Gość: latajaca_pyza IP: *.fastres.net 06.07.07, 11:47 czy ktos ma problemy z przegladaniem blogu przez IE 7 ? podobno na moim blogu latajacapyza.blox.pl/html nie widac obrazka w czesci tytulowej jezeli wchodzi sie na niego przez IE7 dziekuje z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: latajaca_pyza Re: Blox w Internet Explorer 7 IP: *.fastres.net 06.07.07, 12:06 kurcze, taki ladny obrazek, czy to moja wina? co z tym zrobic? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
sgk Re: Blox w Internet Explorer 7 06.07.07, 12:29 Problemem MOŻE BYĆ to, że obrazek ma wysokość 482 piksele a jest wciśnięty w box o stałej wysokości 250px. IE7 może przy tym się dziwnie zachowywać. Przytnij więc obrazek do 250px (i tak tylko tyle pokazujesz), wstaw do zasobów i gdy ewentualnie zmienisz jego nazwę zmień to w arkuszu CSS. Odpowiedz Link Zgłoś
latajaca_pyza Re: Blox w Internet Explorer 7 06.07.07, 12:39 super ! dzieki wielkie! zaraz sprobuje! Odpowiedz Link Zgłoś
latajaca_pyza Re: Blox w Internet Explorer 7 06.07.07, 13:09 czy ktos bylby tak mily i moglby sprawdzic obrazek w IE7 teraz? jest wysoki na 250 , uffa, dziekuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Blox w Internet Explorer 7 06.07.07, 13:19 Teraz jest kompletna kaszana - obrazka nie ma a boczna szpalta wisi gdzieś poza ekranem ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
latajaca_pyza Re: Blox w Internet Explorer 7 06.07.07, 13:54 zaraz sie popłacze (( nienawidze explorera! skasowalam wszystkie obrazki z bocznej szpalty bo myslalam, ze problem byl w tym jednym podloznym, który sie nie otwiera (pomijam fakt, ze nie mam pojecia co to jest bo ja takiego czegos w mozilli nie widze), skasowalam, w elementach bloga dla szpalty nie ma nic!!!! a explorer dalej to widzi, a co z obrazkiem to juz wogole nie wiem ,pomocy ( Odpowiedz Link Zgłoś
latajaca_pyza Re: Blox w Internet Explorer 7 06.07.07, 13:57 a dobra, teraz juz tego nie widzi, przysiegam, ze odswiezalam 10 razy! nienawdze explorera, juz to chyba mowilam Odpowiedz Link Zgłoś
latajaca_pyza Re: Blox w Internet Explorer 7 06.07.07, 14:02 nie rozumiem nastepnej rzeczy, boczna szpalta: mamy ostatnie notki i zakladki dlaczego explorer robi spacje miedzy tytulami notek a mozilla miedzy tytulami zakladek, oszaleje a do tego z pracy mnie wyrzuca Odpowiedz Link Zgłoś
sgk Re: Blox w Internet Explorer 7 06.07.07, 14:19 Nie Ty jedna nienawidzisz Explorera Ale sama nienawiść nie pomoże... To po prostu ból projektantów stron, inne interpretacje arkusza CSS odpowiadającego za wygląd. Trzeba by dobrze przepatrzeć co tam masz w środku, żeby zrobić to w sposób dobrze widziany we wszystkich przeglądarkach... Odpowiedz Link Zgłoś
latajaca_pyza Re: Blox w Internet Explorer 7 06.07.07, 14:26 jest! jest obrazek!!! dalam rady!!!!!!!!!!!!!! dzieki za wsparcie lepiej nie bede sprawdzac jak wyglada w operze Odpowiedz Link Zgłoś
sgk Re: Blox w Internet Explorer 7 06.07.07, 14:52 No jest jest. Gratulacje W Operze wygląda jak w Firefoksie (Mozilli). Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Blox w Internet Explorer 7 07.07.07, 18:08 ols, jesteś uprzedzony do IE, nieraz dawałeś temu wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Blox w Internet Explorer 7 09.07.07, 20:56 kicior99 napisał: > ols, jesteś uprzedzony do IE, nieraz dawałeś temu wyraz. Nie jestem uprzedzony, nieskromnie powiem, że mam dużą wiedzę na temat przeglądarek internetowych. IE jest najgorszą z tych popularnych - pod względem bezpieczeństwa, prędkości działania, możliwości, zgodności ze standardami… Długo by tu wymieniać. Poza tym nie wiem jako to ma się do tematu wątku - blog rozwalał się w IE7 (Microsoft zadecydował o zastąpieniu starych bugów nowymi, wiele szablonów opiera się na hackach na kulawą implementację CSS w IE5.5/6). Odpowiedz Link Zgłoś