eela 03.04.06, 12:42 Jeśli tego samego dnia wpisuje się dwie notki, data jest tylko przy nowszej. Poza tym między notkami jest niewielki odstęp, słabo to wygląda. Czy można by zmienić? Tu przykład - dwa ostatnie wpisy. eela1.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taisha_te Re: Dwie notki tego samego dnia 03.04.06, 15:15 Można, w css-ie. najlepiej w: .BlogWpisInfo {padding-bottom:20px} odległość możesz sobie wpisać dowolnie, np. 10px lub 30px itp. Można też to samo zrobić od góry, czyli w .BlogWpisBox, ale w tym przypadku wpis odsunie się od daty, dlatego metoda oddolna wydaje mi się lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Dwie notki tego samego dnia 03.04.06, 22:17 Dziekuję, zaraz poprawię. Pozostał problem daty w drugiej notce. Twórcy tego pięknego bloxa nie przewidzieli, że ktos może mieć wenę i zechcieć pisać częściej niż raz na dobę. Notka bez daty głupio wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
eela ps. 03.04.06, 22:24 To mi nie rozwiąże problemu. Mały odstęp jest z tego powodu, że nie ma daty przy drugiej notce. Odpowiedz Link Zgłoś
taishate Re: Dwie notki tego samego dnia 04.04.06, 02:21 na to niestety nie mam wpływu a może to kwestia przyzwyczajenia? a może kiedyś tak będzie? póki co, można to wyregulować tak, by odstępy były równe, niezależnie od tego, czy jest data czy jej nie ma. Zobacz jak to wygląda np. u mnie. Ewentualnie możesz lekko powiększyć tytuły notek albo dać im bardziej zdecydowany, ciemniejszy kolor, by to one najpierw rzucały w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś