Czortków, Skała nad Zbruczem). Ale to i tak chyba najlepszy sposób na dotarcie do miasta Wołodyjowskiego. Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś