Dodaj do ulubionych

Strefy metra w pradze

IP: *.zary.vectranet.pl 22.05.11, 12:34
Tu mam zdjęcie automatu do biletów metra w Pradze:
img690.imageshack.us/img690/1037/metrokg.jpg
Z boku była gablota z mapą ale stref tam nie widziałem.
Gdzie mogę znaleźć mapę metra ze strefami ?

Czy to się płaci za ilość przystanków przez które przejadę ?
Obserwuj wątek
    • wislok1 Nie ma czegoś takiego 22.05.11, 15:04
      www.dpp.cz/jizdne-na-uzemi-prahy/
      Proszę przestudiować strone powzyżej

Są rózne ceny biletów, ale to zależy od długości jazdy

Natomiast poza miastem Praga sa bilety oddzielne, ale żadnalinia metra nie opuszcza Pragi
      www.dpp.cz/jizdne-v-primestske-doprave/
      • Gość: Polak Re: Nie ma czegoś takiego IP: *.zary.vectranet.pl 25.05.11, 10:47
        Czyli do przemieszczenia się z jednego końca Pragi na drugi wystarczy mi bilet za 26KCZ
        (Np.: Cerny Most - z przesiadką - Hradcańska)

Chodzi mi o to czy można się przesiadać za ten bilet 26KCZ (w ciągu 75min)
        • wislok1 Re: Nie ma czegoś takiego 25.05.11, 18:59
          Wystarczy
          Można się przesiadać
    • Gość: jw Re: Strefy metra w pradze IP: 162.27.161.* 25.05.11, 15:02
      Nie mogę zrozumieć, jak jest z opłatami za dziecko w metrze? W cenniku jest info, że dziecko do 6 lat gratis, później jakaś stawka za dziecko 10-15 lat, oraz że 1 dziecko do 15 lat jedzie gratis z rodzicem.
      Również interesuję mnie, czy w Pradze za 100 koron mogę jeździć metrem z przesiadkami cały dzień lub za 26 koron przez 75 minut? Chyba tak, ale wolę upewnić się
      • Gość: gość Re: Strefy metra w pradze IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 18:35
        Bylismy pod koniec kwietnia więc:
        - dzieci jechały za darmo - 6 lat i 1,5 roku, jesli chodzi o 6 latka trochę się obawialiśmy bo zmyliły nas dziwne opisy, ale tak nam powiedział pan w recepcji
        - bilet za 100 koron mieliśmy na cały dzień - przesiadasz się ile chcesz :-)
      • wislok1 Re: Strefy metra w pradze 25.05.11, 19:08
        Dziecko do 10 lat ma gratis
        Dziecko do 15 lat jeździ za darmo, jeśli ma się bilet za 330 koron
        Za 100 koron jeździ się cały dzień
    • Gość: Jeloł Bilet za 100 koron, jest ważny przez 24H od... IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.11, 22:59
      chwili skasowania.
    • Gość: milo Re: Strefy metra w pradze IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.12, 15:31
      spędziłam w Pradze 4 dni na początku miesiące. Nocowaliśmy w Hotelu Luna 103zł za 2 osoby ze śniadaniem. Zdjęcia hotelu, pokoju i trasy zwiedzania na moim blogu, zapraszam.
      pocztowka-milo.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka