Dodaj do ulubionych

Wrażenia z urlopu w Łucku

17.08.07, 20:53
Właśnie wróciłem z kolejnego urlopu w Łucku - dojazd autobusem z Warszawy.
Jeśli mógłbym w udzieleniu jakichś informacji - proszę o pytania mailem na
adres jswie_mrago@interia.pl.
Obserwuj wątek
    • Gość: biedron Re: Wrażenia z urlopu w Łucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 21:26
      Urlop w Łucku? Co tam robiłeś?
      • jano0244 Re: Wrażenia z urlopu w Łucku 20.08.07, 08:46
        Ano byliśmy z żoną u naszych ukraińskich przyjaciół. Mają oni domek
        jednorodzinny w bardzo spokojnej dzielnicy. Blisko centrum, a zarazem jak na
        wsi. Zwiedzanie Łucka (w zeszłym roku pobieżnie, w tym dokładne), chodzenie po
        bazarach (największy nazywają "warszawką")i sklepach i hipermarketach, muzeum
        ikon, ładna uliczka-deptak Lesy Ukrainki i bardzo europejski Prospekt Woli.
        Spracery po parku wypoczynku (w tym małe zoo). Wieczorami grill albo wspólna
        impreza z okazji urodzin ich babci. Morze horiłki i piękny śpiew Ukraińców, jak
        pięknie oni śpiewają!
        • Gość: biedron Re: Wrażenia z urlopu w Łucku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:13
          Jak jest w Łucku to ja wiem doskonale, pracowałem tam ponad półtora roku i dlatego zdziwiła mnie perspektywa urlopu w tym mieście. Jednak jak się jedzie w gości to nie można się nudzić :) Pomimo, że już nie pracuję tam wciąż jeżdże odwiedzać ukraińskich przyjaciół i zaprzyjaźniony BAR MAYDAN.
          Pozdrawiam
          • Gość: omim Re: Wrażenia z urlopu w Łucku IP: *.polyu.edu.hk 21.08.07, 08:31
            Ja natomiast milo wspominam bar "Teksas" ;).
            • Gość: biedron Re: Wrażenia z urlopu w Łucku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 22:04
              To ja widocznie miałem pecha, bo jak byłem tam tylko jeden raz, a było blisko hotelu POLONIA to trafiłem na porządną bójkę i wolałe dalej chodzić do MAYDANU.
              • cotokurwajest Re: Wrażenia z urlopu w Łucku 30.08.07, 14:23
                A jak sie nazywa ten bar ktory jest zrobiony na tawerne piracak z
                galeonem wewnatrz baru. Miło spedziłem tam weekend i fajny maja tam
                zespol flyzzza.com.ua
                • Gość: biedron Re: Wrażenia z urlopu w Łucku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 12:26
                  Ten bar wszyscy nazywają tak samo jak marka piwa, czyli "OBOLOŃ". Również spędziłem tam kilka wieczorów. Nie wiedziałem, że Flyzzza tam występuję, zawsze tylko jeden z chłopaków z zespołu był tam DJem. Pozatym Flyzzza grała ostatnio trochę w Polsce.
                  Pozdrawiam
          • malena_79 Re: Wrażenia z urlopu w Łucku 16.10.07, 12:06
            O właśnie, bar Maydan, tam grają moi znajomi. Pojechałabym ale nie
            mam z kim :(
    • Gość: lubliner Re: Wrażenia z urlopu w Łucku IP: *.akashanet.pl 02.09.07, 13:23
      lutsk mnie rozczarowal/wole zdecydowanie rivne/
      • jano0244 Re: Wrażenia z urlopu w Łucku 02.09.07, 18:15
        Mając na myśli Łuck, na pierwszym miejscu mam naszych znajomych i przyjaciół tam
        mieszkających. Miasto jak miasto - ma swoje lepsze i gorsze strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka