Dodaj do ulubionych

balatonfured

IP: *.play-internet.pl 08.08.12, 12:39
witam.mama takie pytanie bede wracac z chorwacji przez bosnie i chce zachaczyc o balaton.z jakiej poludniowej miejscowosci mozna dostac sie promem do balatonfured?
Obserwuj wątek
    • lisia312 Re: balatonfured 08.08.12, 19:48
      forum.wegierskie.com/Prom-na-Balatonie
      • Gość: madzik Re: balatonfured IP: *.gorzow.mm.pl 09.08.12, 23:31
        dzieki za info.my jedziemy tam na jedna noc wiec nie bedziemy juz nic innego szukac.
    • stara-a-naiwna Re: balatonfured 09.08.12, 17:20
      nie wiem jak tam się dostać ale to największa, najbardziej turystyczna i najdroższa miejscowość nad balatonem (takie tamtejsze "międzyzdroje")

pomyśl czy nie wolisz czegoś mniejszego obok
      • helkatours Re: balatonfured 11.08.12, 13:56
        stara-a-naiwna napisała:

> nie wiem jak tam się dostać ale to największa, najbardziej turystyczna i najdro
        > ższa miejscowość nad balatonem (takie tamtejsze "międzyzdroje")
        >
        > pomyśl czy nie wolisz czegoś mniejszego obok

Balatonfüred nie jest najwieksza miejscowoscia nad Balatonem - najwieksze jest Siófok (a mi sie juz lokalny patriotyzm wlacza :)) Füred ma 13 tys. mieszkancow, Siófok 24 tys. mieszkancow. Ale fakt, ze to Füred jest najdrozsze, glownie z racji licznych sanatoriow dla sercowcow, chetnia przyjezdzaja tam bogaci niemieccy i autriaccy emeryci, wiec miejscowi ustanawiaja ceny pod zasobnosc ich portfeli.

Siófok oferuje na pewno o wiele wieksza liczbe atrakcji w bez porownania przystepniejszych cenach. Chociaz oczywiscie - co kto lubi!

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka