Dodaj do ulubionych

Gdzie nad Balaton z dziećmi

23.02.11, 00:09
Może ktoś był nad jeziorem Balaton i może coś polecić. Szukam jakiś kwater lub najlepiej jakiegoś domku dla większej ilości osób z kuchnią blisko jeziora w przystępnej cenie (nie muszą być jakieś luksusy)

Proszę o jakieś rady lub namiary mój mail to krzysiekis@wp.pl

Pozdro Krzysiek.
Obserwuj wątek
    • krzysiekis Re: Gdzie nad Balaton z dziećmi 26.02.11, 22:43
      Nikt nic nie wie o Balatonie ???
      • Gość: GOŚĆ Re: Gdzie nad Balaton z dziećmi IP: *.tp.unicity.pl 26.02.11, 23:37
        Osobiście polecam balatonlelle z jej płatną piaszczystą plażą jest idealna dla dzieci codo noclegów polecam stronę zimmerinfo.hu
        • krzysiekis Re: Gdzie nad Balaton z dziećmi 27.02.11, 10:38
          Przeglądałem tę stronkę już kilka razy, tak naprawdę jest tego za dużo i głowa boli, może podpowiesz na co zwracać uwagę przy wyborze?

Ta plaża płatna to w jakiej jest cenie.

A i te zróżnicowane ceny nie wiadomo czy to cena za osobę, czy za cały pokój lub dom.

A ty dokładnie w jakim domku,pensjonacie spałaś/spałeś??
          • Gość: gość Re: Gdzie nad Balaton z dziećmi IP: *.tp.unicity.pl 27.02.11, 19:08
            Sorry ale ceny za plaże nie pamiętam , spróbuj przetłumaczyć stronę w googlach, powinno się wyświetlić czy cena jest za osobę lub za domek. Jeśli znasz niemiecki to większość stron ma swoje niemieckie wersje, wystarczy nacisnąć na flagę u góry po lewej stronie. Jeśli chodzi o to na co zwracać uwagę przy wybieraniu domku to naprawdę nie wiem, jechałem już 3 razy nad balaton korzystając z tej strony i raczej jestem zadowolony. mi osobiście zależało na tym , aby mieć domek do własnej dyspozycji. W samym balatonlelle nie mieszkałem jeszcze, plażę odkryłem gdy byłem w okolicy, jest tam łagodne wejście do wody, ważne gdy są małe dzieci. Przeważnie plaże nad balatonem wyglądają następująco dobrze wykoszona , nieźle utrzymana murawa, brzeg umocniony kamienną obmurówką i zejścia po schodkach do wody. Ostatnio byłem w Balatonboglár gdzie plaża była dosyć ładna z przyjemnym piaszczystym dnem. Niestety domku w którym mieszkałem nie ma już w ofercie.
            Z właścicielami kontaktowałem się za pomocą meili, pomagał mi w tym tłumacz komputerowy języka niemieckiego . Trochę go kaleczę więc mogłem coś niecoś dodać od siebie, jeśli masz z nim kłopot to radzę tłumaczyć krótkie proste niezłożone zdania.
    • eldritch68 Re: Gdzie nad Balaton z dziećmi 04.03.11, 20:33
      ja polecam miejscowość Zanka. Północny brzeg więc same domki, mało hoteli. W Zance Marton Andrassy ma domek. 200 metrów do prywatnej plaży (w sumie jest to pomost), ale już 15 minut spacerem można dojść do bezpłatnej!!! plaży. Oczywiście trawiastej i zadrzewionej :)
      zobacz stronę www.uwielbiambudapeszt.com To jest strona Martona, świetnie mówi po polsku :)
      A domek w Zance jest przyjemny idealny dla kilku osób.
    • Gość: mammma Re: Gdzie nad Balaton z dziećmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 17:29
      Byliśmy w zeszłym roku w Balatonszemes z 2 dzieci, plaże ok., 2 kempingi ,my byliśmy w Lido-spaliśmy w tzw.pensionie czyli coś jak barak .Warunki dla małowymagających ok.cena baaardzo ok.
      • krzysiekis Re: Gdzie nad Balaton z dziećmi 13.03.11, 14:21
        Pamiętasz może jakąś orientacyjną cenę tych domków???
        • Gość: mammma Re: Gdzie nad Balaton z dziećmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 12:46
          Coś ok.50 pln/noc za pokój.To są takie baraki z ok.10 pokojami.W pokojach łóżko małżeńskie+szafa,stolik,umywalka.Łazienka w tym pensionie albo na kempingu.Nie było źle ale standard żaden .Masz linkę(chyba można?)to jest ten Dorina panzio www.balatontourist.hu/index.php?WG_LANG=pl&WG_NODE=WebBTEgysegek&WG_OID=btEf_31b5cf3&lng=hu
    • krzysiekis Re: Gdzie nad Balaton z dziećmi 25.04.11, 10:27
      A u mnie temat nadal aktualny, szukam najlepiej jakiegoś domu, domku przy północnej stronie jeziora. Czy ktoś może coś polecić. Proszę też na maila krzysiekis@wp.pl
    • Gość: keimak Czy pod koniec czerwca rezerwacja potrzebna? IP: *.bonair.com.pl 27.04.11, 09:04
      Cześć,
      Planujemy jechać zaraz po końcu roku szkolnego - myślicie że można jechać w ciemno bez wcześniejszej rezerwacji? Miejsce jeszcze nieokreślone (Balaton)

pzdr,
      keimak
      • Gość: Mazinka Re: Czy pod koniec czerwca rezerwacja potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 18:26
        Byliśmy na Węgrzech i nad Balatonem 2 lata temu w środku sezonu (sierpień) - w zasadzie w każdej miejscowości można było znaleźć domy/kwatery do wynajęcia. Można wejść i obejrzeć kwaterę i na miejscu porozumieć się co do ceny z gospodarzem.
        Jeśli jednak chcecie coś jednak wcześniej zarezerwować, polecam portal limba.com to słowackie biuro rezerwujące na Węgrzech - sprawdziliśmy, dobrze działają. My nocowaliśmy w Lorelei Pension w Gyenesdiás. Przyjemny pensjonat z basenem i blisko Balatonu. Mogę polecić również rodzinom z dziećmi. To dobre miejsce na wypady wokół Balatonu.
        Pozdrawiam,
        M
        polskadladzieci.pl
      • wislok1 Wrrr 02.05.11, 23:07
        Po jaką ciężką cholerę w ciemno ?
        Mamy internet, każdą kwaterę można obejrzeć przed wyjazdem, przebierać w ofertach.
        Można wysłać maila i negocjowac cenę.
        W ciemno jest kompletnie bez sesnu. Po długiej podróży dzieci marza tylko o odpoczynku i wtedy łatwo wybrać coś nie najlepszego.
        Jest serwis limba.com
        Są strony z kwaterami po polsku. Wystarczy wpisać
        kwatery balaton
        do google

• wislok1 Re: Gdzie nad Balaton z dziećmi 02.05.11, 23:10
      Polecam Siofok i okolice.
      Konkretnej kwatery nie podaję, bo nocowaliśmy u znajomych za darmo.
      Ale oferta jest bogata, a plaża rewelacyja dla dzieci, płytko, ciepła woda, dla starszych dużo fajnych knajp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka