Dodaj do ulubionych

Paradoks logiczny Bloxa

01.02.11, 14:03
Ten efekt nie przestaje mnie fascynowac.

1. Mam otwarta jedna strone w przegladarce na stronie z Bloxa.
2. Po jakims czasie wracam, usiluje cos zrobic i widze ze mnie wylogowalo i przenioslo na glowna strone Bloxa.
3. Tam jest okienko do logowania.
3a. To sie loguje
4. W efekcie jestem jeszcze raz przenoszony do okienka logowania.
4a. W ktorym logowanie nie przynosi efektu
5. Co musze zrobic to wejsc na strone bloga, powiedzmy swojego i tam kliknac w logowanie. Przenosi mnie mnie na to samo okienko co w punkcie 3.
6. Ale teraz moge sie zalogowac.

Musze powiedziec ze chetnie bym zobaczyl jak odpowiedzialni za ten interesujacy stan rzeczy robia sobie herbate. Albo zmieniaja detke w rowerze. Podejrzewam ze klasycy typu Chaplin czy Buster Keaton wysiadaja. smile)

Bodaj Mpieck kiedys wykazal sie tu eschatologicznym fatalizmem na okolicznosc tego zjawiska, twierdzac ze tego nigdy nie da sie zmienic.

Dziekuje za uwage.
Obserwuj wątek
    • brezly Re: Paradoks logiczny Bloxa 01.02.11, 14:05
      Poprawka.

5. przenosi do okienka z punktu 4. Who zreszta cares? smile)
      • nandas Re: Paradoks logiczny Bloxa 04.02.11, 12:43
        Racja, wkurzający BŁĄD!
        • brezly Never ending story..., la la la 14.02.11, 18:28
          Od wczoraj logowanie ze strony www.blox.pl dziala jak migacz z dowcipu: dziala - nie dziala -dziala - nie dziala.

Mysle ze w tym fragmencie Bloxa osiagnal on poziom PKP: nigdy nie wiadomo czy nalezy sie spodziewac ze zadziala. Albo nie zadziala. 50:50. smile) Albo czy zadziala np. co drugie logowanie.

• brezly Cos nowego 01.03.11, 08:43
            Wchodze sobie na czyjs blog. I teraz zaczyna sie generator liczb losowych. Jak mam chec wrocic skad przyszedlem strzalka "wroc" w FF to albo mnie cofa skad przyszedlem albo przenosi na glowna strone Bloxa. I nigdy nie wiem co nastapi. Od jakichs dwoch dni.
            Jest jakas intuicja od czego to zalezy.
            Np. jezeli mam blog Offfotopiki w linkowanych u mnie, to wejscie tam i powrot strzalka skieruje mnie z powrotem do mnie. Ale jezeli wejde u siebie w "Pisz i edytuj" i klikne w link meldujacy ze Offfotopiki maja nowy wpis, to z tego wpisu przeniesie mnie na glowna storne Bloxa.

Jezeli jest lepszy przyklad systemu o logice sznurkami wiazanej to musi on dotyczyc przepisow podatkowych.

Nawiasem mowiac, naogladalem sie na te okolicznosc glownej strony Bloxa, tj. tego co widac na stronie www.blox.pl.

Ja sie nie znam na projektowaniu stron i "uzytecznosciach". Ale jezeli, bedac zalogowany, nie widze ani bezposredniego linku do swojego blogu i blogow przeze mnie linkowanych/odwiedzanych, natomiast ca. 1/5-1/4 ekranu zajmuje mi "chmura tagow" (Tagi do wpisow) wielkimi literami obwieszczajaca "bezglutenowe bezkrowie bikini", to to chyba nie zacheca do korzystania z tej strony.
    • brezly Jak milo... 09.03.11, 11:23
      Znowu z poziomu Bloxa nie da sie logowac. Trzeba wejsc na swoj blog. jak milo ze to znowu wrocilo smile
    • nauma Re: Paradoks logiczny Bloxa 15.03.11, 15:04
      Ha, już jakiś czas temu się temu dziwiłem...
      forum.gazeta.pl/forum/w,8,114157974,114157974,Blox_od_paru_lat_ma_popsute_logowanie.html
      • eri22 Re: Paradoks logiczny Bloxa 15.03.11, 16:47
        A mnie dodatkowo interesuje, dlaczego jedno logowanie na gazeta.pl nie wystarcza do obsługi zarówno zdjęć, jak i foruma, jak i bloxa.. uncertain
        • mpieck Re: Paradoks logiczny Bloxa 16.03.11, 10:19
          Zwyczajnie brak $/czasu/ludzi na integrację, może kiedyś się uda.
          • roztoczanski Re: Paradoks logiczny Bloxa 24.03.11, 23:55
            mpieck napisał:
            > Zwyczajnie brak $/czasu/ludzi na integrację, może kiedyś się uda.

Mam wrażenie, że forach inaczej to uzasadniano, ale szczegółów nie pamiętam, ot skleroza smile
          • Gość: zaciekawiony Re: brak czasu/ludzi na integrację IP: *.icpnet.pl 26.03.11, 04:00
            Jeśli na wprowadzenie jednej z podstawowych funkcji brak Wam czasu - to na co macie czas?...

No chyba, że rzeczywiście zasadą tego portalu jest dezintegracja; nie tylko wobec społeczności, ale nawet na poziomie pojedynczego konta ;->
    • brezly Z pierwszym dniem wiosny cos nowego 21.03.11, 15:00
      Klikniecie przycisku "Odswiez komentarze", powoduje ZNIKNIECIE komentarzy. Wiosna i serwery sie pyla, czy jakis inny fenomen przyrodniczy?
      • bartoszcze Re: Z pierwszym dniem wiosny cos nowego 21.03.11, 15:11
        Wrócą latemsmile
    • brezly Mamy kwiatek do kozucha 05.04.11, 13:38
      "Powiadamiaj mnie e-mailem o nowych:..." etc.
      A logowanie dalej dziala jak pomoc naukowa do demonstracji zachowania chaotycznego.
      Czy wy naprawde nie widziecie wazniejszych rzeczy do zalatwienia na Bloxie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka