Dodaj do ulubionych

spam medyczny

22.01.11, 14:08
Nie pamiętam jak się nazywa ten specyfik przez którego nie można napisać na blogu "ultramaryna", ale ostatnio co jestem na głównej to widzę nowe "posty" składające się li tylko z nazw leków. Więc ten filter Wam chyba nie działa zbyt dobrze (już 4 zgłoszenia puściłem od wczoraj).
Obserwuj wątek
    • smcalfa Re: spam medyczny 22.01.11, 15:41
      > Nie pamiętam jak się nazywa ten specyfik przez którego nie można napisać na blo
      > gu "ultramaryna", ale ostatnio co jestem na głównej to widzę nowe "posty" skład
      > ające się li tylko z nazw leków. Więc ten filter Wam chyba nie działa zbyt dobr
      > ze (już 4 zgłoszenia puściłem od wczoraj).

napisałem też do ElPandy na ten temat, ale może jest na urlopie? Przyznam, że to co widziałem składało się z 50 czy 100 linków - przyznam, że chyba da się zrobić automat, który zliczy linki w treści i powyżej jakiejś liczby przerzuci info do admina lub w ogóle nie wpuści?

Odnoszę wrażenie, że ostatnimi czasy cierpimy na wzroście popularności platformy BLOX (zakładam, że taki spam generuje zajętość łączy i spowolnienie odświeżania stron)

---
      dysonans.blox.pl/
    • elpanda Re: spam medyczny 24.01.11, 11:29
      Witaj, niestety - filtry działają na komentarze, nie na treść. Właśnie usunąłem z 30 blogów tego bota-autora.
      pozdrawiam, Panda
      • smcalfa Re: spam medyczny 24.01.11, 11:41
        > Witaj, niestety - filtry działają na komentarze, nie na treść. Właśnie usunąłem
        > z 30 blogów tego bota-autora.

wiem, że to dodatkowa robota, ale może mógłbym zaproponować:
        1. jeśli we wpisie jest więcej niż 5 linków wychodzących na zewnątrz trzeba wpisać capcha
        2. jeśli we wpisie jest więcej niż 20 linków - nie da się dodać
        3. jeśli autor ma średnio więcej niż 5 linków na wpis pojawia się administratorowi do sprawdzenia, chyba że trafia na białą listę (sprawdzony)
        4. jeśli autor ma więcej niż 5 blogów pojawia się adminowi do sprawdzenia, chyba że trafia na białą listę

mam wrażenie, że to by trochę pomogło

---
        dysonans.blox.pl/
        • mpieck Re: spam medyczny 24.01.11, 19:11
          Zastanawiałem się nad filtrem na notki, który m.in liczy linki, pewnie trzeba go będzie zrobić.
      • bartoszcze Re: spam medyczny 24.01.11, 11:54
        W sumie sam kiedyś zamieściłem notkę, w której użyłem słowa Pfizer i paru nazw medykamentów (nie piszę jakich żeby automat przepuścił) w opisie obrazkasmile
        bartoszcze.blox.pl/2010/03/Oj-spamerzy-spamerzy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka