Dodaj do ulubionych

TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ !

04.07.02, 23:08
Szanowni Forumowicze !
Być może jestem odosobniony w moich odczuciach, ale nie bardzo podoba mi się
pomysł rozpoczynania nowego wątku dla każdej informacji przeczytanej w jakiejś
gazecie. Oczywiście informacje są czasem ciekawe, ale załóżmy po prostu jeden
wątek na taką dyskusję i nie zakładajmy notorycznie oddzielnych wątków z jedną
czy dwoma wypowiedziami.
Przynajmniej na mnie wpływa to destruktywnie, odnosze wrażenie pisze się tu
przede wszystkim do siebie samego.

Prosze o wyrozumiałość i pozdrawiam,
mobb

Liczę na zrozumienie i pozdrawiam,
Adam
Obserwuj wątek
    • mobb Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 04.07.02, 23:09
      o cholerka !
      • ralston Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 05.07.02, 14:41
        Coś Ty mobb rozdwojenia jaźni dostał? :)
        • mobb Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 07.07.02, 16:36
          Tak, tak troszkę pogubiłem się w zamysłach... ;-)

> Coś Ty mobb rozdwojenia jaźni dostał? :)

• Gość: Adam Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 07:45
      Szanowny mobb

Uwazam, ze koledzy forumowicze znajdujacy sie na miejscu robia dobrze, iz
      informuja na forum Elk o tym co dzieje sie na biezaco w Elku. Na przyklad
      koRnac i Janusz dostarczaja zawsze ciekawych informacji o tym co dzieje sie
      aktualnie w Elku. Dzieki temu inni forumowicze sa zorientowani w problemach i
      sprawach majacych miejsce w ich dawnym miescie.

pozdrawiam
      Adam
      • mobb Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 07.07.02, 16:40
        Drogi Adamie,

Z radością zgadzam się z Tobą, oczywiście że przekazywane informację są bardzo
        cenne.
        Zaproponowałem tylko żeby nie otwierać osobnych wątków dla każdej z nich.
        Można by ciągnąć taki wątek informacji prasowych i jeśli będzie zbyt duży, to
        otwierać wtedy nowy.

Ale to tylko niewinna sugestia.
        Pozdrawiam, mobb

> Szanowny mobb
        >
        > Uwazam, ze koledzy forumowicze znajdujacy sie na miejscu robia dobrze, iz
        > informuja na forum Elk o tym co dzieje sie na biezaco w Elku. Na przyklad
        > koRnac i Janusz dostarczaja zawsze ciekawych informacji o tym co dzieje sie
        > aktualnie w Elku. Dzieki temu inni forumowicze sa zorientowani w problemach i
        > sprawach majacych miejsce w ich dawnym miescie.
        >
        > pozdrawiam
        > Adam

• Gość: Spec Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! IP: *.244.183.71.Dial1.NewYork2.Level3.net 08.07.02, 04:12

Popieram Adama I otwieranie oddzielnych watkow:

forum powinno miec sortowanie rowniez wg daty odpowiedzi
          a w zwiazku z tym ze nie ma taki watek bylby zupelnie nieczytelny
          czy Mobb czytasz odpowiedz od 3ciej wiadomosci w 99 wiadomosciowym watku?
          chyba nawet bys go nie zauwazyl....
          • mobb Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 08.07.02, 08:56
            Czytelność odpowiedzi byłaby na pewno mniejsza w przypadku intensywnej
            dyskusji, gdy stosuje się ten sam temat i nie odpowiednio umiejscawia
            odpowiedzi.

Tyle tylko że wiele z tych wątków nie ma wielu odpowiedzi, więc myślę że przy
            rozsądnym prowadzeniu dyskusji dałoby się łatwo odczytać kontynuację tematu.
            • ralston Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 08.07.02, 09:36
              Myślę, że jednak byśmy się w tym pogubili. Osobny wątek na każdy temat jest
              praktyczniejszy jak mi się wydaje. Zresztą i tak często trzymamy się tematu
              tylko w pierwszych kilku postach, a potem - to już dygresja od dygresji. A po
              drugie, to chyba nam jakoś ostatnio ochota na dyskutowanie odeszła i kolega
              Marazm się wkradł niepostrzeżenie... Nie macie takiego wrażenia?
              • Gość: szczuren Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 23:21
                Popieram mobba, po cholere otwierac tyle watkow, mozna otworzyc jeden pt.
                WYCINKI PRASOWE i po zawodach. Jak kogos interesuje to zaglada i pisze.
                co do marazmu to rzeczywiscie lekka kaszanka sie nam na forum wkradla ale mysle
                ze to wakacje i urlopy. Chociaz u nas tak zawsze- albo jesienna deprecha, albo
                slonca zima za malo... Moze miejscowi by zapodali jakis temat- mnie interesuje
                jak daleko sa posuniete przygotowania pilkarzy mazura do nowego sezonu. Czy
                odbyli juz oboz kondycyjny itp.
                pozdro
                • ralston Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 09.07.02, 00:36
                  Gość portalu: szczuren napisał(a):

> Popieram mobba, po cholere otwierac tyle watkow, mozna otworzyc jeden pt.
                  > WYCINKI PRASOWE i po zawodach. Jak kogos interesuje to zaglada i pisze.
                  > co do marazmu to rzeczywiscie lekka kaszanka sie nam na forum wkradla ale mysle
                  >
                  > ze to wakacje i urlopy. Chociaz u nas tak zawsze- albo jesienna deprecha, albo
                  > slonca zima za malo... Moze miejscowi by zapodali jakis temat- mnie interesuje
                  > jak daleko sa posuniete przygotowania pilkarzy mazura do nowego sezonu. Czy
                  > odbyli juz oboz kondycyjny itp.
                  > pozdro

Eee... tam urlopy, wakacje. Kaszanka się zaczęła jeszcze przed sezonem urlopowym.
                  Taki jakiś ogólnoełcki marazm. Ale fajnie Cię znowu słyszeć Szczuren. Przyłączam
                  się do apelu, żeby miejscowi jakiś temat zapodali. Niemożliwe, zeby nic w Ełku
                  się więcej nie działo...
                  A ja też znikam na parę tygodni. Wyjeżdżam na urlop i będę poza zasięgiem
                  cywilizacji...
                  • Gość: lu Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! IP: *.bial.gazeta.pl 11.07.02, 19:08
                    Jest kaszanka? Jest marazm? Eeee :))))
                    Lubie Was czytac od czasu do czasu. Ale ten upal mnie wykancza, slowo daje.. i
                    nie mam sil pisac
                    Pozdrov
                    Luegencja
                    • ralston Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 06.08.02, 12:18
                      Gość portalu: lu napisaý(a):

> Jest kaszanka? Jest marazm? Eeee :))))
                      > Lubie Was czytac od czasu do czasu. Ale ten upal mnie wykancza, slowo daje..
                      i
                      > nie mam sil pisac
                      > Pozdrov
                      > Luegencja

Lu,
                      chyba się trochę ochłodziło... Zaglądasz tu jeszcze?
                      • Gość: szczuren Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 00:07
                        Jak bylo na U. Ral?
                        Wypoczales? Dlugo Cie nie bylo chyba miales jesscze pare dni z zeszlego roku?
                        Napisz cos milego ja musze jeszcze czekac do wrzesnia :-(
                        • ralston Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 07.08.02, 00:20

> Jak bylo na U. Ral?
                          > Wypoczales? Dlugo Cie nie bylo chyba miales jesscze pare dni z zeszlego roku?
                          > Napisz cos milego ja musze jeszcze czekac do wrzesnia :-(

Jak było? Ano jak zwykle fantastycznie... Byłem na Pogórzu Przemyskim. To
                          piękny i prawdziwie dziki teren. I coraz bardziej dziczeje. Ludzie wynoszą się
                          albo umierają. Znikają z mapy kolejne wioski. Pola i ścieżki zarasta tarnina,
                          albo są programowo zalesiane. Bardziej tam dziko niż w Bieszczadach. Od 1991 (a
                          jeżdżę tam prawie co roku) turystów na szlaku spotkałem dwukrotnie sic!
                          Coś miłego? To chyba ludzie, którzy tam mieszkają. Wspaniały przykład
                          wschodniej gościnności (gdybyśmy tylko chcieli moglibyśmy praktycznie za darmo
                          przeżyc te prawie trzy tygodnie, dzięki ludziom). Mimo biedy, dzielą się tym,
                          co mają. Nie chcą przyjmować pieniędzy za ziemniaki, mleko itp. Trzeba im
                          niejednokrotnie wciskać na siłę. A do tego przepiękny przykład tolerancji.
                          Polecam wizytę w kościele w Brylińcach. Jest to dawna cerkiew. Obecni
                          mieszkańcy, w większości katolicy i trochę unitów, przepięknie ją odnowili.
                          Wewnątrz umieszczono nowe freski (wszystkie w stylu bizantyjskim), wewnątrz
                          kopuły tekst "Ojcze nasz" po ukraińsku. Chciałoby się, żeby takie postawy były
                          powszechne, zwłaszcza po tym wszystkim, co się na tamtych ziemiach wydarzyło.
                          Byłem tam z kilkoma osobami z Białorusi - dziwili się...
                          • Gość: szczuren Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 21:20
                            Dzieki Ral. Az zachcialo mni sie tam pojechac. Jak oceniasz trudnosc tras?
                            (mozesz odniesc do bieszczadzkich)
                            • ralston Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 07.08.02, 22:41

> Dzieki Ral. Az zachcialo mni sie tam pojechac. Jak oceniasz trudnosc tras?
                              > (mozesz odniesc do bieszczadzkich)

Trudności tras ocenić nie sposób, bo ich nie ma hehehe! Tzn. są znakowane
                              szlaki, ale często na wielu odcinkach zarośnięte tarniną, jeżynami, pokrzywami
                              i innym dziadostwem. Wcale niełatwo jest się ich trzymać, tym bardziej, że
                              często są fatalnie znakowane i trzeba trochę wprawy, żeby się nie zgubić. Ja
                              rzadko sie poruszam szlakami, częściej leśnymi drogami z mapą, czasem na
                              azymut, a pomału również i na pamięć, bo niektóre tereny mam dość dobrze
                              przedeptane.
                              Z Bieszczadami jednak trudno porównywać, bo te pagórki są sporo niższe.
                              Najwyższe wzniesienia (pasmo Gór Słonnych) nie przekraczają 670 m n.p.m.
                              Technicznie więc nic trudnego. Żeby się zmęczyć to trzeba sobie układać dłuższe
                              trasy - tak około 30 km na dzień. Wtedy się czuje, że się chodziło :)
                              Jeśli już porównywać, to raczej z Przedgórzem Bieszczadzkim. Stopień dzikości
                              zbliżony.
                              Turystów tam prawie nie ma. Na weekendy jedynie zjeżdżają ludziska z Przemyśla,
                              ale ci raczej rozbijają namioty nad Sanem lub nad Wiarem, albo korzystają z
                              nielicznych jeszcze kwater agroturystycznych i moczą dupska w wodzie popijając
                              piwko...
                              • Gość: szczuren Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.02, 23:36
                                dzieki Ral, naswietliles mi temat b. profesjonalnie. Brzmi zachecajaco.
                                Zobaczymy zobaczymy....
                                • ralston Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! 08.08.02, 23:43
                                  Do naświetlenia to tu jeszcze daleko. O tym Pogórzu to ja mógłbym godzinami...
                                  Ostrzegam tylko, że mogę być baaaardzo nieobiektywny w ocenie piękna tych
                                  okolic, bo dla mnie mają one dużą wartość sentymentalną. A to obiektywizmowi
                                  szkodzi bardzo :)))
                                  Ale jeśli tylko masz jakieś szczegółowe pytania, zawsze chętnie odpowiem...
                                  Pozdrowienia.
                                  Rals.
    • Gość: koRnac Re: TO NIE JEST BIURO OGŁOSZEŃ ! IP: *.ipt.aol.com 06.08.02, 14:16
      stanowcze NIE, serwerek gdzie stoi gazeta.pl jest dosc wolny i umnie zanim sie
      wczyta dluzszy watek musze sobie nizle odczekac i jesli by byl taki
      watek "Wycinki prasowe" gdzie byloby ze 200 postow to niewyobrazam sobie jak
      dlugo musze czekac a i tak preczytalbym tylko tych kilka ostatnich postow.

Ponadto uwazam ze taka forma jak jest, jest bardziej czytelna i aktualna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka