Gość: czesio IP: 91.212.223.* 26.03.12, 11:58 Witam, Wybieram się w tym roku do Egeru, jadąc od strony Miskolca i mam pytanie jak jechać aby nie kupować winiety. Kilka lat temu zjeżdżałem na Emod lub Malyi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e-tam Re: Droga do Egeru bez winiety IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 18:31 A - B < zerknij Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrasz Re: Droga do Egeru bez winiety IP: *.22.radom.pilicka.pl 26.03.12, 23:21 A ja jako atrakcję (raczej nie do systematycznego i szybkiego podróżowania) polecam trasę przez Bukki Nemzeti Park. Wrażenia bardzo fajne, ja jechałem z rodziną z Egeru do Miszkolca, skręca się w Almar, czyli północnych rejonach Egeru, przed Miszkolcem w Hollostetu jest rozjazd i można do tego miasta wjechać przez Lillafured lub Diosgyor. Piękne widoki, trochę mini-serpentyn. Oznakowanie tej trasy nie jest jednak idealne i dlatego dobrze mieć dobrą mapę (ja mam kupioną na Węgrzech 1:200 000, ale lepsza jest jeszcze dokładniejsza), aby nie wjechać w "ślepe" odcinki. Są wąskie - na jeden samochód i potem trudno wycofać auto. Odpowiedz Link Zgłoś