Dodaj do ulubionych

edycja komentarzy

IP: *.onecik.pl / 87.204.126.* 02.05.06, 15:27
Mam pytanie do adminów: czy nie dałoby się zrobic tak, by autor komenatarza
mógł go edytować? Obecnie nie jest to mozliwe. sad(
Myślę,że taka opcja byłaby potrzebna smile
Obserwuj wątek
    • ols Re: edycja komentarzy 02.05.06, 17:02
      Nie przewidujemy takiego "usprawnienia" (podobnie jak i na forum). Utrudniłoby to prowadzenie normalnych dyskusji i przyzwyczajało do braku odpowiedzialności za własne słowa. A użytkownicy Bloxa to przecież odpowiedzialni, rozsądnie ważący swoje wypowiedzi ludzie, prawda?
      Jeśli Twoim problemem są literówki/błędy ortograficzne - sprawdzaj przed publikacją swoje komentarze w jakimś edytorze tekstów.
      • kominek Re: edycja komentarzy 02.05.06, 18:12
        ols napisał:

> Nie przewidujemy takiego "usprawnienia" (podobnie jak i na forum). Utrudniłoby
        > to prowadzenie normalnych dyskusji i przyzwyczajało do braku odpowiedzialności
        > za własne słowa.

I słusznie, natomiast przydałaby się funkcja odpowiadania na dany komentarz.
        Wystarczyłoby dołozyć jedną ikonkę "odpisz" przy/pod każdym z komentarzy.
        W tej chwili panuje bałagan, często nie wiadomo komu ktoś odpowiada, a nie każdy
        ma nawyk cytownia czyjejś wypowiedzi.
        Dodatkowo, osoba, na komentarzy której kliknięte zostałoby "odpisz",
        otrzymywałaby informację o tym na maila.
        Funkcja ta przydałaby się zarówno na blogach z niewielką ilością komentarzy jak
        i na tych, gdzie liczone są w setkach.

Blox.pl tylko by na tym skorzystał, ponieważ w tej chwili jest tak, że gro osób
        pisze swój komentarz, a później o nim zapomina i już nie wraca dowiedzieć się
        czy ktoś raczył mu odpowiedzieć.
        A ta nowa funkcja generowałaby dodatkowy ruch na blogu w postaci powracających
        czytelników, autorzy podniecaliby się rosnącymi statystykami, komentatorzy
        mieliby poczucie, że ich też ktoś czyta, itd...
        • kaliope1 Re: edycja komentarzy 03.05.06, 09:07
          kominek ma rację- często jest tak, że ja też zapominam, że dodałam komentarz na
          jakimś odwiedzonym przez przypadek blogu
          • eela Re: edycja komentarzy 03.05.06, 11:02
            Na głównej stronie Bloxa pod loginem jest napis: "Skomentowane przez Ciebie wpisy »" wink
            • kominek Re: edycja komentarzy 03.05.06, 11:27
              eela napisała:

> Na głównej stronie Bloxa pod loginem jest napis: "Skomentowane przez Ciebie wpi
              > sy »" wink

Troche niepraktyczny. Wiekszosc odwiedzających blogi stanowią osoby spoza
              blox.pl, czyli te niemajace dostepu do tej opcji.
              Poza tym - wchodzenie codziennie do watku ze skomentowanymi wpisami mija sie z
              celem, gdy nie wiesz, czy znajdziesz w nim odpowiedź na twój komentarz.
      • tomek1997 Re: edycja komentarzy 03.05.06, 14:12
        Edytory też mogą się mylić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka