dorotus76 13.12.07, 22:58 Chciałabym wstawić na bloga spis treści. Najlepiej w zakładkach, coś w stylu kategorii i okienka podkategorii, które by się otwierały po kliknieciu na kategorie. Żeby zaoszczedzic miejsce. Czy jest to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotus76 Re: SPIS TREśCI 14.12.07, 00:32 Uff, znalazłam ... u szymona i sgk. Jednak język jakim jest to napisane jest strasznie trudny (dla mnie). Czy są prostsze wytłumaczenia dla laików szablonowych i css-owych? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: SPIS TREśCI 14.12.07, 00:58 Ech, juz doszłam ... zawracam Wam głowę, ale w moim przypadku wstawienie tak długiego spisu treści w kod HTML jest niemozliwe. Jak ktos ma jakieś propozycje to z chęcią posłucham. Bardzo bym chciała, by funkcja spisu tresci była automatyczna... no to se przed snem pogadałam sama ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: SPIS TREśCI 14.12.07, 01:38 Można zrobic jeden spis treści do wszystkiego. W miejscu jakiejs odległej notki zrobić spis treści. Zrobić zakładkę Spis treści i ustawic ją jako domyślną. Odpowiedz Link Zgłoś
s.z.y.m.o.n Re: SPIS TREśCI 14.12.07, 01:41 Na automatyzację nie licz. Możesz sobie ewentualnie zrobić to w oddzielnym pliku HTML wstawianym do zasobów. Taki plik możesz wówczas podlinkować w zakładkach. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: SPIS TREśCI 14.12.07, 09:10 Dziękuję Wam bardzo Ponieważ pisanie w języku HTML jest dla mnie trudne, poświęcę ostatnią notkę, po prostu przenosząc ją na poczatek, a tam wstawię spis treści. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
sgk Re: SPIS TREśCI 14.12.07, 09:58 A gdyby tak porozmawiać z Panem DeBergerac, aby rozszerzył Blexa (czyli jego programik do kopii zapasowej bloga -> debergerac.blox.pl/2007/11/Blex-20-eksportowanie-zawartosci-bloga.html ) o opcję tworzenia do pliku HTML spisu treści (tytuł, kategoria, data)? Wtedy taki plik można by wstawiać do zasobów, albo kopiować jego zawartość do notki i automatyzacja by była. To nie powinno być trudne, skoro już eksportowanie całej zawartości bloga działa. Wszystko jednak w rękach debergeraca. Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: SPIS TREśCI 14.12.07, 10:08 Dorobię takie coś do Blexa. Rozumiem że w HTMLu ma generować? Można by też takie rozwijalne drzewko w Javascripcie zrobić.. Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: SPIS TREśCI 14.12.07, 18:41 Początkowo też chciałam mieć spis treści tą samą metodą, ale aktualizacja po każdej napisanej notce była mordegą. Poszłam na łatwiznę. Link do bloga sygnaturce, spis treści w zakładkach. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: SPIS TREśCI 14.12.07, 20:09 To prosze serdecznie Debergerac'a by coś wymyslił Szlag mnie trafia, bo długość notki też jest ograniczona i tak mi się nie zmiesci tam spis treści i tak ... Plisss! (ale jak juz wymyślisz to opisz prostymi słowami ) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: SPIS TREśCI 15.12.07, 22:38 Zobacz czy o coś takiego chodziło: debergerac.blox.pl Link otwierający spis treści pokazuje się po załadowaniu strony pod kategoriami. Kliknięcie w niego otwiera spis, powtórne kliknięcie - zamyka. Troszkę to jeszcze graficznie surowe Ponieważ spis treści leży sobie w zasobach, nie obowiązuje ograniczenie do 16 kb (niestety obowiązuje ograniczenie do 150kb no ale to jednak dziesięć razy więcej ) Pozdrowienia DeBergerac Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: SPIS TREśCI 15.12.07, 23:19 Tak!!!!!!!!! Juz Ci wpisałam na blogu, że jesteś niesamowity!!! Dziekuję, dziękuję, dziękuję ) Dla mnie to juz wygląda dobrze, ale poczekam aż skończysz dopracowywanie graficzne Nawet nie wiesz, ilu blogom tematycznym teraz pomogłeś A to ograniczenie, jakoś przeboleję... najwyżej założę spis tresci II pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: SPIS TREśCI 16.12.07, 11:49 Spis treści rewelacyjny. wietne rozwiązanie na bloxa. Mam tylko pytanie, czy on nie działa pod Operą? Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
konwis Re: SPIS TREśCI 18.12.07, 11:50 niezłe jakby jeszcze to sie indeksowało w treści strony... ale juz chyba za dużo wymagam spróbuje stestować Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: SPIS TREśCI 18.12.07, 14:55 Cześć, Co rozumiesz przez "indeksowanie się w treści strony" ? Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: SPIS TREśCI 18.12.07, 14:55 Witam Pod adresem debergerac.blox.pl/2007/12/Spis-tresci-bloga-i-Blex-25.html jest już opis jak zrobić u siebie taki spis treści (tematyczny) dla swojego bloga. Proszę się częstować a uwagi i problemy zgłaszać mailowo Odpowiedz Link Zgłoś