aggtt 17.01.06, 22:56 jak na bloxie wstawić favicon? wdzięczna będę za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T-800 Re: Favicon IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.01.06, 23:59 www.ws-webstyle.com/cms.php/en/netopedia/webdesign/faviconico Odpowiedz Link Zgłoś
aggtt Re: Favicon 18.01.06, 01:08 wstyd się przyznać - znam dobrze te instrukcje, tylko nie umiem ich zastosować do blox'a czy katalog główny to po prostu zasoby bloga? czy plik o rozszerzeniu .ico zostanie przyjęty? a gdzie znajduje się sekcja <HEAD>? nadal czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Favicon 18.01.06, 09:43 Proszę nie wpisywać html w pole opisu bloga, bo nie do tego zostało stworzone i nie do tego ma służyć. Ze względów bezpieczeństwa będziemy już niedługo wycinać wszystkie tagi z pól tytuł i opis (dozwolone będą tylko litery, cyfry i znaki przystankowe). Może będzie dodatkowe pole, ale to nic pewnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tebowicz Re: Favicon 31.01.06, 01:02 Faviconkę można sobie wstawić w polu na kod html (Edycja bloga>Wygląd>Elementy) aczkolwiek nie jest to poprawne z punktu widzenia poprawności kodu, jednakże działa. Odpowiedz Link Zgłoś
meteo_patka Re: Favicon 02.02.06, 13:13 a co to jest faviconka??? o dzizass czego to sie człowiek nie dowie na tym bloguDD Odpowiedz Link Zgłoś
aggtt Re: Favicon 02.02.06, 16:48 Meteo - takie cuś co Ci się wyświetla przy adresie albo jak se w ei dodasz do ulubionych. A porada Tebowicza nie działa. I już mię się nie chce z tym walczyć, więc można wątek kolejny mój usunąć, no offense. Odpowiedz Link Zgłoś
tebowicz Re: Favicon 02.02.06, 17:08 Jak to nie działa?? Wejdź sobie na mojego bloga (tebowicz.blox.pl) i zajrzyj do kodu źródłowego strony i wyszukaj słowo 'kword.gif' - to będzie właśnie kawałek kodu odpowiedzialny za wyświetlanie faviconki Odpowiedz Link Zgłoś
aggtt Re: Favicon 03.02.06, 20:39 tebowicz napisał: > Jak to nie działa?? Wejdź sobie na mojego bloga (<a href="tebowicz.blox.pl)" target="_blank">tebowicz.blox.pl)</a> i > zajrzyj do kodu źródłowego strony i wyszukaj słowo 'kword.gif' - to będzie > właśnie kawałek kodu odpowiedzialny za wyświetlanie faviconki Tebowiczu. Prawdopodobnie uznasz mnie za idiotkę. Co to jest kod źródłowy???? Odpowiedz Link Zgłoś
tebowicz Re: Favicon 03.02.06, 21:47 Kod źródłowy to tekst z którego składa się strona. Jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda to kliknij prawym przyciskiem myszy na stronie i wybierze "Pokaż źródło strony" (lub coś podobnego w zależności od posiadanej przeglądarki). Każdy użytkownik blox.pl może wstawić swój kawałek kodu w miejscu które podałem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
aggtt Re: Favicon 03.02.06, 22:20 Mam! Udało się! Dziękuję, jestem zobowiązana, dumna z siebie i mądrzejsza! Pozdrawiam Tebowiczu bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś