Dodaj do ulubionych

Pytnie do władz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 21:53
Czy prawdą jest, że system zliczający wejscia i tworzący TOP 100, nie liczy
wejść z linków kierujących nie do strony głównej. Czyli inaczej mówiąc jeśli
ktoś zlinkuje gdzieś konkretną notkę (permalink) i z tego będzie miał 1000
wejść to system i tak ich nie policzy?
Obserwuj wątek
    • mpieck Re: Pytnie do władz 19.08.06, 21:59
      Heh, do władz? Przez chwilę poczułem się co najmniej jak Fidel Castro, w każdym
      razie to nie jest brane pod uwagę przy zliczaniu.
      • kp1985 Re: Pytnie do władz 19.08.06, 23:38
        Można zapytać: dlaczego?
        • mpieck Re: Pytnie do władz 19.08.06, 23:49
          Ponieważ nie są zliczane "wejścia", tylko co innego. A co takiego jest liczone
          i jak to już nasza słodka tajemnica smile
          • Gość: ja Re: Pytnie do władz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 00:04
            Marzą mi się jasne i oczywiste zasady tego TOP 100. Ale tego to chyba nasze
            wnuki nawet nie doczekają...
            • mpieck Re: Pytnie do władz 20.08.06, 00:15
              Już gdzieś wcześniej na tym forum pisałem dlaczego nie przedstawimy metodologii
              liczenia top-a. Czy wiesz co by się działo gdybym napisał, że od jutra top jest
              liczony np. na podstawie liczby odsłon? Prawdopodobnie wejście na serwis byłoby
              mocno utrudnione z powodów przeciążenia serwerów. Sposób liczenia topa zmienił
              się nawet parę razy od początków jego istnienia, ponieważ dla niektórych
              sprytniejszych użytkowników zasady stały się w pewnym momencie zbyt jasne i
              oczywiste, i postanowili tą wiedzę wykorzystać.
              • Gość: ja Re: Pytnie do władz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 00:49
                Mi nawet nie chodzi o to, żeby wszyscy wiedzieli jak to się liczy, ale żeby to
                nie było tak pokręcone. Jak ktoś chce to i tak się wypozycjonuje w TOPie
                conajmniej do pierwszej 50tki.
                Przecież wejście przez permalink jest tak samo wartościowe jak wejście przez
                link do strony głównej bloga - co za różnica?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka