Gość: kinga044 IP: *.key.com.pl 26.04.11, 09:51 Witam, Czy mógł mi ktoś polecić niedrogi hotel lub hostel w Pradze ? Dzięjkuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: hostel Praga 26.04.11, 13:15 Nie lubię nieczego polecać, bo może się nie spodobać. Generalnie hostele są w okropnym stanie i nie polecam łóżka w wieloosobowej sali. Bardzo obskurne są akademiki. W tym hostelu są fajne, przytulne pokoje prywatne, na poddaszu: www.sokolska.hostel.com/ Trochę drożej, ale wygodniej. A co najważniejsze, jest bardzo blisko na Plac Wacława i zaraz koło hostelu jest metro. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: hostel Praga 26.04.11, 13:18 www.hostel52.com/Polish.html Nowy link do hostelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga044 Re: hostel Praga IP: *.key.com.pl 26.04.11, 15:11 Dziękuję, sprawdziłam, nie ma tam już miejsca na ten dzień w którym chcemy jechać MOże jeszcze jakieś propozycje? Pozdrawiam i dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś
luego Re: hostel Praga 26.04.11, 15:42 Blisko dworca, blisko centrum: jednota.prague-hostels.cz/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafin Re: hostel Praga IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.11, 19:06 Cześć wam, ja niestety nie polecę niczego bo sam szukam jedynie chciałbym zapytać czy w hostelach i pradze w jeżyku polskim łatwo się porozumieć?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga044 Re: hostel Praga IP: *.key.com.pl 27.04.11, 11:37 a możecie mi jeszcze polecić fajne miejsca z miejscową czeską kuchnią w Pradze, nie zabijające cenami ? Dziękuję! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: hostel Praga 27.04.11, 15:33 ja znalazłam hotel na www.booking.com, było super i w możliwych cenach :) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: hostel Praga 27.04.11, 22:41 Jest moim zdaniem bardzo smaczne jedzenie za niskie ceny w Havelskiej Korunie www.allpraha.com/d/31223/Havelska_Koruna/ forum.gazeta.pl/forum/w,806,47230650,47255781,Havelska_Koruna_Ceska_Kuchyne_.html Poza tym w tej okolicy ceny są zachodnioeuropejskie, piwo może kosztować ponad 100 koron. To samo jest na Hradczanach, Malej Stranie. Na placu I.P.Pavlova jest fajna knajpa, ceny umiarkowane, zaraz stacja metra, jedzenie bardzo smaczne: www.restaurace-u-graffu.cz/CZ/uvod.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga044 Re: hostel Praga IP: *.key.com.pl 28.04.11, 08:07 dziękuję bardzo, bardzo! jak jeszcze jakieś propozycje - to chętnie przyjmę :-) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tosia-84 Re: hostel Praga 14.07.11, 18:19 A co sądzicie o hostelu A Plus? Zrobiłam tam rezerwację na jedną noc dla naszej paczki (9 osób) i od łebka płacimy 290 koron (ze śniadaniem). W sumie liczyłam, że z taką większą grupą znajdziemy coś tańszego, ale wszystkie tańsze hostele są dalej od centrum lub nie można tam zarezerwować jednej nocy (np. w zachwalanym tu www.hostel52.com/Polish.html#). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: hostel Praga - odradzam Sporthostel IP: *.nat.talex.pl 20.07.11, 09:50 Witam, Niedawno odwiedziłem Pragę (9-10.07.2011) i nocowałem w hostelu Sporthostel. Rezerwacji dokonałem przez serwis booking.com i niestety ZAWIODŁEM SIĘ. Po pierwsze hostel to jedna wielka porażka - wspólne łazienki (kabiny niezamykane, mokro i duszno), stare wyposażenie (tapczaniki pamiętające lata '60), pokój na poddaszu (duszny, ciasny, obskurny), bardzo niemiła obsługa, która nie zna angielskiego (ledwo podstawy). Ciągłe nieporozumienia z obsługą co do rezerwacji, śniadania, ceny. No właśnie może ktoś powiedzieć, że za cenę 900 koron za 2 osoby (aktualnie to ok. 160 zł) ze śniadaniem to niedrogo, ale ja wolałbym dopłacić, żeby mieszkać lepiej. Zdjęcia hostelu, które znalazłem w serwisie są zrobione bardzo ogólnie, nie ma zbliżeń i nie widać szczegółów, które świadczą o zaniedbaniu. Na koniec dodam, że serwis przez, który rezerwowałem booking.com NIE ZAMIESZCZA PRAWDZIWYCH opinii użytkowników - jeśli opinia była negatywna to piszą coś w stylu: "W przypadku tej oceny nie pozostawiono żadnego komentarza". Prawda jest taka, że komentarz był, ale negatywny!!! Uważam, że to bardzo nie w porządku. Odradzam zatem, bo rezerwując tam nie masz ABSOLUTNIE żadnej gwarancji na obiektywny wybór, możesz trafić dobrze, albo źle, a ten serwis w niczym nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chester Re: hostel Praga IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 09:16 tablica.pl/oferta/4-dniowy-pobyt-ze-sniadaniem-dla-2-osob-w-hotelu-esprit-zlota-praga-na-wyciagniecie-reki-IDguj1.html Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: hostel Praga 21.08.11, 09:43 Już po ptokach, ale polecam kaktusa. Warunki może nieco spartańskie, ale lokalizacja genialna. Odpowiedz Link Zgłoś