togo.2 07.08.08, 17:44 Jadę po raz pierwszy na Ukrainę samochodem osobowym.Podobno na granicy trzeba wypełnic karty imigracyjne.Mam pytanie co tam należy wpisac i w jakim języku? Po polsku czy po ukraińsku.Ukraińskiego nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ehh Re: karty imigracyjne IP: *.access.telenet.be 07.08.08, 20:19 karteczke wypełnia się po polsku, imie nazwisko adres(chyba) numer paszportu, jak jestes samochodem to numery rejestracyjne, cel podrózy (oczywista turist), czasami chca ulice ale to byle jaka sie wpisuje, takie podstawowe dane, nic szczegolnego, wazne zebys to co od nich dostaniesz zachowal do powrotu bo będzie klops;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: karty imigracyjne IP: *.access.telenet.be 07.08.08, 20:23 a zapomnialem dodac, ze lepiej sie nie mylic, bo drugą karteczke, warta 1gr, albo i mniej, straznik wydaje z wielkim bólem serca.. jakby ktoś go prosił o pożyczkę w wysokości 1000$ (moje doświadczenia) w zosinie stoi duża tablica z wzorem do wypelnienia, a jak nie jestes pewny zawsze mozesz zapytac innych polakow.. w koncu jakos trzeba sobie urozmaicic kilkugodzinne stanie na granicy, czy tam między granicami;P Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszmichajlowicz Re: karty imigracyjne 07.08.08, 22:24 karteczka jest w jezyku angielskim i ukraiskim; tak ze nic strasznego tam niema trzeba wpisac numer lotu; albo numer samochodu..i koniecznie adres gdzie sie udajesz na Ukrainie ,nazwa i adres hotelu.. połowe oddajesz pogranicznikom a druga zostawiasz sobie i tam jest data wjazdu i pieczec gdzie ,jak przekraczales granice(samolot/auto/prom),druga czesc oddaje sie przy wyjeździe i lepiej jej nie zgubic.. Odpowiedz Link Zgłoś
togo.2 Re:karty imigracyjne 08.08.08, 08:44 Bardzo dziękuję.Jestem lekko przerażony kolejkami na granicy.Mam zamiar jechac przez Zosin.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re:karty imigracyjne IP: 194.183.57.* 08.08.08, 13:44 a jeśli jadę docelowo na krym i nie wiem gdzie się zatrzymam bo jadę w ciemno to jaki mam wpisać adres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re:karty imigracyjne IP: *.chello.pl 08.08.08, 13:58 Wpisujesz wtedy Krym i ewentualnie miasto do ktorego jedziesz,ja nigdy nie wpisywalam zadnego adresu a na samym polwyspie bylam juz az 9 razy:):) Odpowiedz Link Zgłoś