Dodaj do ulubionych

Problem z Bloxem

23.01.11, 11:31
Od piątku na pocztę nie przychodzą powiadomienia o komentarzach. Wczoraj w godzinach wieczorno - nocnych nie można było otworzyć zakładki nowy wpis i wstawić nowej notki. Dziś tez były z tym trudności i strona załadowała się po kilkudziesięciu sekundach mielenia. Dziś notka wstawiona raz skopiowała się na blogu ... trzykrotnie. Czasami dublują się samoczynnie komentarze po 2 ... o tej samej godzinie,minucie i sekundzie. I bywają problemy z logowaniem, strona z logowaniem jest zalogowana dopiero po odświeżeniu a tak wisi i się ładuje. Ot trochę ciekawostek, które zaczęły mnie wkurzać. Może ktoś z Adminów wyjaśni co się dzieje?
A i dziś musiałem zdjęcia wstawiać uproszczonym trybem ponieważ pojawiał się ciągle błąd "wejścia - wyjścia".
Obserwuj wątek
    • mr.polarny Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 11:34
      Z ciekawostek z ostatniej chwili,komentarz skopiował mi sie samoczynnie zaledwie ... 5 razy big_grin
      w FOTOPOLARZE
    • mr.polarny Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 11:51
      A TERAZ JEST SUPER!!! KOMENTARZ SIĘ ZAPĘTLIŁ I SIĘ CAŁY CZAS KOPIUJE PO MIMO IŻ WYSZEDŁEM W OGÓLE NA PARĘ MINUT Z FF . ALE JAZDA big_grin
      • smcalfa Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 12:03
        > A TERAZ JEST SUPER!!! KOMENTARZ SIĘ ZAPĘTLIŁ I SIĘ CAŁY CZAS KOPIUJE PO MIMO IŻ
        > WYSZEDŁEM W OGÓLE NA PARĘ MINUT Z FF . ALE JAZDA big_grin

Też tak raz miałem - ze 20 razy się skopiował sam, zanim przestał, trwało tak ze 2 godziny, choć zresetowałem komputer a cookie mam ustawione tylko na czas życia przeglądarki

----
        dysonans.blox.pl/
      • krriz Re: Problem z Bloxem 24.01.11, 11:40
        Przynajmniej trafisz do działu "gorące dyskusje"
    • bartoszcze Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 14:14
      Biorąc pod uwagę, że np. mnie się nic nie dzieje, to może podasz takie informacje, jak system operacyjny, przeglądarka, zabezpieczenia, ustawienia, połączenie etc?
      • mr.polarny Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 14:32
        System XP i Windows 7, połączenie zarówno stacjonarne jak i mobilny iPlus. To samo dzieje się na przeglądarkach FF, IE8 i na Chromie. To mi się robi na różnych kompach (mam obecnie dostępne 3) z różnymi zabezpieczeniami, więc to nie wic w ustawieniach, bo to zaczęło się nagle we wszystkich 3. Poza tym niedochodzenie na pocztę komentarzy to nie wina ustawień czy systemu. Przeglądarka, gdy nie mogła otworzyć strony do "pisania wpisu" odsyłała za każdym razem do głównej strony bloxa. Teraz tak się nie dzieje, ale otwarcie zakładki do pisania nadal następuje dopiero po odświeżeniu, bo inaczej strona się mieli i stoi czekając na załadowanie. Po odświeżeniu od razu się ładuje.
        • bartoszcze Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 14:41
          Strzelałbym, że to jeden z serwerów w takim razie ma problemy - tylko jeden, skoro u większości problem nie występuje. Ale przed poniedziałkiem bym się rozwiązania nie spodziewał.
      • mr.polarny Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 14:40
        No to teraz an świeżo: komunikat przy dodawaniu komentarza 503 Service Temporarily Unavailable, to nie jest chyba wina ustawień.
        • bartoszcze Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 14:43
          To akurat może znaczyć: fixing it right nowsmile
          • mr.polarny Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 14:47
            Akurat to oznacza, że znowu komentarz dodał się podwójnie mimo 503, i tego, że stronę zamknąłem i FF, też. Fajowo jest. big_grin
          • mr.polarny Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 15:13
            Wylogowałem się, pokasowałem wszystkie ustawienia w FF. Zrestartowałem kompa smile, a system cały czas dodaje komentarze u mnie na POLARNYM. Ciekawe zjawisko big_grin, ciekawe ile jeszcze ich doda?
          • harry122 Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 18:33
            to jest wariactwo, komentarze dodawały się jeszcze 15 minut po zamknięciu komputera, a teraz dzieje się to samo.
            • bartoszcze Re: Problem z Bloxem 23.01.11, 19:08
              Blox ma coś do polarnychsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka