Dodaj do ulubionych

Ukraina po raz pierwszy

24.01.09, 22:07
Witam.
Ma okazję wyjechać na Ukrainę na miesięczne praktyki i mam w związku z tym
parę pytań. Pozwolono mi dokonać wyboru co do miasta: Donetsk, Kharkov,
Vinnitsa, Ternopil, Chernivtsi, Ivano-Frankivsk. Nie mam bladego pojęcia o tym
kraju stąd moja prośba o jakieś sugestie- z którym z nich jest najlepsze
połączenie z Polską i które jest najciekawsze/ma najbardziej atrakcyjną
geograficznie okolicę.
Co powinna wiedzieć osoba wybierająca się po raz perszy na Ukrainę?
Obserwuj wątek
    • Gość: jarojj Re: Ukraina po raz pierwszy IP: 91.206.110.* 17.03.09, 22:40
      Pewnie już pytanie nieaktualne, ale... Połączenie z Polską najłatwiej z miast, które na mapie znajdziesz w zachodniej części Ukrainy, z Charkowa z kolei i Doniecka droga potrwa ponad dobę zapewne. Pytanie o "ciekawość" jest bardzo subiektywne, bo to zależy, czego szukasz. Geograficznie mnie bardzo się podobają pagóry Podola w rejonie Winnicy, ale musisz się liczyć z tym, że odległości między atrakcjami są proporcjonalnie większe niż w POlsce, bo i kraj jest większy. Charków jest dużym miastem, dość ciekawym, choć specyficznym. Choć leży daleko na wschodzie, wyglada nawet dość europejsko (jak na lokalne warunki). Co do Doniecka, to choć jest centrum okręgu przemysłowego, nie jest bardzo zanieczyszczony (nie są to "ukraińskie Katowice"). Tarnopol - w mojej opinii - to takie dość "zapyziałe" miasto. Drogi tam jedne z najgorszych spośród ukraińskich miast, w których byłem. Pozdrawiam
      • Gość: Bolo Re: Ukraina po raz pierwszy IP: *.chello.pl 19.03.09, 13:11
        Ciekawe kiedy byłeś w Katowicach...pewnie b.dawno bo pojęcie o
        czystości (zapewne powietrza) masz jeszcze z lat 80-tych ubiegłego
        wieku.Co prawda mazury to nie są,ale bez porównania do tego co było
        jeszcze 20 lat temu.
        • buanitka Re: Ukraina po raz pierwszy 19.03.09, 13:26
          Bolo, ile można? Pisz na temat albo nie pisz wcale (albo na innym
          forum). Nudny jesteś z tym czepianiem się.
          >b.dawno bo pojęcie o
          > czystości (zapewne powietrza) masz jeszcze z lat 80-tych ubiegłego
          > wieku
          I co? Przecież i tak każdy wie o co chodzi.
          • Gość: Bolo Re: Ukraina po raz pierwszy IP: *.chello.pl 19.03.09, 15:05
            Gdybym chciał znać Twoje zdanie to z pewnością bym o nie
            zapytał,puki co pozostaje Ci jedynie bezmyślne usuwanie moich
            postów.Tylko do tego sie nadajesz.
            • buanitka Re: Ukraina po raz pierwszy 19.03.09, 15:25
              Jakie posty takie usuwanie. Dobrze, że przynajmniej p-Ó-k-i się do
              tego nadaję :)
              • Gość: Bolo Re: Ukraina po raz pierwszy IP: *.chello.pl 19.03.09, 15:37
                Co za szczęście trafiłaś mnie na "póki",brak pomysłu na odpowiedź
                nadrabiasz sarkazmem,typowe,potem wejdą wulgaryzmy.Temat uważam za
                bezprzedmiotowy i zamknięty,trudno mi się za każdym razem zniżać do
                twojego poziomu,żeby ci odpisać.
              • Gość: Bolo Re: Ukraina po raz pierwszy IP: *.chello.pl 19.03.09, 15:39
                ...miałem tego nie pisać,ale muszę zapytać.Co ty jesteś taka
                upierdliwa,facet cię nie bzyka czy przekwitasz???
                • buanitka Re: Ukraina po raz pierwszy 19.03.09, 16:30
                  Bolo, bolo, nieszczęśliwy facet jesteś. Ja ci kulturalnie zwróciłam
                  uwagę, żebyś się nie czepiał słówek i pisał na temat, a ty od razu
                  interesujesz sie moim życiem seksualnym. Nie zniżaj się do mojego
                  poziomu - nie dasz rady. I na koniec wyrażę nadzieję, że dotrzymasz
                  słowa i wreszcie uznasz temat za zamknięty.
                • Gość: koscio Re: Ukraina po raz pierwszy IP: *.cable.ubr23.aztw.blueyonder.co.uk 09.04.09, 00:56
                  Bolo, ty to chyba lubisz mezczyzn
        • Gość: jarojj Re: Ukraina po raz pierwszy IP: 91.206.110.* 21.03.09, 15:30
          to prawda, zmieniło się - poprawię więc: ekologicznie Donieck nie przypomina Katowic sprzed 20 lat :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka