Dodaj do ulubionych

Balaton w czerwcu.....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 11:37
Witam , tak jak w tytule....chodzi o Wasze doświadczenia odnośnie pogody w drugiej połowie czerwca , nad Balatonem . Otóż zastanawiamy się nad wyjazdem do Balatonfured z Vacansoleil - Wasze opinie??
Z góry bardzo dzięki za wszystkie spostrzeżenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Balaton w czerwcu..... IP: *.tp.unicity.pl 18.01.11, 19:48
      byłem, było o.k. woda ciepła
      • Gość: gość Re: Balaton w czerwcu..... IP: *.215.206.74-internet.zabrze.debacom.pl 19.01.11, 16:33
        Nie wiem jak pogoda w czerwcu, ale camping Fured i okolica obok campingu bardzo fajna. Byłam dwa razy.
        • Gość: Katik Re: Balaton w czerwcu..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 16:45
          Dzięki bardzo. Pierwszy raz do Madziarów się wybieramy , stąd nasze obawy zwłaszcza o pogodę. Jeszcze jedno pytanko , jak najlepiej , najkorzystniej dostać się do Budapesztu ? Znalazłem pociągi , a czy jakiś "pekaesik" ichniejszy i ewentualne koszty?
          Pozdrawiam
          • Gość: jaszczur Re: Balaton w czerwcu..... IP: *.toya.net.pl 19.01.11, 18:41
            Dwa lata temu byłem w czerwcu w Siofok, pogoda fajna (raz popadało po południu) woda trochę powyżej 20st.
            W tym roku też się tam wybieram 2 czerwca i mam nadzieję ,że się nie zawiodę . Pobyt w czerwcu ma jedną , ogromną zaletę - w dni powszednie jest bardzo mało ludzi i można naprawdę odpocząć . Z nad Balatonu do Budapesztu jest autostrada, ale można dojechać innymi drogami (bez vinety). Jeśli chodzi o komunikację publiczną - nie mam zielonego pojęcia.
            • wislok1 Pogoda może być różna 20.01.11, 01:05
              W czerwcu nigdy na Węgrzech nie byłem.
              Ale w lipcu bywało różnie.
              Czasem były 2-3 dni brzydkiej pogody, było zimno, zbyt zimno na kąppanie się w jeziorze
              • Gość: gość Re: Pogoda może być różna IP: *.tp.unicity.pl 20.01.11, 19:10
                to trzeba było spróbować, bo podejrzewam że w wodzie byłoby przyjemniej
                • wislok1 Re: Pogoda może być różna 20.01.11, 22:38
                  Trudno przeiwdzieć pogodę, spróbować trzeba, wielkiego ryzyka nie ma.
                  W zeszłym roku na 14 dni urlopu w lipcu padało 1 dzień, ale 3 dni były dość zimne.
                  Temaperatura była niby OK, ale wiał zimny wiatr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka