Gość: dr_ewa999 IP: *.onecik.pl / 87.204.126.* 02.05.06, 15:27 Mam pytanie do adminów: czy nie dałoby się zrobic tak, by autor komenatarza mógł go edytować? Obecnie nie jest to mozliwe. ( Myślę,że taka opcja byłaby potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ols Re: edycja komentarzy 02.05.06, 17:02 Nie przewidujemy takiego "usprawnienia" (podobnie jak i na forum). Utrudniłoby to prowadzenie normalnych dyskusji i przyzwyczajało do braku odpowiedzialności za własne słowa. A użytkownicy Bloxa to przecież odpowiedzialni, rozsądnie ważący swoje wypowiedzi ludzie, prawda? Jeśli Twoim problemem są literówki/błędy ortograficzne - sprawdzaj przed publikacją swoje komentarze w jakimś edytorze tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
kominek Re: edycja komentarzy 02.05.06, 18:12 ols napisał: > Nie przewidujemy takiego "usprawnienia" (podobnie jak i na forum). Utrudniłoby > to prowadzenie normalnych dyskusji i przyzwyczajało do braku odpowiedzialności > za własne słowa. I słusznie, natomiast przydałaby się funkcja odpowiadania na dany komentarz. Wystarczyłoby dołozyć jedną ikonkę "odpisz" przy/pod każdym z komentarzy. W tej chwili panuje bałagan, często nie wiadomo komu ktoś odpowiada, a nie każdy ma nawyk cytownia czyjejś wypowiedzi. Dodatkowo, osoba, na komentarzy której kliknięte zostałoby "odpisz", otrzymywałaby informację o tym na maila. Funkcja ta przydałaby się zarówno na blogach z niewielką ilością komentarzy jak i na tych, gdzie liczone są w setkach. Blox.pl tylko by na tym skorzystał, ponieważ w tej chwili jest tak, że gro osób pisze swój komentarz, a później o nim zapomina i już nie wraca dowiedzieć się czy ktoś raczył mu odpowiedzieć. A ta nowa funkcja generowałaby dodatkowy ruch na blogu w postaci powracających czytelników, autorzy podniecaliby się rosnącymi statystykami, komentatorzy mieliby poczucie, że ich też ktoś czyta, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
kaliope1 Re: edycja komentarzy 03.05.06, 09:07 kominek ma rację- często jest tak, że ja też zapominam, że dodałam komentarz na jakimś odwiedzonym przez przypadek blogu Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: edycja komentarzy 03.05.06, 11:02 Na głównej stronie Bloxa pod loginem jest napis: "Skomentowane przez Ciebie wpisy »" Odpowiedz Link Zgłoś
kominek Re: edycja komentarzy 03.05.06, 11:27 eela napisała: > Na głównej stronie Bloxa pod loginem jest napis: "Skomentowane przez Ciebie wpi > sy »" Troche niepraktyczny. Wiekszosc odwiedzających blogi stanowią osoby spoza blox.pl, czyli te niemajace dostepu do tej opcji. Poza tym - wchodzenie codziennie do watku ze skomentowanymi wpisami mija sie z celem, gdy nie wiesz, czy znajdziesz w nim odpowiedź na twój komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś