Dodaj do ulubionych

Upadł Hotel Lega Inn

IP: *.visp.energis.pl 12.12.02, 09:00
Jaka szkoda, bo był całkiem dobry ***, a wtej chwili jest rozkradany przez
komorników za długi własciciela.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Upadł Hotel Lega Inn IP: *.proxy.aol.com 13.12.02, 04:54
      To bylo do przewidzenia, ze hotel Lega upadnie ze wzgledu na fatalna
      lokalizacje daleko od miasta. Nadawal sie raczej na jakis zajazd czy motel
      polozony daleko od szosy dla dziwakow. Po kazda pierdule ludzie musieli jezdzic
      kilkanascie kilometrow do Elku po kilka razy dziennie.
      Dla przykladu hotel Horeka ma dobre polozenie. Z jednej strony wyjscie nad
      jezioro, a z drugiej strony wyjscie na ulice Wojska Polskiego. Mozna byc nad
      jeziorem, a za chwile w centrum miasta.

Pozdrawiam
      Adam
      • Gość: monia Re: Upadł Hotel Lega Inn IP: *.ras10.ilchi.alerondial.net 13.12.02, 05:32
        adam czy ty masz jakies koszachty z wlascicielem horeki?? ciagle robisz reklame
        dla horeki. z twoich wczesniejszych postow wnioskuje ze to byla jedyna rzecz,
        ktora ci w elku podobala sie. a reszta to beeeeeeeee.
      • Gość: obserwator Re: Upadł Hotel Lega Inn IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 11:39

Gazeta Współczesna doniosła:
        Legą Inn oraz jej pracownikami zainteresował się starosta ełcki Adam
        Puza.
        - Poleciłem ustalić, o co chodzi w tej sprawie. Nie chcę na razie
        spekulować, czy możemy jakoś pomóc - stwierdził A. Puza.
        (him, kuk)
        12. Grudnia 2002 08:29

Jest już 22 grudnia i co się dzieje dalej? Czy moze nie zostało w tym obiekcie
        nic co dało by się uratować? A może warto by się zatroszczyć o 24 pracowników?
        Przecież upadek kolejnego zakładu pogłębi tragiczną sytuację na rynku pracy.
        Utrzymanie zakładów leży też w interesie samorządów, z czego będą czerpali
        zyski, nie starczy na pobory dla VIP-ów i radnych, nie będzie za co urządzać
        wycieczek do Częstochowy, przedtem miasto teraz powiat.Tomko aktywista Z DW
        zachował sie jak doświadczony polityk ( od dawna za takiego się uważał)ma w
        głębokim poważaniu forumowiczów GW.Zresztą nigdy nie grał uczciwie, brał co
        dawali i głosował jak kazali . Idealna dewiza rokująca szybką karierę. W
        podobny sposób najwyższy mandat zaufania społecznego zdobył nasz wspaniały
        poseł od Oleksego i UE.A tak na marginesie , ciekawy jestem czy i w jaki sposób
        SLD oraz poseł pomógł zwalnianym związkowcom z Zakładu Sklejek SA w Ełku?
        Obawiam się , że incydent nie warty umoczenia tyłka, przecież to tylko trzech
        członków Zarządu związków w dodatku zrzeszonych w OPZZ.
        • Gość: tomko Re: Upadł Hotel Lega Inn - do obserwatora IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 02:01
          Obserwatorze, spokojnie, spokojnie...
          Próbowaliśmy skontaktować się kilkakrotnie z właścicielem Hotelu, który mieszka
          w Częstochowie. Niestety pod podanymi telefonami zgłaszała się automatyczna
          sekretarka, która anonsowała 6 firm pana Lepiarza (właściciel Lega Inn).
          Niestety nikt nie odbierał telefonu. Pracownicy hotelu trochę przedobrzyli
          sprawę - informując media, co się dzieje, ponieważ w dwa dni później najwięksi
          wierzyciele przy pomocy komornika wystawili na sprzedaż wiele przedmiotów i
          urządzeń (w tym kuchnię wartą 150 tys. zł sprzedano za 35 tys. zł). Kolejna
          licytacja została wstrzymana przez największego wierzyciela z Katowic. Cały
          czas próbowaliśmy skontaktować się z właścicielem, ale bezskutecznie. Warto
          dodać, że przy Hotelu funkcjonuje oczyszczalnia ścieków, do której podłączone
          są także wszystkie bloki oraz więszkość domów mieszkalnych w Chełchach. Na
          prośbę starosty A. Puzy Zakład Energetyczny przesunął o kilka dni odłączenie
          energii elektrycznej. Komornik w tym czasie wynajął firmę ochroniarską, która
          kosztuje 10 tys. miesięcznie (osobiście uważam, że mogli to robić byli już
          dzisiaj pracownicy Hotelu za znacznie mniejsze pieniądze, gdyby się nieco nie
          pospieszyli ze swoimi działaniami i roszczeniami <nie ulega wątpliwości, że
          słusznymi roszczeniami>)! W tym czasie uruchomiona została procedura
          umożiwiająca zasilanie energią elektryczną oczyszczalni ścieków.
          Współuczestniczy w tym Agencja Własności Rolnej Skarbu Państwa. Starostwo
          przyspieszyło wszelkie możliwe terminy z wydaniem pozowleń budowlanych (dotyczy
          położenia kabla i zasilania). W międzyczasie - 22 grudnia udało się mi spotkać
          z przedstawicielami właściciela Hotelu, którzy przyjechali do Chełch rozpoznać
          sytuację. Zapowiedzieli, że pan Lepiarz chce przybyć do Ełku i próbować w jakiś
          sposób ratować sytuację. Chociaż obawiają się reakcji i byłych pracowników, a
          także innych osób. Zaproponowałem przedstawicielom właściciela, że starosta
          Puza poprowadzi mediacje, które umożliwią przede wszystkim odzyskanie części
          wynagrodzeń przez byłych pracowników oraz ułożenie się z właścicielami. Pan
          Lepiarz zawita do Ełku na początku stycznia. Pojawił się też potencjalny
          nabywca obiektu. Tyle udało się zrobić, choć tak naprawdę działania tego typu
          nie leżą w gestii żadnego z samorządów. Powiatowy Urząd Pracy - na tyle ile
          mógł uprościł i przyspieszył procedury rejestracyjne pracowników (niektórzy z
          nich do dzisiaj nie mają świadectw pracy).
          tomko
    • Gość: Adam Re: Upadł Hotel Lega Inn IP: *.proxy.aol.com 13.12.02, 04:54

Pozdrawiam
      Adam
    • Gość: Adam Re: Upadł Hotel Lega Inn IP: *.proxy.aol.com 13.12.02, 04:55

Pozdrawiam
      Adam
    • Gość: Adam Re: Upadł Hotel Lega Inn IP: *.proxy.aol.com 13.12.02, 04:56

Pozdrawiam
      Adam
    • Gość: Adam Re: Upadł Hotel Lega Inn do monii IP: *.proxy.aol.com 14.12.02, 08:09
      monia:

Nie wiem co spowodowalo, ze moj ten sam post ukazal sie cztery razy na forum.
      Nie robie nikomu reklamy. Napisalem tylko, ze w przeciwienstwie do Legi, to
      hotel Horeka ma bardzo dobra lokalizacje. Owszem mieszkalem w nim ponad 2
      tygodnie i bylem z pobytu zadowolony.
      Zamiast budowac hotel w Ledze na odludziu to mogl ktos wyremontowac zamek i tam
      zrobic hotel. DObre polozenie nad jeziorem i jednoczesnie w miescie.

Pozdrawiam
      Adam
      • Gość: julita Re: Upadł Hotel Lega Inn do monii IP: *.7.252.64.snet.net 17.12.02, 19:57
        tak, to wszystko prawda, ja tez myslalam o zamku z taka historia i z dobrym
        polozeniem to by byl dobry pomysl. hotel horeka dla mnie byl za drogi, ale
        podobal mi sie, ciekawa jestem kto przebywa w tym hotelu/. elczanie? raczej
        niemcy???????? szkoda hetelu lega inn, bo byl ladny.
        • mobb Re: Upadł Hotel Lega Inn do monii 17.12.02, 21:23
          > szkoda hetelu lega inn, bo byl ladny.

Nie martw się Julita, to że hotel upadł to nie znaczu że go zburzą.
          Należy sądzić że nadal będzie tam hotel, może tylko kto inny go będzie
          prowadzić.
          Może nowemu właścicielwi uda się to lepiej, taką przynajmniej miejmy nadzieję.
          • Gość: julita Re: Upadł Hotel Lega Inn do monii IP: *.7.252.64.snet.net 17.12.02, 22:19
            no tak, nie pomyslalam w ten sposob, bo przeciez to piekny hotel........

ale kto go wezmie albo wykupi, niemcy????/ cholera, mam pamiec z dziecinstwa
            jak niemcy rzucali gume dla dzieci, a ja tego tak nie nawidzilam jak oni sie
            panoszyli w Elku jak na swoim.......
        • Gość: Adam Re: Upadł Hotel Lega Inn do julity IP: *.proxy.aol.com 18.12.02, 07:54
          Gość portalu: julita napisał(a):

> tak, to wszystko prawda, ja tez myslalam o zamku z taka historia i z dobrym
          > polozeniem to by byl dobry pomysl. hotel horeka dla mnie byl za drogi, ale
          > podobal mi sie, ciekawa jestem kto przebywa w tym hotelu/. elczanie? raczej
          > niemcy???????? szkoda hetelu lega inn, bo byl ladny.

Jak mieszkalem w sierpniu przez ponad 2 tygodnie w hotelu Horeka to Niemcy
          stanowili polowe gosci hotelowych. Natomiast druga polowa to byli Polacy. Z tym
          ze niektorzy z nich na stale zamieszkali na Zachodzie. Ale byli tez turysci
          krajowi. Tak przedstawial sie mniej wiecej sklad gosci hotelowych w restauracji
          przeznaczonej tylko dla gosci hotelowych rano przy sniadaniu.
          Natomiast do pubu Hesta od ulicy Wojska Polskiego przychodzili rowniez
          miejscowi cos zjesc albo na piwo.

Pozdrawiam
          Adam
        • Gość: tomko Re: Upadł Hotel Lega do Julity IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 27.12.02, 01:43
          Gość portalu: julita napisał(a):

ciekawa jestem kto przebywa w tym hotelu/. elczanie? raczej
          > niemcy???????? szkoda hetelu lega inn, bo byl ladny.

Ełczanie nie przebywają w hotelu Horeka, bo takowej potrzeby raczej nie mają.
          Mieszkamy raczej w swoich mieszkaniach i domach (wybacz za drobną złośliwość).
          Co do hotelu Lega Inn - obserwowałem hotel od 7 lat w każde wakacje spędzałem
          tam około 2 tygodni - nie w hotelu oczywiście, ale w Chełchach. W hotelu - z
          racji tego, co robiłem bywałem prawie co dzień. I zapewnić mogę, że Hotel Lega
          Inn nie był taki świetny, jak wydawać by się mogło. Od dłuższego czasu nie
          inwestowano w niego, a pojawiające się usterki domowym sposobem łatał miejscowy
          konserwator. Hotel jednak miał szansę, którą mógł wykorzystać. Miał też
          niestety pewne wady - on sam oraz położenie. W najlepszych czasach pracowało
          tam 40 ludzi, w ostatnich miesiącach 20. Szkoda, że tak kończy się historia
          Hotelu Lega Inn. Choć nie kończy się historia tego budynku.
          tomko
          • Gość: julita Re: Upadł Hotel Lega do Julity IP: *.8.252.64.snet.net 27.12.02, 03:44
            Ciekawe co bedzie dalej z tym budynkiem? czy bedzie tam jakis inny hotel?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka