Dodaj do ulubionych

"Polecamy"

24.09.15, 21:35
Odmiennie niż na starym Bloksie, na głównej stronie nowego Bloksa znajdują się zajawki nowych wpisów - segregowane. W szczególności jest tam kategoria "Polecamy" (która chyba jest zbiorcza dla wszystkich podkategorii), w której prezentowane jest zasadniczo dziewięć najnowszych wpisów na "polecanych" blogach.
I tu czasem wygląda strasznie dziwnie, gdy na jakimś "polecanym" blogu pojawia się biegunka wpisowa, czyli ileś tam wpisów po kolei, przy czym tak naprawdę są to skopiowane na Blox zrzuty z twittera czy instagrama.

Nie chcę sugerować wietrzenia "polecanych" blogów, ale czy nie rozważylibyście drobnej modyfikacji algorytmu, żeby z danego bloga na głównej był jednorazowo polecany tylko jeden wpis? Bo i dość głupio to wygląda, i też takie floodowanie głównej strony jest niefajne w stosunku do innych blogerów.
Obserwuj wątek
    • duraga Re: "Polecamy" 28.09.15, 10:39
      Bartoszcze, pomyślimy o algorytmie, dzięki za sugestię. Rzeczywiście, gdy ktoś publikuje x wpisów na raz, tak go widać. Na razie zachęcamy Was, by pisać częściej teżsmile)!
    • madameee Re: "Polecamy" 28.09.15, 17:19
      A i mnie zastanawia niejednokrotnie wybór tych "polecanych" stron... Czy jest jakiś klucz wyboru? Czasem jest tam niezły misz-masz i trudno coś z tego wyłowić ciekawego, bo tak jak pisze mój poprzednik zdarza się, że na kilkanaście polecanych stron, jest kilka (czasem i 4,5) jednego autora.
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka